Mit tehetnék, hogy ne sírjon a 3 hónapos babám?
Betöltötte a 3. hónapot egy hete. A védőnő, rám szólt, hogy ne adjak neki annyi tápszert meg szoktassam le az éjjeli evésről amit nem is nagyon csinált, csak egy héten kb. 2-3 alkalommal, mert dagi a babám! Most 5800 gramm, majdnem 6 kiló és 64 cm hosszú! Születési súly 3400 gramm és 56 cm, a kórház után 3200 grammra fogyott vissza mert nem volt tejem! Ráadásul, az anyósom is a védőnőt pártolja! Én meg hallgatom a babámat, minden étkezés után sírni, és ha adok neki teát, vagy baracklét, akkor majdnem megiszik minden alkalommal még 30-40 ml-t, utána már szépen megnyugszik és mosolyog! Most akkor kérdezem én, mért nem adhatok neki több tápszert?? Eddig átaludta az éjszakákat, most már azt sem 2 órakor kér újra! Elkezdhetném a hozzátáplálást? Hiszen már kb. 5 hetes kora óta kapja az őszi lét, mert nehezen kakilt!
Ja a gyermekorvos, meg már kérdezte, hogy mért nem kezdtem el a hozzátáplálást. Mit csinálja, tápláljak hozzá, vagy adjak több tápszert???
Várom válaszaitokat! 3 hónapos anyuka
Szia! Nekem ugyan még csak 6,5 hetes a babám, de már most 5,5 kg. Abszolút nem látom daginak, szerintem a Te babád sem az! Az én babám 3600 gramm és 56 cm volt, és szintén visszafogyott úgy 3300-ra, de mióta beindult a tejem, szépen gyarapszik.
Én úgy vagyok a védőnő és a gyermekorvos tanácsaival, hogy amit értelmesnek látok, azt betartom. Amikor azt mondták, etessem 3 óránként, bólogattam, aztán szépen igény szerint etettem tovább. A baba tudja, mikor éhes, mennyi táplálék kell neki, én pedig megadom. És még így hasfájósan is saját maga állt rá, hogy csak 1x kel fel éjszaka enni.
Úgyhogy én azt javaslom, hallgass az anyai ösztönödre, és tedd azt, ami a Babádnak és Neked a legjobb.
Ezek szerint már beállt egy ritmusra a babád, de most megzavarodott, és éhes marad. Nyugodtan etesd meg úgy, ahogy eddig is, hiszen Te élsz vele, Te tudod, mi a jó neki.
Nem a gyermekorvos ellen vagyok, csak azt olvasom a soraidból, hogy akkor kiegyensúlyozott a Babád, ha megadod neki azt, amit eddig is kapott.
Sok sikert, remélem, tudtam kicsit segíteni a válaszommal. :-)
Bármelyiket is választod, de ne hagyd éhezni a babát. Jobb, ha kajával lakik jól, mint "löttyökkel".
Hallgass a szivedre, és nem lesz semmi baj:-)
Amúgy szerintem sem dagi a babád, majd lemássza, ha elkezd mászni meg szaladgálni, na meg kinyúlja:-)
Köszönöm a két választ! Megfogadom a tanácsotokat, csak még mindig nem tudok dönteni, hogy több tápszer vagy hozzátáplálás! Még alszok rá egy napot! De várok még válaszokat!
Az első válaszolónak üzenem, hogy a gyermekorvos biztat, mert ő ajánlotta a őszilét, és sokszor ad nagyon jó tanácsot, én nagyon megbízok benne!
Inkább mostanában az anyósom aki kicsit ellenszenves, mert nem rég még azt is mondta, hogy rossz anya vagyok mert mindig sír a baba!
Jó babázást nektek!
Szia!
Az én babám 4 hónapos és 9 kg. A védőnő szerint nincs vele semmi baj. Ezek alapján a tied pláne nem dagi.
Én azt hallottam, hogy a hozzátáplálást különösen fejlett babáknak sem szabad 4 hónapos kor előtt elkezdeni, mert ételallergiát kap tőle. Én a több tápszer mellett szavazok.
Hülyeség, hogy nem vagy jó anya, mert sokat sír a gyerek. Próbálsz rajta segíteni, ez a lényeg. Van, hogy sokat sírnak, és senki sem tudja miért. Etesd igény szerint.
Én sem foglalkozok a gyerekorvossal és a védőnővel. Én annyit adok neki, amennyit kér. Volt, hogy egy hétig csak 180-200 ml-t ivot, most meg csak 80-90-et, tejet is kap és tápszert is és mi is múlt héten töltöttük a 3 hónapot. 6800 g. Édes kis dundi és eszembe sem jutna kevesebb kaját adni neki, mint amennyit kér.
Én a héten már megkóstoltattam vele az almát, most a barackot és ez a hónap elmegy a kóstolgatással és 4 hónapos kortól majd komolyabban kezdem a hozzátáplálást. Én is kaptam ennyi idősen almát, sőt kekszel keverve, amitől a védőnőmnek égnek állt a haja. És lám itt vagyok makk egészségesen. Évek óta még egy influenza vagy nátha sem kapott el és allergiás sem vagyok.
Biztosan lesznek akik ezért megvetnek, de mindenki kérdezze meg az anyukáját, hogy huszon pár évvel ezelőtt 3 hónap után el kellett kezdeni a hozzátáplálást.
Sok sikert és ne hagydd éhezni a babót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!