Kedves anyukák! Ha lenne egy meleg fiatok, támogatnátok-e abban, hogy a párjával örökbefogadjanak egy kisbabát? Miért igen/nem?
Nem. (Te jó ég, mennyi piros mancsom lesz...) Semmi bajom a melegekkel, és vagyok annyira értelmes, hogy tudom, nem neveléssel terjed a homoszexualitás.
De: egyrészt társadalmunk még korántsem annyira elfogadó, hogy egy gyereket kitennék az ezzel járó atrocitásoknak, másrészt pedig az ideális családmodellben az anya szerepét nélkülözhetetlennek tartom. Lehet egy apa bármilyen csodálatos, még ha kettő van belőle sem pótolhat egy anyát.
Tisztában vagyok vele, hogy van rosszabb sors, mint ha egy végtelenül kedves, megfontolt, gondoskodó és szeretetteli meleg pár nevel egy gyereket, de amíg heteroszexuális párok várnak éveket az örökbefogadásra, addig a melegekét semmiképp sem támogatnám.
Magyarorszagon nem. Csak bántasnak lenne kitéve a par es a gyerek is.
En Hollandiában élek, itt ez megszokott dolognak számít, senkit nem zavar, senki nem tartja különlegesnek. A szomszédban lakik egy homoszexualis par, nekik van ket örökbefogadott nagy lányuk es nevelo szulokent dolgoznak. A lanyom osztályában az egyik fiúnak leszbikus par a szülője. Semmi hátrány nem eri őket, nincsenek csufolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!