Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Streptococcus-os anyukáktól...

Streptococcus-os anyukáktól kérdeznék?

Figyelt kérdés
Anyukák akiknek a hüvelyében jelen van, esetleg gyakorta gyulladást okoz a streptococcus agalactiae baci hogyan élitek mindennapjaitokat? Mivel az újszülöttnél komoly fertőzést okozhat akkor a baba születése után is fokozott óvatossággal kell eljárnunk? Pl most már soha nem fürödhetek együtt a kislányommal, sem kádban, sem kismedencében, vagy ilyes fajta dolgokra lennék kíváncsi. Köszönöm a válaszaitokat. És egyébként tudja valaki, hogy hogyan terjed ez a baci? Ha védekezés nélkül voltam együtt a párommal még mielőtt meglett a törlet eredménye akkor őt is megfertőztem vele?... :(
2012. nov. 20. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne haragudj az offért, de szeretném én is tudni ezekre a kérdésekre a választ amit feltettél.

Nálunk a páromnak is kellett szednie velem eggyütt gyógyszert amikor kiderült,a terhességemnél, hogy streptococcusom van.Gondolom akkor ő is hordózója.

A kislánnyommal én sem merek közös fürdést csinálni mert fogalmam nincs , hogy elkaphatja-e így is.

Próbáltam az előbb a neten kutakodni a kérdésekre kerestem a választ de semmit nem találtam.

De hátha kapsz választ és akkor én is okosabb lehetek.

2012. nov. 20. 16:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem is van, de nekem semmi ilyen óvatosságra nem figyelmezettek, igaz, fiúikreim vannak.

Nem értek annyira hozzá, de azt nem értem,hogy a férfinek miért kell gyógyszert szednie ilyenkor, az én páromnak nem kellett. Elvégre a szülésnél is csak elnyomják a fertőzést, de ugye megszüntetni nem lehet, örökké ott lesz veled. A babaát te szülöd, a párodnak ehhez semmi köze. Akkor soha nem lehetne gumi nélkül szexelni a saját férjeddel?

Na nem akarok okoskodni, csak ez a logikus.

A kislányoddal való fürdésre pedig: akkor soha az életben nem fürödhetnétek egy medencében, gondolj bele, nem strandolhattok majd együtt? Más idegentől is sajnos elkaphatja, amennyiben így is fertőz. Tehát a pontos választ nem tudom, de tény,hogy nekemis van és semmilyen figyelmeztetést nem kaptam, egyszerűen nem tudnak vele mit csinálni, csak szülésnél elnyomják,hogy addig ne legyen a szülőcsatornában.

2012. nov. 20. 16:52
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Nagyon sajnálom h többen nem fejtették ki véleményüket a témában. Nagyon féltem a kislányomat, sajnos 5 hósan már gyermek nőgyógyásznál voltam vele, ahol is ezt a bacit tenyésztették ki nála. Én a 36. héten negatív voltam. Kapott rá kúpot, elmúlt, 2 hét múlva ismét jelen volt a baci, vettek törletet a végbeléből, ott is baci. Kapott rá Penbene szirupot. Kontroll törlet eredmény hétfőn lesz.

Így már gondolom megértitek miért félek ennyire. Mire vigyázzak? Hogyan terjedhet ez a szörnyűség?

Lehet, hogy a pici babám már születését követően megkapta, még a kórházban, mert amikor pár hetes volt is volt folyása (és nem átlátszó, hanem inkább zöldes árnyalatú), de a gyerekorvos akkor megnyugtatott, hogy az anyai hormonok ürülnek. Én ebbe bele is nyugodtam. Lehet, hogy nem kellett volna, és azóta hordozója a bacinak szegénykém. :(

Én 2 hete voltam nőgyógyásznál, most már nekem is kitenyésztették. Hogy ki kapta kitől, nem tudni. :(

Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot! Köszönöm!

2012. nov. 24. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!