Lehet-e esténként kevés az anyatej? Rá lehet-e pótolni tápszerrel?
Babád még nagyon kicsi, ilyenkor még előfordul, hogy sokat vannak fenn éjjel. Egyrészt még nem tudják, hogy éjszaka kell többet aludni, másrészt a kereslet-kínálat sem biztos hogy beállt már a szoptatásban. Miért gondolod, hogy refluxos? Sokat bukik? A mecsek teát én nem szívesen adnám, az is okozhat problémát a babáknál. A masszírozás meg a torna biztosan jó. Ha éjjel úgy gondolod, hogy éhes, akkor két lehetőséged van:
1. egy ideig éjjel gyakrabban eteted, akár másfél-kétóránként (tudom, itt sokan mondják hogy akár órákig legyen a cicin, én nem vagyok ennek a híve), egy idő után beáll a kereslet-kínálat, este több tejed lesz, ő is jobban jóllakik tőle.
2. adsz neki tápszert este szoptatás után, de ebből az következik, hogy valószínűleg onnantól kezdve vegyesen táplált baba lesz, a tejmennyiség nem nő folyamatosan a gyerek igényeivel.
nekem van eég tejem,mégis kevés estére betankol 2ésfél 3decit. annyi meg nincs. de nem hiszemhogy ő ezt csinálná,még biztos kel éjszaka. nincs egy kis lefejt tejed,hogy HA kell akkor azzal pótolj? érdemes szoptatás után 20percre fejni,addigra van újabb tejleadás,de még lesz elég következő evésre. pár fejésből megvan neki a pótlás. előszőr szoptasd, nyugodtan váltott mellel is, 2x mindkét mell az növelni fogja a mennyiséget. ha éhes még, megeszi a lefejtet,ha nem kéri akkor tudod,hogy nem éhes. mérleget mi brendonba vettünk,automatikusan kimerevíti,így nem ugrál,a különbséget is kíírja 2 evés közt.
refluxtól nem csak este sírna,hidd el. bár úgy lenne. viszont nem mindig buknak,van,hogy feljön a kaja,de visszanyelik. ezt lehet hallani. sokszor már evés közben is,ilyenkor félre is nyelhet. köhécselnek is gondolom ingerli a sav a torkukat. mi sűrítőt használtunk, nutritont,de már az se ért semmit, gyógyszer kellett neki a hányások miatt. de a te babád még nagyon pici, neki ezek még nem kellenek. ha biztosan kell,akkor a sűrítőt majd megpróbálod.
hasfájára pedig inkább espumisant ajánlok a tea helyett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!