Miket tud már mondani 14 hónapos babátok?
14 hónapos - nem beszél, a saját nyelvén gagyog, illetve hangokat formáz, utánoz pl.:
vau (kutya), kaaaa (ha a szomszéd kakasa kukorékol), babababa, mam, nem
utánozza a halat (tátog), csettintget a nyelvével
Mama, papa, dédi, tátá, kocka, medve, karika, nem, baba, kaka, cica, gyere, anya, apa, Kata, labda, tejcsi, az innivaló víz meg nyamnyam :) . Azt hiszem ennyi szó, állatokat, autót, traktort utánoz, illetve ha valamit beletesz valamibe arra mondja, meg mutatja közben, hogy "be".
Jah meg ha mondom neki, hogy énekelj, akkor dallamosan mondja, hogy pampampam, meg az "egyszer egy királyfi" dalnál a "hihihi-hahaha" - t ő mondja.
Azt hiszem kb ennyi.
13 hónapos fiú
értem, köszönöm a válaszokat. Akkor a lányom jól halad a beszédben, mozgásban elég lassú, ebben úgy látom sokat fejlődik.
Mondja már kb 50 szót, alany állítmány mondatokat, hogy hol a anya, itt a anya, elbújt a kutya, hol a cin cin, itt a cincin, hol van ez hol van az, számokt elsorolja egytől 10-ig ha elkezdem neki. Ma töltötte a 14-et
Azt hittem azért kérdezed, mert izgulsz, hogy el van maradva.
De így nem értem miért tetted fel a kérdést...
Na mindegy, nem is kell, hogy értsem, de ha a dicséret hiányzik, akkor tessék, nagyon ügyes a gyereked.
tudtam hogy lesz egy két proli aki lecsesz mert feltettem ezt a kerdest :) szinte mar vartam a hasonlo reakciokat.
nem dicsekedni akarok, mint irtam mozgasban pl le can maradva egy kicsit, kivancsi voltam beszedben hol tart a tobbi gyerekhez kepest. sajnalom ha talalva erzitek magatokat.
Proli vagy te kisanyám...
Undorító a stílusod... Remélem a számolás mellett ezt nem tanítod a gyerekednek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!