Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok az olyan anyáról...

Mit gondoltok az olyan anyáról aki gyermek mellett dohányzik?

Figyelt kérdés

Nem úgy értem, hogy tolja a babakocsiban hanem pl otthol dohányzik.

2 gyerekem van 2 éves és 4 hónapos. Mikor terhes lettem az elsővel letettem a cigit. Nem is gyújtottam rá a tegnapi napig. Annyi rosz dolog történik, hogy egyszerűen muszály volt rágyújtanom hogy lenyugodjak( tudom ez rossz kifogás) illetve hiányzik is kicsit a cigi főleg úgy hogy mellettem mindenki dohányzik.

Akkor persze nem gyújtok rá mikor megyünk valahova vagy tolom a kocsit. Mit gondoltok az ilyen anyákról?

2015. aug. 30. 08:10
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy probléma megoldási stratégia (a menekülés egy szerhez) csak sajnos nem hatékony. Ahogy mondani szokás,ha gödörbe kerülsz a legrosszabb, amit teszel, hogy ásni kezdesz. Te most épp tetézed a rosszat, ami történt veled. A havi cigi árából inkább keress egy pszichológust, aki más utakat mutat neked a probléma okozta feszültség levezetésére. Én nem ítélkezem feletted. Őszintén segíteni szeretnék. Azzal semmire nem mész,ha azt mondja valaki fuuuuuj cigi.

Tegyél magadért és a családodért!

2015. aug. 30. 08:29
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
Engem nem érdekel ki mit gondol. Szerintem kulturált formában belefér. Ami nekem már nem oké, az nagy pocakkal és vagy a gyerek közvetlen közelében. Nálad sem ez a helyzet, úgyhogy azt gondolom senkinek nincs oka piszkálni, a véleményéhez joga van mindenkinek, legfeljebb nem kell kimondania.
2015. aug. 30. 08:33
 3/21 anonim ***** válasza:
83%
Semmit. Ha nem terhesen vagy szoptatás mellett, esetleg egy légtérben a babával szívja, akkor szívja. Bár azért napi 1 dobozra ne állj rá, mert az nagyon sok pénz, amit a gyerekeidtől vonsz meg. Néha 1-2 szál miatt meg ne stresszeld magad.
2015. aug. 30. 08:43
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen tudom hogy nem jó megoldás. Azt én sem nézem jó szemmel, hogy valaki terhesen vagy a kezében a gyerekkel cigizik.
2015. aug. 30. 08:44
 5/21 anonim ***** válasza:
79%

3 és féléves a fiam. Nem tudtam szoptatni, így 4 hónapos volt, amikor visszaszoktam. Arra figyeltem,hogy mindig akkor gyújtsak rá, amikor alszik. Természetesen kezet mostam, és Listerine-nel kiöblítettem a számat. Ahogy nagyobb lett, kint az udvaron is úgy gyújtottam rá,ha ő távolabb játszott. Most várom a tesót, természetesen nem dohányzom, de sajnos tudom,hogy vissza fogok szokni.

De soha nem toltam így babakocsit, sőt, tényleg ha nyáron kint vagyunk az udvaron, akkor minél távolabb megyek tőle.

2015. aug. 30. 10:59
 6/21 anonim ***** válasza:
Kint a teraszon/erkélyen vagy a lakásban/házban? Nagyon nem mindegy. :) közöm mondjuk semmiképp sincs hozzá de ha a baba nem kap a füstből, akkor nem gondolok én semmit. Zárt térben a babával azért más helyzet lenne..
2015. aug. 30. 11:28
 7/21 anonim ***** válasza:
56%
Semmit! Ha nem a gyerekre fújja, vagy nem egy helyiségben vele, akkor nem érdekel. Mondom ezt nemdohányzóként!
2015. aug. 30. 15:07
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Abban, ahogy teszed, nem találok kivetnivalót...hacsak azt nem, hogy nem mutatsz jó példát a gyerekednek. Ha tőle távolabb teszed, akkor is látja, és nem biztos, hogy olyan helyénvaló azzal a tudattal felnőnie, hogy a dohányzás a világ legtermészetesebb dolga...hiszen anya is ezt teszi. Te példát mutatsz a gyerekednek, ha tetszik, ha nem, minden mozdulatunkat, reakciónkat másolják a gyerekeink. Én biztosan nagyon szégyellném magam, ha a gyerekem ilyen helyzetben látna. Már akkor szégyellem magam, ha nagyon ritkán elgurul a gyógyszerem, és idegesebben reagálok a kelleténél, a fiam pedig csodálkozva néz, mintha azt kérdezné, hogy anyával mi történt. De azt gondolom, emberből vagyok, nem árt, ha a fiam néha látja, milyen anya olyankor, amikor nagyon dühös. De a dohányzás nem az élet velejárója. Az a te gyengeséged.

