Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok az olyan anyáról...

Mit gondoltok az olyan anyáról aki gyermek mellett dohányzik?

Figyelt kérdés

Nem úgy értem, hogy tolja a babakocsiban hanem pl otthol dohányzik.

2 gyerekem van 2 éves és 4 hónapos. Mikor terhes lettem az elsővel letettem a cigit. Nem is gyújtottam rá a tegnapi napig. Annyi rosz dolog történik, hogy egyszerűen muszály volt rágyújtanom hogy lenyugodjak( tudom ez rossz kifogás) illetve hiányzik is kicsit a cigi főleg úgy hogy mellettem mindenki dohányzik.

Akkor persze nem gyújtok rá mikor megyünk valahova vagy tolom a kocsit. Mit gondoltok az ilyen anyákról?

2015. aug. 30. 08:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Utolsó! Most komolyan! A gyerek a babakocsiban, séta közben, közvetlen arcba kapja a benzingőzt, mivel abban a magasságban van a feje! Te meg komolyan azon aggódsz, hogy előtted 3 méterrel valaki szívja a cigit, a füst meg felfelé száll, tehát sansosz, hogy az utcán a benzingőzből többet szív el! Ja csak a kocsik miatt nem divat háborogni, persze a cigi miatt mostanság dívik!
2015. szept. 1. 01:41
 12/21 anonim ***** válasza:
igen igy van sajnos, egyik rosszabb mint a masik, ezert nem kene tetozni meg azzal is hogy valaki cigizik mert epp eleg szar van mar igy is.ez az egyen dontese, intelligenciajahoz merten. jo lenne ha lenne a dohanyosoknak fust nelkuli alternativa hogy masokat ne karositsanak legalabb :) es az autoknal is - meg ha mar itt tartunk mindennel, egy kevesbe karos forma rank es akornyezetre nezve- de amugy van is , csak nem all erdekeben sokaknak hogy bevezessek a megujulo energiakkal mukodo dolgokat, nap, szel, stb.-re gondoltam, a kooalj is megujul..de egesz maskepp..ha ebbe akar majd epp belekotni valaki, ezert konkretizaltam , hogy mire gondolok. de ezzel is tisztaban van mar a legtobb ember.hogy lehetne ezt maskepp is. jobban .de igazabol ez sem megoldas, mert addig amig valaki karositja magat, mivel minden mindennel es mindenki mindenkivel osszefugg, osszekapcsolodik a vilagban (pillangohatas), tehat addig ugysem lesz egeszseges tarsadalom, es vilag amig valakik csak sajatmagukat is karositjak benne, mert ez valamilyen formaban ki fog hatni a vilagra,masokra .ebben az orszagban rengetegen dohanyoznak, a felmeresekbol is latszik , ez igen sajnalatos,es sok negativ egeszsegugyi es egyeb eredmenye van, es igen az is nagyon zavaro mikor fustot fujnak minden oldalrol rad es kerulgeted a benzingozbe. barcsak ne igy lenne, mert nincs ertekesebb a tiszta levegonel, tiszta viznel, tiszta embereknel-kivul , belul.
2015. szept. 1. 07:44
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Amellett, hogy egészségtelen a te és a gyermekeid számára is, még rossz példát is mutatsz ezzel a gyerekeknek. Bár ebből tanulhatnak is akár, de ez a ritkább eset.

Otthon hogyan tudsz úgy dohányozni, hogy a füst ne érje a gyerekeket? Mert lakásban pl. a lépcsőházból vagy az erkélyről simán behozza sajnos.

A gyerekeidnek azt fogod megtanítani ezzel a magatartással, hogy a cigaretta jó, kell ha ideges vagy, segít, teljesen normális dolog. Így ők is fogékonyabbak lehetnek a rászokásra a későbbiekben.

Ha ezek nem győztek meg arról, hogy nem kéne, akkor gondolj arra, hogy ha esetleg összeszedsz egy tüdőrákot idejekorán, akkor a kicsiket ki és hogyan fogja felnevelni? Erre sokan jönnek a saját példával, hogy bezzeg az ő dédnagyapja egész életében dohányzott 110 évet élt és nem volt tüdőrákja. Igen, lehetséges, hogy neki nem volt. Nem is arról van szó, hogy mindenki tüdőrákot kap 2 éven belül és meghal. De vajon megéri-e a kockázatot, hogy hátha mégis te leszel az?

