Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék, hogy ne sírjon...

Mit tehetnék, hogy ne sírjon a 3 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Betöltötte a 3. hónapot egy hete. A védőnő, rám szólt, hogy ne adjak neki annyi tápszert meg szoktassam le az éjjeli evésről amit nem is nagyon csinált, csak egy héten kb. 2-3 alkalommal, mert dagi a babám! Most 5800 gramm, majdnem 6 kiló és 64 cm hosszú! Születési súly 3400 gramm és 56 cm, a kórház után 3200 grammra fogyott vissza mert nem volt tejem! Ráadásul, az anyósom is a védőnőt pártolja! Én meg hallgatom a babámat, minden étkezés után sírni, és ha adok neki teát, vagy baracklét, akkor majdnem megiszik minden alkalommal még 30-40 ml-t, utána már szépen megnyugszik és mosolyog! Most akkor kérdezem én, mért nem adhatok neki több tápszert?? Eddig átaludta az éjszakákat, most már azt sem 2 órakor kér újra! Elkezdhetném a hozzátáplálást? Hiszen már kb. 5 hetes kora óta kapja az őszi lét, mert nehezen kakilt!

Ja a gyermekorvos, meg már kérdezte, hogy mért nem kezdtem el a hozzátáplálást. Mit csinálja, tápláljak hozzá, vagy adjak több tápszert???

Várom válaszaitokat! 3 hónapos anyuka

2008. aug. 28. 12:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, és azt hiszem akkor a több tápszer mellett fogok dönteni! Még várok 3 hetet a hozzátáplálással! Mindenkinek jó babázást kívánok! Legyetek jók!

Andi

2008. aug. 28. 16:42
 12/20 anonim ***** válasza:
Az anyosod amit mond bekesseg erdekeben egyik fuleden be de aztan masikon azonnal ki.Rossz indulatu.Persze hogy sir a babad ha ehes.Mi most megyunk majd vedonohoz de ahogy mertem 10 es fel hetes babam 63 centi es valoszinu 6kilo folott.3490-el es 51 centivel szuletett.Gyonyoru,nem kover!!Nem elfogultsag.Ja egy homapja volt 5kg.Szerintem etetsd majd ha elkezd maszni meg jarni mozogni ugysem fog elhizni.
2008. aug. 28. 21:26
 13/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm az utolsó válaszolónak a válaszát! Ma mégis átmentem a férjemmel az anyósomhoz, mert amikor a kommentett írtam még azon gondolkodtam, hogy keresek valami kibúvott, de nem tettem!

Amikor beléptem az ajtón, halottam, hogy az elalvás előtti pici sirdogálását csinálja a kislányom, benéztem és apósom próbálta elaltatni, és intett, hogy ne menjek be mert felébred! Jó visszacsuktam az ajtót, elmentem két lépést, és leesett a tantusz, MI AZ, HOGY A SAJÁT LÁNYOMHOZ NEM MEHETEK BE???????? Ha hallom hogy sírdogál és még nem alszik, nem adhatok neki egy puszi????? Nem láttam egész nap, mert gondoltam legyen ott a nagyiéknál is akár mit is gondol mostanában anyósom rólam!

Visszamentem és odatettem a hátára a kezem annyit mondtam, hogy megjöttünk apuval, és apósomnak adtam puszit és mielőtt kimentem volna csak annyit mondtam, hogy azért A SAJÁT LÁNYOMNAK HAGY KÖSZÖNJEK MÁR BE!!!!!

Most valami hibát követtem el??????????? Kikészítenek, komolyan mondom!!!!!!!!!!!!!! Mit csináljak velük???????

Andi

2008. aug. 28. 22:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia.Nem foglalkozol kicsit túl sokat anyósod és apósod lelkével???Engem pont nem érdekelnének egy ilyen beszólás után,mint amit te kaptál.És sztem nagyon rendes csajszi vagy,h ott hagytad kicsit náluk a babádat.Más-többek között én sem-tettem volna ezt meg.Mi 3,5 hónaposak vagyunk és a barackot már 2 pofára faljuk.A súly-gyarapodásunk lelassult,szóval nem kell aggódni emiatt sem.Az én kisfiam 63cm és 6420gr.És nagyon jól néz ki.És adj neki még plusz tápszert,hagy aludja megint végig az éjszakát.Sok sikert ée légy erős!!!
2008. aug. 29. 00:12
 15/20 A kérdező kommentje:

Szia Utolsó válaszoló!

Megpróbálok nem törődni a nagyszülőkkel, de nagyon nehéz! Mert nem ez volt az első ilyen beszólásuk, volt ennél sokkal durvább is! Van egy boltunk, amikor 2 hetes volt a babám és a férjemmel elvittük a védőnőhöz, mert a másik faluba, jelentkeztem be a férjem kérésére, csak neki van jogsija, és visszajöttünk, akkor átjött anyósom, hogy egy kicsit segítsen és azt mondta, hogy még nem nyitott ki a férjem, hogy akkor be lehet zárni a boltot, mert ezt így nem lehet csinálni! Ja a tesóját megkértük, hogy legyen addig nyitva, szart rá, nagy ívben és én kaptam ezt egy síró gyermek mellett aki nem tudott visszaaludni mikor hazaértünk!

