Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alkalmazta valaki 14 hó...

Alkalmazta valaki 14 hó körüli babánál az aludj jól gyermekem-módszert? Miylen eredménnyel?

Figyelt kérdés
egyáltalán, ekkora babát érdemes még a kiságyba szoktatni, vagy inkább saját ágyikóba, de ne kiságyba? ha berakom a rácsosba, egyből üvölt. Az hagyján, hogy cicivel alszik el, de még 3-4x éjjel ébred, rossazbb napokon többször is, és csak cicivel alszik vissza, ha nem adok, akkor iszonyú cirkusz van, már próbáltam. Most nem jön foga se, hogy msuzáj lenne ezzel nyugtatni. Nem is zavarna, csak már lassan másfél éve, hogy nem aludtam többet 3 óránál egybe, és kezd már sok lenni...
2010. márc. 1. 13:14
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
31%
Bocs, hogy a kérdésre kérdéssel válaszolok, de nekem is hasonló a problémám és nem tudom mit jelent az, hogy aludj jól gyermekem módszer? Ez érdekelne engem is
2010. márc. 1. 13:26
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Én ugy gondolom, hogy ha Te eldöntötted, hogy itt az ideje a kiságyban udni és ugy látod, ez a módszer segithet, ne habozz kipróbálni! Nincs nevelhetetlen gyerek, végül is azt teszik, amit mi szeretnénk, csak hidd el magadban, hogy megcsinálod, mert hosszú távon mindkettőtöknek igy lesz a jobb. Ha tényleg igy érzed és nem hezitálsz, akkor fog beválni az az altatási mód, amit Te, a kicsid anyukája, jónak látsz. Készülj fel egy húzós-orditós hétre lelkileg és hajrá!
2010. márc. 1. 13:33
 3/25 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Az én fiam 13 hónapos volt,amikor megerősödtem,és azt mondtam,szeretnék végre aludni,és nem éjjel 15-20 alkalommal felkelni hozzá,plusz csak ölben aludt el.

Már az első este 10 perc nyafi(nem sírás) után elaludt,nem is ébredt fel 1x sem:)!

Azóta csak akkor zűrösebb az éjszaka,ha fogzik,vagy beteg!

Rá kell magad szánni,és nem szabad sajnálni őt,mert már nagyon tudnak manipulálni,kihasználják,hogy ennyire szeretjük őket:)

2010. márc. 1. 13:36
 4/25 A kérdező kommentje:

ó, igen. ravaszak, ezt tudom. :)

viszont asszem, az átlagnál aggódósabb vagyok, emrt egy kcist húzós volt nekünk az eleje (intenzíven volt miután megszületett), és szeritnem emiatt félek, "nehogy valami baja legyen". tudom, minden anya fél, de én abszolút nem tudom hallgatni, ha sír. amúgy más téren nincs elkényeztetve, ha valamit nem szabad, nem szabad és pont. szóval azt mondjátok, nem lesz baja tőle (lelkileg értem, nagyon anyás, szinte mindig velem van), és beválik?

elsőnek: kb,. oylasmi, hogy kisláynom/kisfiam, mától itt alszol x plüssel, mert már nagy vagy, jóccakát. ha üvölt (márpedig üvölt, legalábbis az enyém), akkor rövid időkközönként, pár perc, bemenni hozzá, és megnyugtatni, hogy nem hagytad el, és hogy akkor is ott kell aludnia, nem szabad kivenni, csak az ágyban simizni, stb. állítólag hatásos egy idő után, kinek hamarabb, kinek később. csak ténelyg nem tudom, hogy neletörődik-e, hogy egyedül alszik ezentúl, vagy pedig abba törődik bele, hogy a szülei már nem szeretik, nem számíthat rájuk? (mondtam, hogy aggódós vagyok.) :)

2010. márc. 1. 13:44
 5/25 anonim ***** válasza:
66%
Ez az én véleményem: [link]
2010. márc. 1. 13:54
 6/25 anonim ***** válasza:
60%
Inkább az éjszakai gondoskodást ajánlom!
2010. márc. 1. 13:57
 7/25 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! igazából ez a cikk megfogalmazza a félelmeimet, amiket nem tudok magamtól szavakba önteni. te együtt alszol a gyerekeddel? engem azért zavar, mert sokszor kel, én meg nem tudom magam kipihenni, mint írtam már nagyon régen, teljesen hulla vagyok, és kezdek türlemetlen is lenni. Másrészt jó lenne újra a férjemmel aludni ketten. Harmadrészt nem tudom, hogy hol ennek a vége. azt mondják, később be lehet szoktatni szépszerével a saját, külön ágyába, külön szobába, de mikor ? és hogy?
2010. márc. 1. 14:05
 8/25 A kérdező kommentje:
utolsó előttire gondoltam... :)
2010. márc. 1. 14:07
 9/25 anonim ***** válasza:
60%
1. vagyok köszönöm szépen a választ. Hát igen! Erről én is sokat hallottam, hogy iszonyú düh van benne, mikor álomba sírja magát és én nem is szeretném. (mi is kórházba kerültünk újszülött korban, tehát teljes mértékig megértem a kérdezőt és én pont így látom a helyzetet.)
2010. márc. 1. 14:31
 10/25 anonim ***** válasza:
56%
Én 15 hósan alkalmaztam, mert nekem is elegem volt a 10 percenkénti ébredésekből, meg egyébként is rajtam keresztben aludt a kis vacak. Az a belikelt akármi sztem a baromság teteje... Egy 14 hósnak már meg lehet magyarázni, hogy a saját szobájában kell aludni, még ha nem is érti meg pontosan. Nálunk pont ez volt a helyzet, ami Nálatok. Ha most nincs fogzás, akkor rajta!!! Első nap: 30 perc, 2. nap 15 perc, 3. nap negyedóra üvöltés, utána szinte azonnal elaludt (de legalábbis elpihent). Nagy-nagy lelkierő kell hozzá, készülj fel! Sok sikert!!!
2010. márc. 1. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!