Tornáztassam, ne tornáztassam? Amikor fekszik a baba felemelem kezeit a feje fölé, az egyik karját nemigen engedi, szerintem kötöttebbek lehetnek az izmai?
ha erőltetem próbál kompenzálni és megfeszíti magát, kinyomja hasát.
tudnám gyakoroltatni vele, nyújtogatni stb
de mindezt így magamtól diagnosztizálni, meg terápiát venni...
orvoshoz csak 6 hósan megyünk
most lett 5 hós nemrég
köszi egyenlőre
lehet az én hibám, mert mindig az egyik kezemben ringatom csak ugyanazon vállamon a feje, mindig arra dől..
hason alvásnál is az a keze lentebb van, de ezt most nem tudom hogy mindig e vagy csak most, most kezdtem el figyelgetni
Nehogy okold magad, te csak azt tetted, amit jónak láttál. Nem ők nélkül fekszik úgy a babád, úgy kényelmes neki. Az én fiam a hasamban "aludta el" az egyik oldalát, erről sem tehetek. Mutasd meg orvosnak vagy szakképzett gyógytornásznak, ne vádold magad.
Első voltam
köszi holnap felhívom egyikőjüket, találtam a Dévényes honlapon,köszi
viszont így magamban mér odáig is eljutottam lehet gerincferdülés..mert amikor a babahordozóba teszem, az már korábban feltűnt, hogy a fejét mindig balra biccenti nem egyenesen tartja,mindig azt hittem én raktam rosszul alá a párnát, egyenesítgettem a fejét is..
nálunk nem az irány más, előre néz, hanem a feje el van billenve oldalra(mint amikor valaki mögé akarunk nézni, keresünk valakit)
"a bal vállában izomhúzódás is volt. Ez onnan látszott, hogy a bal karján nyújtózkodáskor csak váll magasságba emelte, a másikat pedig egész a feje mellé."
akkor lehet nálunk is a szülésnél keletkezhetett, csak törés nélkül. szegénykéd min ment keresztül.
" 4 hós korára meggyógyult." a babám már 5 hós múlt, nem értem a háziorvosokat mit néznek egy újszülöttön? ezt miért nem nézték..remélem még lehet rajta segíteni.habár kicsiként nekem még fel sem tűnt, mert akkor még egyik kezét sem engedte a feje fölé, nem is erőltettem soha, nem is csináltam.csak most.
" Hihetetlen egyébként, hogy egy újszülött babának miket kell tudnia... "itt mikre gondolsz? :)
amúgy nálunk sajnos csak két Dévenyes van, abból az egyik már nem praktizál.
a másik nem veszi fel a telot egyelőre :(
lehet marad egy szimpla sztk-s gyógytorna..nem tudom mennyire bízzak bennük, mert bnőmnek ki van ugorva egy csigolyája a dereka alatt, és semmi speciális torna nem volt, csak szimpla gyógytorna, amit pl öregen is lehet csinálni csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!