2 hetes kisfiamnak (első baba) adjak cumit vagy ne? Sokszor nyűgös esténként, és semmi baja csak szerintem cumizna kicsit mert néha csak a mellbimbóm rágja.
Én adtam. Kiköpte, nem fogadta el.
De azért megpróbáltam, szerintem nem az ördögtől való.
nyugodtan adjál,inkább minthogy mindíg a melleden lógjon!ilyenkor még nagy a szopási igényük még akkor is ha nem éhesek(sok anyuka ilyenkor is cicire teszi ebből lesz a jó kis hasfájás,túletetés-bukósság stb)
Nállunk is a 4.-ik fajta cumi jött be a sima gömbölyű végű!
én is próbáltam a cumit a kisfiamnál, de kiköpte.
hurrogjatok le, de szerintem egy 2 hetes babának inkább az anyukájára van szüksége, mint cumira.
persze, kedves Kérdező, ha már nagyon kivagy, akkor egy próbát megér :)
én még azt is csináltam, ha már nagyon fájt a mellbimbóm, hogy az kisujjamat behajlítva (hogy a körmöm még véletlenül se sértse meg a szájacskáját) odatettem a szájához, hogy azt csócsálja.
Adtunk neki kb. pont 2 hetesen.
A babáknak ez megnyugtatás. Mármint ez a mozdulat, ahogyan végzik a cumizást. Amelyik gyerek nem cumizik, az folyton a cicin lóg, amelyik meg egyiket sem, az meg az ujját szívja. Olyan gyereket még nem ismertem, aki vagy egyiket vagy másikat nem csinálta volna. Sőt, olyat is ismerek, akit elég sokáig szoptatott az anyukája, de mikor már nem szoptatott és egyébként az ujját sem szopta és nem is cumizott, az meg folyton inni kért a cumisüvegből, mert az nyugtatta meg. Én ezt annyira nem tartom jó ötletnek, mert a kislány szájában örökké ott lógott a cumisüveg, még most, majd 4 évesen is.
Szóval nyugodtan használj cumit, ha olyan fogakat örökölt, akkor tök mindegy, hogy cumizik-e vagy sem, úgyis fogszabályzó fog neki kelleni, de azért amikor nem muszáj, akkor ne legyen a szájába, illetve vannak speciális fogszabályozós cumik, mi is azt használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!