Alkalmazta valaki 14 hó körüli babánál az aludj jól gyermekem-módszert? Miylen eredménnyel?
Szia! A mi picink is 14hós. Nálunk probléma adódott a szülésnél és folyton rettegtem, ha magára hagytam. Pici kora óta velünk alszik. Nemrég kezdtem átszoktatni a kiságyba. Vacsi után, ha elalszik, berakom a kiságyba. 12 és 02 között rendszeresen felébred, vagy ül az ágyban csukott szemmel vagy négykézláb nyöszörög. Kiveszem, tisztába teszem, megteáztatom az ágyunkon de már alszik is. Reggelig fel sem ébred mellettem. Megtanultunk egymás mellett aludni. Én úgy érzem, kipihentem ébredek, mondjuk a déli alvásnál is együtt alszunk.
Úgy gondolom, hogy addig legyünk együtt, amíg lehet, amíg itthon vagyok, mert utánna jön majd az az időszak, hogy hagyjál, ez olyan ciki....
Bevallom, nem olvastam végig minden választ, de én egy évesen alkalmaztam a módszert.
Nálunk nagyon bevált, egyet sajnálok, hogy nem előbb álltam neki.
Lányom 15 hósan szoktatta át magát az ágyra a kiságyból, lehet a tiednek is csak az a baja, hogy ágyra kéne tenni és jobb lenne minden.
A cicin altatást én is utáltam, meg hogy éjjel milliószor kel kelni és nem tudtam ott hagyni, mert felébredt, amint megmoccantam, tehát éjjel aludtam 1-2 órákat, mert ott ültem az ágya mellett-vagy üvöltött.
Szóval a lényeg, hogy határozd el magad, tudd, hogy sírás lesz és ennek így kell lenni ahhoz, hogy működjön, és nem fog csalódni benned, nem veszti el a bizalmát. Lányommal sem történt semmi ilyesmi, nem lett anyás, nem lett bújós, nem tört meg, nappal ugyanúgy viselkedett, mint előtte, csak éjjel aludtunk. És hiszem, hogy ez nem csak az én kényelmem volt, hisz a babának sem mindegy, hogy mennyit alszik éjjel és hogyan. Ezek után a nappali fél órás alvásból is beállt a 2 órás alvás, végre volt időm mindenre-és magamra, éjjel pedig a férjemre,-ami szintén ne mellékes egyikünk számára sem.
Nappal a módszer ugyanúgy működik, ugyanúgy használd, ne add fel!!
Ha gondolod, írj privit, szívesen segítek, amiben tudok, a könyv nekem is megvan, ha kell, küldöm.
:) biztos érzi a "vesztét" azért nyomul annyira mostanság :)
sok sikert!!
(már nem tudom mikor írtam,de én vagyok a 3 gyerekes anyuka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!