Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azoktól az anyukáktól kérdezné...

Azoktól az anyukáktól kérdeznék akik sokat eg edül vannak a babával!?

Figyelt kérdés
Nem letta babád nagyon anyás? Tidsz mellette főzni mosogatni ? Ő addog mit csinál? Az enyém jat hónapos kora óta sír ha elmegyek mellőle.most 13 hónapos .magyon nehezen vahy nem os tudok mellette főzni. Utálja ha mosogatok.bár azt már megoldottam mert eszik egyedül már mindent és addig csinalom meg de van hogy ő gyorsabb és nekem abba lell hagynom.csak akkor jatszik egyedul ha nahyon jó ledve van de inkább társaságot igényel maga mellé. Apa sokat dolgozikamàk messze sok barát nincs . ezèrt lehet ilyen ? Más is van így? Hogy néz ki egy napotok?

#Anyuka.baba.egyedül
2015. ápr. 20. 16:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Van egy kiskamaszom és egy kisbabám. Az sosem baj, ha anyás egy gyermek! :) Az a normális! Valakihez mindig kell kötődni egy gyermeknek, legalább egy valakihez, aki az édesanyja, és persze, az édesapja. Persze, tudom, most itt arra gondoltál, hogy túl anyás. Nem lett túl anyás a nagyobb gyermekem sem, pedig mindig ott volt mellettem a járókában, vagy a kengurúban (akkor még nem is hallottam hordozókendőről-ő már nagy). Most pedig horodozókendőt vettem, járóka még nincs, de majd hamarosan lesz, addig is az autós hordozóban van velem, ha főzök, a kendőbe nem merem tenni, nehogy ráboruljon valami, sosem szokott rám sem, de az ördög nem alszik, én félek. De minden mást így csinálunk, ami, ahogy kényelmesebb, és persze, amikor alszik. A játék nagyon fontos, ahogy írják, olyankor csak rá figyelj, legyen naponta egy-két ilyen fél óra. Ez nagyon hasznos a kapcsolatotoknak. Illetve a napirend, a felébredéstől a következő alvásig. Én úgy szoktam, ha felébred, eszik, és egy kicsit beszélek hozzá, majd elvan egyedül, és amikor már kicsit uncsizik, akkor jövök én. Amikor még csak pár hónaposak, akkor ezt minden ébrenléti ciklus alatt meg kell tenni, azt a két fél órát nagyobb gyermekeknél gondoltam. Ha ilyenformán van egy bevált napirendetek, tehát az ébrenléti ciklusnak van egy napirendje, akkor a babád sokkal nyugodtabb lesz. Próbáld ki.:)
2015. ápr. 21. 08:52
 12/14 A kérdező kommentje:
8 as, én sem voltam a híve annak,hogy lülön aludjon,bár most már lassan külön szeretnénk tenni mert egy ágyban alszok vele.amit amúgy nagyon szeretek :-D sajnos ő az a fajta aki nagyon megtudja szokni a jót,mint pl. A cicin elalvást kisebb korában. Akkor èjjel vagy tízszer lfelkelt mert nem volt meg a cici. Ő ilyen csak nehèz ezt kezelnem sokszor.
2015. ápr. 21. 16:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Utolsó! A naporendben meg az a baj hogy a babakocsiban hamar elalszik es ha mennunk kell valahova alszik egyet es maris borul az alvas ido

Ami szwrintem az egyik alapja a napirendnek. Ma is van ez tortent. Fel oraja lellett volna kelnie ehelyett most aludz el de hetkor mar vacsi lenne aztan furdes es kb fel kilenckor alvas

..ja tegnap is ez vol t es tizkor sem akart elaludni. Igy borul a seta odo is mert atalussza az uzsonna is es reggel is kesobb kel fel. Vagy en nem tudok napirendet tartani?

2015. ápr. 21. 17:04
 14/14 anonim ***** válasza:

11-es vagyok, én az ébrenléti idő napirendjére gondoltam, tehát a dolgok hogyan követik egymást. Ébredés után a babák éberebbek, kíváncsibbak, ezért jobban le tudják magukat kötni, majd ha már unatkozik, játszatsz vele, amíg nem lesz nyűgös. Én akkor szoktam ringatni, énekelni és úgy altatni.

Az a napirend, amit írsz egyáltalán nem olyan fontos, mint ahogyan régen annak tartották, még a nagyobb gyermekem idejében én is próbáltam tartani, de rájöttem, hogy miért várom el tőle, ha én sem pontosan ekkor és akkor fekszem, nem óra szerint eszem stb. Ma már így vélik a legtöbb helyen (szakértők, védőnők, orvosok) is. Ne törődj a fél órákkal. A sétát, ha teheted tedd alvásidőre, ha nem akkor sem baj, ha kicsit megcsúsznak a dolgok, egy-egy nap nem a világ. A fél órákkal pedig szerintem ne foglalkozz. :) Ezt a fajta napirendet elég nagy százalékban a baba határozza meg, mi csak befolyásolni tudjuk. :)

2015. ápr. 22. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!