Ha egy 8 hónapos baba, még nem igazán mozog, és nem mosolyog vagy reagál arra ha az ember ökörködik neki, akkor az baj?
Szerintem az baj.
Ilyenkor már kúszni, mászni kéne, van aki már simán felül, feláll és abszolút reagálni kéne mindenre, nevetni vagy sírni függően attól mi történik. Már 4 hónaposan játszani lehet a babákkal.
Mozgásfejlesztő szakember (konduktor) vagyok:
Látatlanban nem lehet mondani hogy baj,de nem jó jel.
Kicsit általános amit írsz, sok infó hiányzik.
Valóban nem fordul hasról-hátra,hátról-hasra? Nem tolja magát előre a lábaival,mint egy kommandós?
Ha nem akarod itt,írj bátran privit. Ha tudok,adok tippeket, vagy válaszolok a konkrét kérdéseidre.
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:19
Megtennéd nekem, hogy küldesz nekem e-mailt, mert mindenkinél kiírja az e-mail küldés lehetőséget, csak nálad nem! :) És akkor leírnám pontosabban amit tudok!
Egyébként, nem az én babámmal van a baj, az enyém az pont az ellentettje, már bútor mellett sétál, mászik, és igazi kis csintalan gyönyörűség, és ő is 8 hónapos. :)
Pont azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, hogy szólni kéne e neki, ha ő még most is csak azt hiszi, hogy kicsit le van maradva a babája??Megbántani nem akarom, de sajnos szerintem nagyon elfogult..Mindent meg tud magyarázni, de úgy, hogy az ember csak a fejét fogja!!!!!
Szia, igen, nagyon is nagy baj! Mindenképpen fejlődésneurológushoz kell vinned, aki majd elirányít téged. Én Székesfehérváron tudok segíteni, én is oda vittem. Ő irányított engem is különböző szakemberekhez. Én 3 hónapos korában vettem észre a fiamon, hogy nem stimmelnek a dolgok - pedig a védőnő-gyerekorvos kánonban kiabált velem a rendelőben!!!! - és nekem is lett igazam. (de ez most lényegtelen) Így hogy korán észrevettük a fiam mozgásfejlődési problémáját 7,5 hónaposan ült és 8 hós 3 hetes volt, amikor felállt és közvetlenül utána már mászott is.
Minél később kezditek el a fejlesztést, annál nehezebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!