Csak én vagyok maradi hogy szerintem egy 8-10 hónapos baba még nem való a strandra?
az én fiam 10hónaposan már ment, szóval mentünk is vele a balatonra. nagyon élvezte. mi magunk nem vagyunk fürdőzős típusok gyerekek miatt megyünk. a pici most nyáron született így nem tudtunk elmenni fürdeni, hiába töltöttem fel a kerti medencét a fiam bele sem ment, ő a balatonra szeretett volna menni.
szerintem mindenki akkor viszi a gyereket fürdeni amikor jónak látja, ez épp olyan mint a hozzá táplálásos téma. ki mikor érzi elérkezettnek, és ki hogy oldja és gondolja az egészet.
10 hónaposan vittem először a balatonra. Ülni nem tudott még, csak kúszott a fűben, a parton mindenki nézte és cukinak tartotta, ő meg csak nézelődött, szívta be az ingereket, aztán mikor elfáradt, bealudt a babakocsiban.
Nem bántam meg hogy kivittem, csak épp nem pancsoltattam, mert egy még ülni sem tudó babát nyilván nem teszek a balatonba...de akinek ülni tud a gyereke, teljesen megértem hogy kiviszi akár 8 hónaposan is. A gyereknek nagyon sokat számít a fejlődésében, ha lát más babákat, új ingereket. Jó a kert is, de ott csak te vagy meg ő, ott nem lát idegen gyerekeket, ahogy játszanak, felnőtteket fürdőzni, beszélgetni, neki ezek nagyon fontos dolgok, ezekből tanul.
A strandon az gáz, ha délben, ráadásul naptej, kalap nélkül visznek ki tök kopasz csecsemőket.
Egyszer a férjem nyár derekán a 2 centis haját leborotválta és egy óra alatt kapott napszúrást, mert nem volt rajta sapka. Felnőtt férfi, felnőtt bőrrel, kutacs nélkül.
Strandra 2 éves kora után viszem majd (jövőre). Vízmániás, de édesvízű tóba (én 2 évesen betegedtem le nagyon, mert Balatonba kortyoltam) nem vinném.
Babaúszásra viszont 6 hónapos kora óta visszük. Ott nem volt jelentősége, hogy tud-e ülni, mert gyakorlatilag a vízben folyamatosan tartottuk, a gerincről pedig a víz felhajtóereje levette a terhelést.
Szerintem sem normális. De az sem, hogy pucéran ücsörög az iszapban a parton a kb 1 éves gyerek. Ettől még láttam a hétvégén ilyet, és azt mondom mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Én nem így tettem, más meg máshogy teszi. Ennyi.
2 évesem eddig csak kerti kismedencében volt, most vittük először nagy vízbe (Balcsi). Elmondhatatlanul más. Imádta! A kerti medence kb olyan, mint a kád, csak kint van. Szóval az nem nagy dolog. A strand valami egészen más a piciknek. Óriási élmény!
Strandra konkrétan nem "jártunk" még, de wellnesselni már 5 hónaposan jött velünk.
Azzal sem értek igazán egyet,hogy kerti medencébe csak akkor pancsoljon,ha ülni tud. Mi anno legkisebb kertimedencébe pancsoltattuk itthon, fekve. Imádta a nagy melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!