A homoszexualitás öröklődhet?
Ha közeli családtag között van homoszexuális, akkor egy esetlegesen születendő fiú gyermek mekkora eséllyel lesz az?
Valakinek esetleg van-e tapasztalata ezen a téren?
Pedig "normális" 31 éves családanya vagyok...
Régen is ennyi volt, csak titkolták, mert elítélendő dolog volt.
És tartom az álláspontom, hogy nem attól válik meleggé valaki, hogy homoszexuálisokat lát.
Akkor szerinted fordítva miért nem működik? Ha egy homoszexuális csak heterokat lát maga körül, miért nem lesz az???
Egy gyerek nem homoszexuálisnak születik!És mindent az ég világon úgy tanul meg.Sőt!Általában olyan mint a szülei-legalábbis hatalmas hatása van a dolgoknak még gyerek korban.
Persze nem akarom megváltoztatni senki álláspontját,de ezek szerint még nem gondoltál bele,vagy sohasem fogod megérteni ezt.
Ilyen is van.Nem vagyunk egyformák.
Én speciel baromira féltem a gyerekeimet az efféle abnormális nézetektől!
Van,aki nem.Ennyi.
Egyébként,látod,a kérdezőnek még gyereke sincs,mégis aggódik!
És ez a normális!!!!!!!!
Folynak róla a viták, már jó régóta képtelenek megegyezni a kutatók. Sőt, nem is egészen erről van itt szó, hiszen jóformán nincs is miben megegyezniük. Keveset tudunk a jelenségről.
Most úgy néz ki, hogy a homoszexualitásért legalább 25 százalékban a gének felelnek - a maradék 75 százalékról meg csak találgatnak. Ennek az ismeretlen areának a jó részét valószínűleg a hormonális hatások töltik ki, de hát ki tudja.
Ami már biztos: nem betegség, nem döntés kérdése, nem lehet akarattal megváltoztatni, és nem fog kikopni az emberiségből idővel.
Az öröklődésről én olyasmit olvastam, hogy női ágon történHET, de ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy hajszín öröklődését például.
Volt, csak régen az emberek még sötétebbek voltak. Kivégezték őket stb, úgyhogy ne csodálkozz azon, hogy alig vállalták fel. II. Világháborúban ugyanúgy vitték őket gázkamrákba zsidókkal együtt. Ma is vannak még olyan primitív társadalmak, ahol kivégzik őket, büntetik őket. Többek között ezért vannak a felvonulások, persze ezt a fele nem is tudja.
Meg miért mindig a felvonulókból kell általánosítani? Rengeteg nyomorék homokos van, az tény, de heterobol sokkal több van.
A butaságodat meg ne akard már ráerőltetni másokra, mert csak nevetség tárgya leszel. Teljesen egyénfüggő, hogy ki mit tart normálisnak. De remélem olyan dolgokkal tisztában vagy, hogy természetes úton az emberi faj már rég kihalt volna, szóval ne akarjuk már megmondani, hogy mi normális és mi nem. Az sem "normális" dolog, hogy "selejt" embereket életben hagyunk(szívbeteg stb stb), ezt nem azért mondom, hogy mert ez nekem fáj, de akkor kicsit gondolkodjanak már el mások, hogy még is mi a fenéről beszélnek.
Egy gyerek meg nem lesz attól homokos, mert azt lát bárhol. Bár szerintem ebben az országban senki sem lát ilyet, még is vannak, nem is kevesen. Bukott az értelmetlen elméleted.
15-ös.
Hááááááát,szerintem az a normális az evolúció szempontjából IS! hogy ha egy nő és egy férfi van együtt ,mert két egynemű szexéből nem születik gyerek :) és Te vagy a buta,hogy ezt nem érted!!!
A rokonom környezetében/családjában egyáltalán nem láthatott ilyen példát maga körül, szerintem nem ettől alakulhatott ki benne. Nem önszántából választotta a jóval nehezebb/küzdelmekkel teli életet, és nagyon sokáig szenvedett ettől az állapottól, hogy ő másabb, mint a többiek. Állítása szerint már általános iskola felső tagozatában érezte, hogy valahogy ő más. De elfogadta, és próbál így boldog lenni. Ennek örülök, mert sokak nem tudják feldolgozni, és öngyilkossághoz is folyamodnak, mert nem tudják elviselni azt, ahogy a társadalom őket kezeli, és nem kívánnak így élni.
Nyilván lát az ember mintákat is, amiket tud követni, de szerintem ez esetben inkább öröklődésről vagy valamilyen kromoszómaproblémáról, vagy egyéb hatásról lehet szó.
Azért egy kisvárosban az ember gyereke nem lát csókolózó melegeket, nem járkálnak nyilvánosan kézenfogva, így nem hinném, hogy ilyen példát látna maga előtt, és azt átvenné.
Kérdező nagyon jól látod a dolgokat.
Szerintem annyira minimális az esély az öröklődésre, hogy az szinte elhanyagolható.
A homoszexualitásért felelős gént az anya örökíti. Mint minden más esetben, itt is lehet szó róla, hogy ha már előfordult a családban, lehet.
De a kérdésed akkor is baromság. Főleg, hogy fiúra élezed ki a kérdést. Ugyanannyi eséllyel lenne a lányod leszbikus, mint a fiad meleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!