Streptococcus-os anyukáktól kérdeznék?
Szia!
Ne haragudj az offért, de szeretném én is tudni ezekre a kérdésekre a választ amit feltettél.
Nálunk a páromnak is kellett szednie velem eggyütt gyógyszert amikor kiderült,a terhességemnél, hogy streptococcusom van.Gondolom akkor ő is hordózója.
A kislánnyommal én sem merek közös fürdést csinálni mert fogalmam nincs , hogy elkaphatja-e így is.
Próbáltam az előbb a neten kutakodni a kérdésekre kerestem a választ de semmit nem találtam.
De hátha kapsz választ és akkor én is okosabb lehetek.
Nekem is van, de nekem semmi ilyen óvatosságra nem figyelmezettek, igaz, fiúikreim vannak.
Nem értek annyira hozzá, de azt nem értem,hogy a férfinek miért kell gyógyszert szednie ilyenkor, az én páromnak nem kellett. Elvégre a szülésnél is csak elnyomják a fertőzést, de ugye megszüntetni nem lehet, örökké ott lesz veled. A babaát te szülöd, a párodnak ehhez semmi köze. Akkor soha nem lehetne gumi nélkül szexelni a saját férjeddel?
Na nem akarok okoskodni, csak ez a logikus.
A kislányoddal való fürdésre pedig: akkor soha az életben nem fürödhetnétek egy medencében, gondolj bele, nem strandolhattok majd együtt? Más idegentől is sajnos elkaphatja, amennyiben így is fertőz. Tehát a pontos választ nem tudom, de tény,hogy nekemis van és semmilyen figyelmeztetést nem kaptam, egyszerűen nem tudnak vele mit csinálni, csak szülésnél elnyomják,hogy addig ne legyen a szülőcsatornában.
Köszönöm a választ! Nagyon sajnálom h többen nem fejtették ki véleményüket a témában. Nagyon féltem a kislányomat, sajnos 5 hósan már gyermek nőgyógyásznál voltam vele, ahol is ezt a bacit tenyésztették ki nála. Én a 36. héten negatív voltam. Kapott rá kúpot, elmúlt, 2 hét múlva ismét jelen volt a baci, vettek törletet a végbeléből, ott is baci. Kapott rá Penbene szirupot. Kontroll törlet eredmény hétfőn lesz.
Így már gondolom megértitek miért félek ennyire. Mire vigyázzak? Hogyan terjedhet ez a szörnyűség?
Lehet, hogy a pici babám már születését követően megkapta, még a kórházban, mert amikor pár hetes volt is volt folyása (és nem átlátszó, hanem inkább zöldes árnyalatú), de a gyerekorvos akkor megnyugtatott, hogy az anyai hormonok ürülnek. Én ebbe bele is nyugodtam. Lehet, hogy nem kellett volna, és azóta hordozója a bacinak szegénykém. :(
Én 2 hete voltam nőgyógyásznál, most már nekem is kitenyésztették. Hogy ki kapta kitől, nem tudni. :(
Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!