Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alkalmazta valaki az "Aludj...

Alkalmazta valaki az "Aludj jól gyermekem" módszert arra, hogy a babája átaludja az éjszakát? Milyen eredménnyel?

Figyelt kérdés

Nem aggódtatok azon, hogy esetleg éhes és azért sír éjszaka?

Gondolkozom rajta, hogy megpróbálom, csak még nem szedtem össze magam, és még nem tudom hogy induljak neki.

2010. aug. 22. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mi végigcsináltuk, amikor 1 éves volt a fiam. Addig egyetlen egy éjszakát sem aludt végig, volt hogy 1-2 óránként kelt több hónapon át, ha felébredt ott kellett gubbasztanom az ágya mellett míg vissza nem aludt és kiosonni, volt amikor órákat töltöttem így mellett éjszaka. Ő anyatejes volt és én is attól féltem azért kel, mert éhes, aztán meg a fogára fogtam. Persze biztos a foga is közre játszott, de így utólag úgy gondolom nem az éhség csak az én közelségem miatt kelt fel éjjel szopizni. Aztán elhatároztam magam hogy ez így nem mehet tovább, végigcsináltuk a könyvet, piszok nehéz volt, kb. 4-5 nap kellett mire szépen magától elaludt este és láss csodát, átaludta az éjszakát is! Én azért döntöttem ez mellet a módszer mellett, mert itt nem úgy van hogy sír a gyerek és Te rácsukod az ajtót és kész, hanem meghatározott időközönként bemész hozzá, megnyugtatod, hogy Te vagy neki most is, ez fontos, mert tudja hogy ha letelik az x perc, be fogsz menni hozzá és nem hagytad magára. Szóval nekünk nagyon bevált! :) Ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok!
2010. aug. 22. 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első vagyok:

Azért ha olvastad a könyvet, elég drasztikusnak tűnhet, én nem tartottam be minden szóról szóra. Pl. amikor bementem a fiamhoz én igenis oda mentem hozzá, megsimogattam, megpuszilgattam, próbáltam megnyugtatni, de az ágyból nem vettem ki. Ki sem bírtam volna puszik nélkül... :) A könyv szerint ugye úgy kell,hogy nem simogatsz meg puszilgatsz, csak beszélsz hozzá és kijössz.

Nekünk is így működött!

2010. aug. 22. 09:02
 3/5 A kérdező kommentje:

szia! Köszönöm a választ! Az én kisfiam 6,5 fél hónapos és cumival alszik el, viszont minden gond nélkül. Leteszem és pár perc múlva alszik. Csak éjszaka gyakran kel. Most már hozzátáplálunk és vacsira laktató ételt kap, így megpróbálom kizárni hogy éhes legyen éjszaka. De nem tudom, hogy lehetek biztos benne :(

Szerinted ha csinálom a módszet a cumit is hagyjam ki belőle? Vagy azt adjam be mindig a szájába? Gondolom ki fogja köpni.

2010. aug. 22. 09:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mi belekezdtünk a módszerbe, akkor az én fiam is cumizott még. Sokszor kihajította az ágyból, amikor bementem hozzá, mindig visszaadtam neki. Nyugodtan add neki oda, de azért külön ne menj be hozzá hogy a cumit visszaad, csak amikor eljött az idő...Nem tudom hogy ilyen esetben működik-e a dolog, nálunk már eleve az egyedül elalvás sem ment. Ha eszik rendesen este, akkor csak a cici miatt hív be és hogy vele légy egy kicsit, szerintem nem éhes... :)
2010. aug. 22. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Még mindig az első vagyok! :)

Nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy a cici miatt kelt éjszaka. Egy éves kora körül csináltuk meg ezt a módszert, onnantól átaludta az éjszakákat, aztán két hónapra rá meghalt az apósom, nagy törés volt ez mindenkinek a családban, a kisfiam is nagyon megérezte, mert előtte napi kapcsolatban voltak, imádta a papát. Onnantól kezdve megint kelt éjszaka, cicit kért és aludt vissza. Volt hogy egyszer, volt hogy 3-4szer is felkelt egy éjjel. Nem volt se szívem se energiám elvenni tőle, pedig mondta a védőnő, hogy fél éves korától már nem nagyon kellene éjszaka ennie... Aztán 17 hónapos volt amikor úgy éreztem, szoptattam eleget, elérkezett az idő, hogy leszokjon róla. Kb. három nap kellett hozzá, utána egyáltalán nem kérte már és láss csodát, azóta megint átalussza az éjszakákat! :D Most 19 hónapos. Igazából szerintem az éjszakai szopizásról kellene leszoktatnod a babádat, próbálj meg ne adni neki cicit, nyugtasd meg, esetleg kínáld meg vízzel és ennyi. Ha sír, vissza hozzá, simogasd meg, beszélj hozzá és újból gyere ki. Ezt addig amíg el nem alszik. Én így csinálnám. Ha előröl kezdhetném, biztos nem húznám a dolgot olyen sokáig, mint a fiammal tettem. :))

2010. aug. 22. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!