Este megemeltem a vacsi adagját és végig aludta az éjszakát, úgy hogy nagyobb adagot kap, és majd 1-2 hét múlva kezdek neki almát adni! Addig őszilézünk tovább!

Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek jó babázást!

Andi

2008. aug. 29. 08:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok.Nagyon jól tetted,h adtál neki enni!Azt kívánom,h minden éjszakátok ilyen nyugodtan teljen.És legyél ügyes.Ha a férjed a te szövetségesed simán nyert ügyed van.Attól,h fiatal vagy,még nem vagy hülye.Ezt sajnos az idősebbek sokszor elfelejtik.És ez a gyerek a tied.a te szavadnak kell a döntőnek lenni.Ami fontos:BÍZZ MAGADBAN!És hidd el,tök jól csinálod!
2008. aug. 29. 15:39
 17/20 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a választ, nem fogom hagyni, hogy beleszóljon mindenbe! Most már határozottabb leszek, és igen is megmondom a magamét, ha nem tetszik valami!

Jó babázást kívánok!

Szia Andi

2008. aug. 29. 16:19
 18/20 bendzso ***** válasza:
szia az én gyerekem szerencsére csak azért üvöltött, mert szeles volt és rengeteg tejem volt, így a szopizás megnyugtatta. nálunk a tápszer az utcába sem jött be és négy hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást. viszont szerintem, ha te tápszerezel és már őszilevet is kap (szóval nem kizárólag anyatejen él, mainál jpbbat nem tudok elképzelni - nem vagyok szoptatásőrült, ne félj!), na szóval, ha már eleve nme "eredetit" kap,a kkor szeirntem nyugodtan el kezdheted a gyümölcsözést és szép lassan a főzelékezést. a második gyereknél még én is óvatoskodtam, bizonytlankodtam, a második rövidre zárta a kételyeimet: egyszerűen kivette a kaját a kezünkből, mit neki hozzátáplálás :) szóval csinálj úgy, ahogy eddig: figyeld a babádat és neveld úgy, ahogy jónak érzed! hibázni nem lehet! ilyenkor még nem! majd később, maikor már nyiladozik az egója, akkor bizonyos kérdéseken jobban el kell gondolkozni, h mennyire ártasz a kis lelkecskéjének. de egy három hónapos babát csak szeretgetni kell. ő majd úgyis jelez, h mit szeretne, mire van szüksége! ahogy a gyerekorvosom mondta: szeresd a babád és megmondja, mit akar :)
2008. szept. 2. 12:39
 19/20 bendzso ***** válasza:
nagyszülő kérdésre az szeretném mondani: h örülj neki, h rájuk hagyhatod, vigyáznak rá szeretik és féltik az unokájukat! és elringatják. jaj, de irigyellek! apósom (akit egyszerűen enm bírok elviselni) a gyereket egy évben egyszer látja, karácsonykor és max. akkor, ha a férjem utána viszi őket. nade az évek alatt a férjem is rájött arra, h apósom csak a farka után megy és egy fikarcnyi sem érdekli, h vannak saját gyerekei,unokái. így már ő sem viszi hozzá a gyerekeket. te pedig elviheted, rájuk hagyhatod és ők meg vigyázzák az álmát!!!!! anyukám engem is el szokott hesegetni, amikor a fiaimra vigyáz és ők meg éppen küzdenek álommanóval. én ilyenkor sosem megyek be, h jaj kincsem megjöttem,emrt azzal tuti felébred és volt alvás, nincs alvás, helyébe pedig kapok egy vagy két (attól függően, h felébreszti e egyik a másikat) álmos nyűgös manócskát! tényleg kérlek becsüld meg anyósodékat és gondolj arra, h vannak olyan apósék, akik a gyerek szülinapjára sem küldenek még egy nyamvad képeslapot sem :( :)
2008. szept. 2. 12:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Elég nehéz ilyen idős korban és még jó ideig kitalálni, mi a baja a babának, miért sír, szegénykék megmondanák, ha tudnának beszélni.Abból a szempontból szerencsés vagy,hogy elfogadja a tápszert az anyatej helyett,nekem pl. a 4. féle vált be úgy ahogy.A szomjúság is lehet oka a sírásnak, a kórházi babacsomagban a kis füzetecskéket érdemes áttanulmányozni,a folyadékigényt is hónapok szerint megtalálhatjuk benne.Szerintem is hallgass az anyai ösztönödre - és ahogy szoktam mondani, az "apai ösztönre",mivel mikor én kétségbe vagyok esve valami miatt,a párom nyugtatgatott és együtt próbáltuk megtalálni a megoldást.Hiszen övé is a gyerek,ő ugyanúgy érezte mi a jó a gyereknek,mint ahogy én.Én mind a két lányommal 3 hónapos korukban kezdtem a hozzátáplálást.Gyönyörűen ették a bébiételt /az én főztöm nem pászolt/,persze óvatosan bántam az etetéssel,figyeltem nem vált-e ki allergiát.De öröm volt adni,etetni őket!A tejpépeket a kornak megfelelően kapták,imádták.Utána már csak reggel és este kaptak tápszert.Nem vagy rossz anya! Arról,hogy a gyerek sír,nem tehetsz,próbált meg kitapasztalni,mitől nyugszik meg,csak Te ismered a legjobban a gyermekedet,hiszen a Tiéd és Te vagy vele egész nap,nem más.
2008. szept. 6. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!