Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért botránkozik meg a...

Miért botránkozik meg a legtöbb ember azon, hogy valakinek sok gyereke van vagy sokat szeretne?

Figyelt kérdés
Én nem szoktam megmondani , csak ha konkrétan valaki rákérdez , hogy négy gyermekem van , pedig büszke vagyok rájuk , azt meg főleg nem , hogy szeretnék még többet.
2010. febr. 25. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Én is hármat szeretnék, kettő már van. Én is tapasztaltam ezt a jelenséget, de tojok rájuk. Nem vagyunk gazdagok, de szegények sem. Ki vannak fizetve a számlák, van némi megtakarításunk, amihez hol hozzáteszünk, hol elveszünk belőle, van mit enni, van ruhájuk a gyerekeknek stb.

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy annyi gyereket vállalnak, aminél még lehetőség van, hogy mindegyiket elindítsa az életben (egyetem, esküvő, lakás). (Halkan azért megjegyzem, ez nem indok, ki tudja 20 év múlva mi lesz.) Momentán én úgy vagyok vele, hogy még ha anyagilag meg is tehetem majd, nem fogok a fenekük alá lakást tenni. Persze, adok majd anyagi segítséget, de úgy gondolom, hogy soha nem fogja megtanulni, hogy miért mennyit kell küzdeni, ha mindent ezüsttálcán kínálok.

Szerintem egyébként az évszázad vicce, amit a Hajdú Péter nyilatkozott: csak két gyereket szeretnénk, mert ennyit tudunk anyagi biztonságban felnevelni.

2010. febr. 25. 13:53
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Azért mert olyan csóróság van, az emberek nagy része örül ha egyet fel tud nevelni tisztességgel. HA meghallják, hogy neked négy van egyből magukból, a saját anyagi helyzetükből indulnak ki.

Mondjuk ha én taliznék veled, akkor én is hüledeznék, mert a saját élethelyzetembe raknám be automatikusan a 4 vagy 5 gyereket. Ami nálam kvázi úgy néz mi, hogy semmi segítségem a szülés óta és naphosszat egyedül vagyok a gyerekkel, mert új városban lakunk ahol senkit nem ismerek, és kiszakadtam a saját környezetemből ahol sok emberre tudtam számítani, most meg csak a kicsi meg én és este apa.

2010. febr. 25. 13:53
 13/19 anonim ***** válasza:
65%

Iríííígyek!!! :) Amúgy a 13,14-es válasszal értek egyet!

Én is szeretnék legalább 3-at, most még ott tartunk hogy egy kislányom van. De asszem a férjem nem akar majd 2-nél többet bár nem mondta, de elég anyagias pedig nem állunk rosszul.

Egyébként ti terveztétek és megvolt hozzá az anyagi háttér?

2010. febr. 25. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik uncsitesómnak 3 gyereke van,azért ennyi,mert többet nem lehetett szülnie eügyi okokból. Mindhárom gyerekének,mikor felnőttek,megépítette (építészek) a házát,megvette az autójukat,mindenük megvolt,soha egy fillér segélyt fel nem vett,fizetett a tankönyvekért,étkezésért, mindhárom egyetemet végzett. Tisztelem,BECSÜLÖM! Bár legyen az ilyennek 10. De aki az adónkból eteteti ingyenesen a gyerekeit,au adónkból kapja az ingyenes tankönyveket,az ne szüljün sok gyereket. Én nem adnék semmit. Nekem csak kettő van,mert ennyit tudtunk tisztességesen saját erőnkből felnevelni,diplomát adni a kezükbe, s lakást venni nekik. Ha több lett volna,már nem tudtunk volna mindent megadni nekik. Minden problémájukkal , örömükkel hozzánk fordulhattak,mindkettőjökre volt időnk. Mi többet ilyen szinten nem tudtunk volna felnevelni. Nem az állambácsinak kell szülni,hanem magunknak, és csak annyi gyereket,amennyit tisztességesen önerőből fel tudunk nevelni. Sajnos munkám folytán sokszor kerülök kapcsolatba nagycsaládosokkal, akiknek minden ingyen van,otthon vannak,nem dolgoznak (de nem azért,mert nem lenne munka, hanem ők gyereket "nevelnek" ,csak éppen a gyerekek a napköziben óvodában egész nap ,este meg a nagyok foglalkoznak a kicsikkel.Erről ennyit.
2010. febr. 25. 17:55
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Én irigyellek érte.

Nekem kettő van mindkettő nehéz császáros volt,többet nem igazán ajánlanak a dokik.Ezt a férjemmel közölték így ő hallani sem akar több babáról.Én is mindig 4-et szerettem volna.

De azt kell "beosztani" ami van,így most csak kettőt imádok:))

2010. febr. 25. 21:45
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Mi is 3-at szeretnénk, most várom a 2.-at :) és tőlem is megkérdezték már, hogy ja az anyasági miatt...

Pedig rokon volt aki tudja hogy nem élünk rosszul. Középvezetőként melóztam eddig is és szerencsére várnak vissza.

Sok embernek az ingyenélő jut eszébe ha több gyerekről van szó... ami annyira nevetséges.

Bár én is ismerek olyanokat, akik 5 gyereket akarnak de szülők nyakán, összezárva többen 1 szobába egy rozoga házba... nem részletezném. Az ilyenről nekem is inkább ez jut eszembe ha bunkó ha nem a dolog.

2010. febr. 25. 23:37
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 3 testvérem van mégis felháborodok, mert sokszor az ilyen emberek azt mondják, hogy a gyereknek csak szeretet kell, és kis, szegény helyen is sok jó ember elfér. Ja és hogy nekik joguk van gyerekhez akárhogy élnek! Én meg sajnálom őket, hogy nélkülöznek, sokuknál nyilvánvaló, hogy soha az életben nem fognak onnan kitörni! És nem értem az ilyen felelőtlen, önző emberek, hogyha nekik joguk van 10 gyerekhez akkor 10-nek tönkre teszik az életét, ahelyett hogy egynek vagy kettőnek megadnának mindent! Aki el tudja őket látni tisztességesen és nem segélyért sír meg a mellét veri hogy neki joga van hozzá, azzal semmi bajom!
2010. febr. 26. 01:39
 18/19 A kérdező kommentje:

14.34-es válaszolónak: Köszönöm a választ.

Igen terveztem mindet. Nem vagyunk milliomosok , de mindenkinek megvan mindene , amit csak szeretne , (sőt még több is néha), ha nyelvet akarnak tanulni , akkor van rá fedezet , ha játszóházban akarnak mennni , akkor elmegyünk , de mindent csak mértékkel . Azt hiszem ez a kiscsaládodoknál is igy működik , nem szabad mindent megkapnia egy gyereknek , amit kitalál .

2010. febr. 26. 11:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2010. febr. 26. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!