Én sajnálom a dohányosokat, mert ez egy káros rossz szokás. Viszont elítélem azokat, akik habár be lett tiltva ugyanúgy az én(vagy más nem dohányzók, akár a saját gyereke) arcomba fújják a füstöt közterületen, vagy akár otthon.

Ez a másik fél megerőszakolása ugyanis, mert ő nem akarja elszívni, amit a dohányos igen. A dohányzó kismamák is ezért undorítóak, mert a saját gyereküket szándékosan mérgezik, úgy hogy szerencsétlennek nincs választása.

Az anyagi helyzeteddel nem vagyok tisztában, de szerintem ettől függetlenül bevallhatjuk, hogy iszonyat drágán adják a cigit. Egyre kevesebb van benne, egyre több pénzért. Nyilván lenne jobb helye annak a pénznek, a gyerekekre fordíthatnád esetleg, vagy magadra. De olyan dologra ami téged épít, nem pedig emészt.

Összesítve: Szerintem próbálj egyéb stresszlevezető tevékenységet találni (ami nem a dohányzás). Például futás, biciklizés, szex (ez különösen hatásos tud lenni), festés, stresszlabda stb.

Ha ez mégsem sikerülne, akkor dohányozz keveset és úgy, hogy a gyerekek ne lássák, ne érezzék.

