Miért botránkozik meg a legtöbb ember azon, hogy valakinek sok gyereke van vagy sokat szeretne?
Szia!
Én is hármat szeretnék, kettő már van. Én is tapasztaltam ezt a jelenséget, de tojok rájuk. Nem vagyunk gazdagok, de szegények sem. Ki vannak fizetve a számlák, van némi megtakarításunk, amihez hol hozzáteszünk, hol elveszünk belőle, van mit enni, van ruhájuk a gyerekeknek stb.
Nagyon sokan úgy gondolják, hogy annyi gyereket vállalnak, aminél még lehetőség van, hogy mindegyiket elindítsa az életben (egyetem, esküvő, lakás). (Halkan azért megjegyzem, ez nem indok, ki tudja 20 év múlva mi lesz.) Momentán én úgy vagyok vele, hogy még ha anyagilag meg is tehetem majd, nem fogok a fenekük alá lakást tenni. Persze, adok majd anyagi segítséget, de úgy gondolom, hogy soha nem fogja megtanulni, hogy miért mennyit kell küzdeni, ha mindent ezüsttálcán kínálok.
Szerintem egyébként az évszázad vicce, amit a Hajdú Péter nyilatkozott: csak két gyereket szeretnénk, mert ennyit tudunk anyagi biztonságban felnevelni.
Azért mert olyan csóróság van, az emberek nagy része örül ha egyet fel tud nevelni tisztességgel. HA meghallják, hogy neked négy van egyből magukból, a saját anyagi helyzetükből indulnak ki.
Mondjuk ha én taliznék veled, akkor én is hüledeznék, mert a saját élethelyzetembe raknám be automatikusan a 4 vagy 5 gyereket. Ami nálam kvázi úgy néz mi, hogy semmi segítségem a szülés óta és naphosszat egyedül vagyok a gyerekkel, mert új városban lakunk ahol senkit nem ismerek, és kiszakadtam a saját környezetemből ahol sok emberre tudtam számítani, most meg csak a kicsi meg én és este apa.
Iríííígyek!!! :) Amúgy a 13,14-es válasszal értek egyet!
Én is szeretnék legalább 3-at, most még ott tartunk hogy egy kislányom van. De asszem a férjem nem akar majd 2-nél többet bár nem mondta, de elég anyagias pedig nem állunk rosszul.
Egyébként ti terveztétek és megvolt hozzá az anyagi háttér?
Én irigyellek érte.
Nekem kettő van mindkettő nehéz császáros volt,többet nem igazán ajánlanak a dokik.Ezt a férjemmel közölték így ő hallani sem akar több babáról.Én is mindig 4-et szerettem volna.
De azt kell "beosztani" ami van,így most csak kettőt imádok:))
Mi is 3-at szeretnénk, most várom a 2.-at :) és tőlem is megkérdezték már, hogy ja az anyasági miatt...
Pedig rokon volt aki tudja hogy nem élünk rosszul. Középvezetőként melóztam eddig is és szerencsére várnak vissza.
Sok embernek az ingyenélő jut eszébe ha több gyerekről van szó... ami annyira nevetséges.
Bár én is ismerek olyanokat, akik 5 gyereket akarnak de szülők nyakán, összezárva többen 1 szobába egy rozoga házba... nem részletezném. Az ilyenről nekem is inkább ez jut eszembe ha bunkó ha nem a dolog.
14.34-es válaszolónak: Köszönöm a választ.
Igen terveztem mindet. Nem vagyunk milliomosok , de mindenkinek megvan mindene , amit csak szeretne , (sőt még több is néha), ha nyelvet akarnak tanulni , akkor van rá fedezet , ha játszóházban akarnak mennni , akkor elmegyünk , de mindent csak mértékkel . Azt hiszem ez a kiscsaládodoknál is igy működik , nem szabad mindent megkapnia egy gyereknek , amit kitalál .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!