A szüleim anno, amikor a tesóm és én kisgyerekek voltunk a kilencvenes évek elején /akkoriban kifejezetten divatos volt dohányozni, ma már nem az/, a lakásban pöfékeltek, vágni lehetett a füstöt a lakásban, ez ma elképzelhetetlen lenne. A példamutatásról és a.mintakövetésről annyit, hogy a bátyám és én is kisgyerekkémt kipróbáltuk a cigit, fiatal felnőttként erős dohányosok voltunk, tök természetes volt, ebben nőttünk fel, hiába papoltak a szüleim, hogy ne dohányozzunk, nem voltak hitelesek ebben a kérdésben. A bátyám nem, én viszont letettem, soha nem tudnék már rágyújtani.

Egyébként a szüleim fantasztikus szülők voltak, bár így szülőként tudom, hogy irtó felelőtlenek. Édesapám 6 éve, 57 évesen tüdőbetegségben halt meg.

Szval mit gondolok egy a gyereke mellett dohányzó anyáról? Azt, hogy felelőtlen, nem gondolja végig, hosszú távon milyen élettani és lelki hatásai lehetnek az ő szenvedélyének a gyerekre nézve, egyszóval nem értem az ilyen szülőt.

2015. aug. 30. 16:09
 9/21 anonim ***** válasza:
Most 34 éves vagyok, 18 évesen szoktam rá a cigire. Anyám, apám dohányzott, én dohányzom, a húgom nem! 2 gyerekem van, 2-szer tettem le, mind a 2-szer visszaszoktam (anyám is addig nem dohányzott, amíg terhes volt, és szoptatott!), mert jobb ötletnek tűnt kimenni és elszívni egy szál cigit, mint idegileg kikészülni egy 2 hetes baba mellett, akinek még kellene az anyja! Én erre azt mondom: nem a lakásban dohányzom, és nem a gyerekeim előtt! És urambocsá ki fog elítélni, azért, hogy elszívok egy cigit? Kinek van hozzá joga? Te döntöd el, a saját egészséged kárára, hogy mikor gyújtasz rá! És én midig elmondom, mindenkinek, aki nálunk rá akar gyújtani, hogy bocsi a gyerekeim nem dohányoznak! Én se gyújtok rá előttük, a többi meg az én dolgom!
2015. aug. 31. 01:37
 10/21 anonim ***** válasza:
0%
az a baj hogy ez nem a sajat egeszseged csak, mert a fustot ha az utcan szivo beszivhatja a hatad mogott allo terhes kismama is, mint pl velem tortent sokszor, tehat meg a ki...ott utcan sem lehet vegigsetalni ugy hogy ne fujjak az arcodba a fustot. Nekem apam dohanyzott es asztmas is lettem miatta.Az olyen emberek onzok es primitivek.akik terhesen vagy szoptatas mellett dohanyoznak- 4 honapos az egyik babad, akkor jobb esetben meg szoptatsz...de ha nem, akkor is egy ertelmetlen dolog. Neked meg fel kellene nevelni oket, de te direkt roncsolod az egeszseged.a Kezed is budos lesz, a hazban barmi, baba holmik, fuggony. Undorito, piszkos dolog es felelotlen gyengeseg. Nem gyujtasz ra ha tolod a kocsit, mert felsz hogy elitelnek, hisz most is azt kerdezed mit gondolnak masok rolad , annal meg fontosabb, hogy TE mit gondolsz emiatt magadrol, de eppen ez a kerdesed mutatja, hogy belul te is eliteled ezt a dolgot, ugyhogy jobban jarna mindenki, ha letenned, nem beszelve arrol, hogy reggelente, majd hogy krakogsz bele a gyereked fejebe, ahelyett, hogy egy egeszseges, tiszta anyukat kapna, nem egy cigiaszgtol bemocskoltat.A szervezet kepes regeneralni magat, meg ilyen szmog es kornyezeti karok mellett is ha leteszi valaki a cigit.Jo par ev mulva ujra normalis lesz a tudod. vagy akkor cigizz, mert felkur.od magad , es ne tudd felnevelni oket, vagy a vegen majd ok vigyenek kemora es nezzek vegig a szenvedeseid. mert benne van a pakliban, es te magad teszel rola, hogy nagyobb eselyed legyen ra. a legjobb hogy mar a korhazban is vegig cigiszagban kellett lenni, mert a kisebbseg a budiban szivta mindennap. az ujszulott osztaly mellett..ettol te csak egy fokkal vag yjobb, vagy annyival se. mert otthon dohanyozni is atok.
2015. aug. 31. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!