2015. szept. 1. 16:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Aki dohányzott a gyerek előtt, az stresszes helyzetben a cigihez nyúl (márpedig kisbabánál ebből van elég!)! Az én kislányom 4 hónapon keresztül csendben volt ha ringattam (karban, felálltam vele már kezdte a sírást)! Ráadásul 24 órából fél órát aludt! Volt, amikor már sírva mondtam neki, hogy bocsi éhen, szomjan elvagyok egy darabig, 20 perc alvással is elvegetálok naponta, de pisilni el kell mennem. Beraktam az ágyába, ő ott bömbölt, én elmentem pisilni és a wc-n bömböltem! Mindezt a begyulladt gátmetszésemmel! Néha állva elaludtam 4-5 percre, a pelenkázóra dőlve, amíg ő elszunnyadt (kb. 10 percre) az ágyában! Hát eljött az idő, amikor én is rágyújtottam. Megoldotta a problémát? Nem! De segített átvészelni a helyzetet! És bár nem mutattam jó példát, ugyan mellette soha nem dohányoztam, lakásban stb., de segített, hogy ne készüljek ki idegileg, akár a fáradtságtól vagy a tehetetlenségtől (ami rosszabb!)! A pótcselekvésekre meg annyit, hiába sétálok, ha a gyerek ugyanúgy sír, a nyugilabda akkor segített volna, ha ideges vagy dühös lettem volna! Az elkeseredettségen, a tehetetlenség érzésen és a fáradtságon nem segít! A szex, meg csak akkor segített volna, ha a férjem itthon lett volna, de akkor valószínűleg nem is kerülök ebbe a helyzetbe, ha legalább egy pelenkázást vagy etetést át tudott volna venni!
2015. szept. 2. 02:57
 15/21 anonim ***** válasza:
A kultúrdohányos csakis olyan helységben dohányzik, ami arra kijelölt, avgy kimegy a szabadba távol a nem dohányzóktól. Otthon kimegy az erkélyre. Én a lakásban való dohányzást gusztustalannak tartom, mert minden beissza a szagát, a gyerek, meg ebben a levegőben van. Az ő pici ruhája, haja is büdös lesz. Menjen ki dohányozni, azzal semmi baj nincs.
2015. szept. 2. 14:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a különbség aközött, ha egy szülő dohányzik vagy megiszik egy doboz sört? És mindezt mondjuk nem a gyerek közvetlen közelében, de úgy, hogy akár láthatja is. Hiszen többen írtátok, hogy az udvarban kicsit távolabb mentetek a gyerektől. Na és? Oké, nem szívja be füstöt vagy nem kortyol bele a piába, de látja és egy mintát jelent neki. A kisgyerek számára a szülő az atyaúristen. Hát kell az egy gyereknek, hogy a szülőjét ilyen helyzetben lássa? A gyerek környezetében nincs helye semmilyen káros szenvedélynek, ne adj isten, függőségnek. Ha az olyan természetes /hál' istennek/, hogy nem piálok a gyerekem mellett, akkor miért elfogadható az, hogy dohányzom? Oké, nem mellette teszem, kint a szabadban. De a dohányosok tegyék már a szívükre a kezüket: soha nem látta meg a gyerek? Sosem kérdezte meg, hogy mi az a doboz, amit anya a konyhapulton hagyott véletlenül? Az egyik barátnőm szintém csak a teraszukon dohámyzik, de a kislánya viszi ki neki a doboz cigit meg a gyújtót. Ez nagyon gáz. Nálunk nincs dohányzás. A bátyám dohányzik, de ha nálunk van, vagy a gyerekeimmel közös programon vagyunk, nem gyújt rá. Nem vonul félre egy cigi erejéig sem, a fiam.volna a legelső, aki utána szaladna és megkérdezné, mit csinál a Bátyus.
2015. szept. 2. 15:05
 17/21 anonim ***** válasza:
Utolsó! A gyereknek a szülő a példa, viszont van saját akarata, amit nem kéne lebecsülni! Ezenkívül tényleg afelett az anya felett kell ítéletet hirdetni, aki urambocsá elkeseredettségében kiment a kertvégébe és elszívott egy cigit? Végül is a kútba is dobhatta volna, vagy idegileg össze is roppanhatott volna és felvághatta volna az ereit is! Tényleg ez lenne a jó megoldás egy szál cigivel szemben?
2015. szept. 4. 01:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17-es! 16-os vagyok. Oké, az az anya végső elkeseredettségében kiment a kert végébe rágyújtani...megtehette ezt egy pár hóbapos baba mellett, akit addig betett a kiságyba vagy a járókába. Megteheti ezt még egy egyéves mellett is, az sem tud kimászni még a járókából. De mit fog tenni ez az anya egy másfél-két éves örökmozgó mellett, aki rendesen megtépázza az anya idegeit, mindenhová felmászik, és azzal a lendülettel szalad majd utána a kert végébe megnézni, hova megy az anya. Mit csinál.majd az anya? Becsukja a fürdőszobába vagy a vécébe vagy olyan helyre, ahol nem tehet kárt magában? Aki nevelt már ilyen korú gyermeket, az tudja, hogy nincs olyan, hogy biztonságos hely. Az ördög sosem alszik. Szval szerintem kár olyan stresszoldáshoz folyamodnunk, ami pár hónap múlva már nem vállalható. Vagy akkor ez az anya majd olyan helyzetbe keveredik, amikor vállalnia kell a gyermeke előtt a káros szokását. Én ia dohámyoztam, egy korábbi kommentemben írtam. Igaz, én leszoktam. Sosem nyúlnék stresszes helyzetekben semmi káros dologhoz, mert eljön az a pont, amikor a gyerekeim majd megkérdezik, hogy mit csinálok, miért és azt gondolják, hogyha anyának az segít, akkor Nekik is fog. Tudom, mit jelent a végső elkeseredettség: egy 2,5 évest és egy 7 hónapost nevelgetek. Kívántam már azt, hogy nyíljon meg alattam a föld, de összekaptam magam, mert én vagyok a felnőtt, a gyerekeimnek az a minta, ahogyan ém viselkedem. Az az anya, aki egy durva helyzetben rágyújt, gyenge.
2015. szept. 4. 15:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Oké emberek, komolyan azon vitázunk, hogy anya kimegy a kert végébe és elszív egy szál cigit és kövezzük meg? És ez akkora bűn? Végül is a kert végi pottyantós budiba is dobhatná a gyereket (ez manapság nagy divat, mert sír!?) ehelyett 24 órán keresztül gondozza, eteti, pelenkázza, ápolja és mellette a gyerektől távol elszív egy cigit! Na bumm! Szerintem szívd el a cigidet és gondoskodj a gyerekedről, minthogy megjátszd az agyad, hogy én nem dohányzom, aztán felvágd az ereid, a gyerek meg mászkál az anyja vérében! Ha egy kicseszett szál cigi kell az ember lelki nyugalmához, akkor gyújts rá, én is ezt tettem!
2015. szept. 5. 02:06
 20/21 anonim ***** válasza:
18-as, egyetertek! es erezni a joszandekodat a kommentbol igy is, hogy kemenyen megmondod az igazat. orulok, hogy vannak ilyen eros emberek akiknek mindig a gyereke az elso!
2015. szept. 5. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!