Nektek mikor kezdett el szavakat mondani a kisbabátok?
És hogy kezdte el? Egyszer csak kimondott egy szót? Vagy többször elismételtétek neki miután kimondta? Úgy értem közvetlen az elött mielőtt kimondta volna:)? /Na jól megfogalmaztam) :) Mennyi idős volt? Igaz az ,hogy a lányok hamarabb kezdenek el beszélni mint a fiúk?
Köszi a válaszokat:)
itt leírtam részletesen asszem a 7-es válaszban
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
és igen én mondogattam pl minden lefektetés előtt, hogy "tente" és így mondja ő is
valamint, ha azt akarom hogy ismételje amit mondok(vagy próbálja)mimndig ugyanúgy kérem erre. pl
"Hogy mondod? mama?" vagy
"Hogy mondod? haza megyünk?"
szóval ha így kezdem a kérdést mindig, akkor mindig tudja mire kérem.
én is hallottam, hogy a fiúk általában később kezdenek el beszélni, de hogy mit jelentene ez a gyakrolatban, vagy mekkora hatással van a környezet is erre nem tudom.
10 hós volt, mikor határozottan kimondta hogy gomb, több gombra is, tehát tudatosan, nem csak utánozva.
Onnantól jött a többi, 11 hónaposan már 5-10 szót, 12 hósan már 20 szót tudott. most 14 hós, alany állítmány tárgy mondatokat mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!