Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szoptatás vagy a tápszerezés...

A szoptatás vagy a tápszerezés a macerásabb, nehezebb?

Figyelt kérdés
2015. máj. 23. 21:50
1 2 3
 21/27 Wiky93 ***** válasza:
33%
Miért lettem lepontozva? Istenem de gyerekes emberek vannak!
2015. máj. 24. 08:06
 22/27 anonim ***** válasza:
54%

Nekem a tapszer konnyebb volt sokkal. Raadasul eleg keves tejem volt (az elso lanyomnal 2 het utan, a masodiknal 1,5 het utan elapadt), sose tudtam eleg-e amit eszik mert utana mindig sirt, allandoan sebes, véres volt a mellem, csopogott a tej mindkettobol össze-vissza szopizas utan is, sehova nem tudtam menni ezek miatt, minden azonnal atazott... Remalom volt.

Ezzel ellentetben a tàpival sokkal konnyebb volt. Beraktam a vizet a mikroba, utana bele a por, osszeraztam, megetettem, utana kimostam a cumisuveget. Es ez eleg konnyu volt. Ejjel ha megebredt, nem kellett kivennem a kiságybol, nem kelt fel, ugy is meg tudtam vele etetni. Az elejen nagyon rossz volt, mert szopihoz mindig ki kellett vennem, akkor felkelt es az istenert sem akart visszaaludni. Igy meg félálomban evett, rögtön vissza is aludt. Ja es mindig tudtam eszik-e rendesen es hogy mennyit.

Mindket lanyomnal igy csináltam. Valoszinuleg a harmadikkal is igy fogom.

2015. máj. 24. 09:31
 23/27 anonim ***** válasza:
szerintem a válaszokból a tápszer nyert
2015. máj. 24. 09:34
 24/27 anonim ***** válasza:
80%
Ezt amúgy olyan értelmetlen hasonlitgatni. Akinek van teje, tud és akar szoptatni, az nem fog tapszerezni. Akinek meg nincs teje, vagy nem tud, nem akar szoptatni, az nem fog. Kizartnak tartom, hogy valaki azért döntsön valamelyik mellett, mert az az egyszerűbb, a konnyebb
2015. máj. 24. 09:37
 25/27 anonim ***** válasza:
*javítás: mármint, hogy a tápszert egyszerűbb
2015. máj. 24. 09:48
 26/27 piroska és a farkas ***** válasza:
Számomra már az maga furcsa hogy valaki e két dolog között a macerásság alapján döntsön, de nem hiszem, h ez most egy provokatív kérdés volt. Alapvetően tény, hogy az anyatej a legjobb. Ha macerás, akkor is. Ha van. Mint ahogy az is tény, hogy a tápszeres babák sem fognak éhen halni, és a tápszeres babák is ugyanúgy kötödni fognak az anyukájukhoz. Sokan leírtak már előnyöket, hátrányokat. Én mindkettőt probáltam, mert az elején alig volt tejem, és mikor már fél kilo fogyásnál tartott az újszülöttem / mondjuk volt miből.../, akkor a doki tápszert írt föl. 10 napig kapta, azalatt beindult a tej, és a tápot teljesen elhagytuk. Nekem az a 10 nap megváltás volt. Lehet, h macera volt kevergetni, de végre megnyugodtam, mert tudtam, h ehet eleget, nem éhes. Tehát azt hiszem, elsősorban ilyen tényezőket is figyelembe kell venni. Legalábbis bennem ez van, h a gyakorlati nehézségek minimálisan befolyásolnak, mert az ember tudja,h valahogy enni kell adni annak a gyereknek. Amikor már volt tejem, fejnem kellett napi 5x40 percet, h legyen elég aznapra. Utáltam. Örlődtem magamban, mert egyrészt frusztrált, hogy ugye kell az anyatej, másrésztviszont, 5x40 perc rengeteg idő, 7 honap után azért hagytam abba, mert úgy döntöttem, a kislányomnak már nagyobb szüksége van a vele töltött időre, mint az anyatejre. KIcsit túlreagáltam a kérdést, bocsi :) Egyébként a válasz nagyon nagy mértékben függ a babátol is. Olyat is ismerek, akinek a babája az 5.fajta tápszert volt hajlando meginni.
2015. máj. 24. 14:11
 27/27 anonim ***** válasza:

Én megmondom őszintén,hogy mind a kettő egyszerű és nem macerás ha csak ismétlem CSAK az egyiket csinálod.

Én egyszerre fejtem,szoptattam,folyt a mellemből a tej, és még tápszereznem is kellett. Szedtem ilyen olyan bogyókat,fejtem mindenféle technikával,és még a tápszerért is rohangáltunk a patikába meg a védőnőhöz a receptért.

Tehát véleményem szerint, ha én tudtam volna CSAK szoptatni akkor az nagyon jó lett volna. (11 hétig tudtam,de azt is pótlással)

Mikor már Csak tápszeres lett,tudom szörnyű anya vagyok,de nekem valahol megváltás is volt.

Én úgy vagyok vele,hogy vagy ez, vagy az,de a 2ő együtt na az baromi Macerás...!!!

Én nekem semmi gondom bajom nem volt se a szopival sem a tápszerezéssel.

Viszont tény nekem egy kicsit könnyebb a tápszerezés.

Főleg mert nekem nem kell éjjel felkelnem etetni mert a kincsem nem ébred fel csak reggel fél 7-7 fele. Így nekem ez sem okoz különösebb Macerát :)

2015. máj. 24. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!