Mit gondoltok az olyan anyáról aki gyermek mellett dohányzik?
Nem úgy értem, hogy tolja a babakocsiban hanem pl otthol dohányzik.
2 gyerekem van 2 éves és 4 hónapos. Mikor terhes lettem az elsővel letettem a cigit. Nem is gyújtottam rá a tegnapi napig. Annyi rosz dolog történik, hogy egyszerűen muszály volt rágyújtanom hogy lenyugodjak( tudom ez rossz kifogás) illetve hiányzik is kicsit a cigi főleg úgy hogy mellettem mindenki dohányzik.
Akkor persze nem gyújtok rá mikor megyünk valahova vagy tolom a kocsit. Mit gondoltok az ilyen anyákról?
Amellett, hogy egészségtelen a te és a gyermekeid számára is, még rossz példát is mutatsz ezzel a gyerekeknek. Bár ebből tanulhatnak is akár, de ez a ritkább eset.
Otthon hogyan tudsz úgy dohányozni, hogy a füst ne érje a gyerekeket? Mert lakásban pl. a lépcsőházból vagy az erkélyről simán behozza sajnos.
A gyerekeidnek azt fogod megtanítani ezzel a magatartással, hogy a cigaretta jó, kell ha ideges vagy, segít, teljesen normális dolog. Így ők is fogékonyabbak lehetnek a rászokásra a későbbiekben.
Ha ezek nem győztek meg arról, hogy nem kéne, akkor gondolj arra, hogy ha esetleg összeszedsz egy tüdőrákot idejekorán, akkor a kicsiket ki és hogyan fogja felnevelni? Erre sokan jönnek a saját példával, hogy bezzeg az ő dédnagyapja egész életében dohányzott 110 évet élt és nem volt tüdőrákja. Igen, lehetséges, hogy neki nem volt. Nem is arról van szó, hogy mindenki tüdőrákot kap 2 éven belül és meghal. De vajon megéri-e a kockázatot, hogy hátha mégis te leszel az?
Én sajnálom a dohányosokat, mert ez egy káros rossz szokás. Viszont elítélem azokat, akik habár be lett tiltva ugyanúgy az én(vagy más nem dohányzók, akár a saját gyereke) arcomba fújják a füstöt közterületen, vagy akár otthon.
Ez a másik fél megerőszakolása ugyanis, mert ő nem akarja elszívni, amit a dohányos igen. A dohányzó kismamák is ezért undorítóak, mert a saját gyereküket szándékosan mérgezik, úgy hogy szerencsétlennek nincs választása.
Az anyagi helyzeteddel nem vagyok tisztában, de szerintem ettől függetlenül bevallhatjuk, hogy iszonyat drágán adják a cigit. Egyre kevesebb van benne, egyre több pénzért. Nyilván lenne jobb helye annak a pénznek, a gyerekekre fordíthatnád esetleg, vagy magadra. De olyan dologra ami téged épít, nem pedig emészt.
Összesítve: Szerintem próbálj egyéb stresszlevezető tevékenységet találni (ami nem a dohányzás). Például futás, biciklizés, szex (ez különösen hatásos tud lenni), festés, stresszlabda stb.
Ha ez mégsem sikerülne, akkor dohányozz keveset és úgy, hogy a gyerekek ne lássák, ne érezzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!