Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni anyukáktól, akiknek átlaussza (ta) az éjszakákat a picijük egy éves kora előtt, illetve akiknek nem aludta át, és anyatejes babák voltak?
Haaj, szerintem ha rá találnak a kérdésedre az "illetékesek", hamar szét fognak kapni téged, amiért olyasminek még a gondolata is meg mer fordulni a fejedben, hogy nincs szüksége az éjszakai szoptatásra.
Engem meg lepontoznak, mert megértelek.
De sajnos segíteni én sem tudok, szoptattam mindkét gyerekemet, amikor 6 hetes koruk körül egyszerűen nem ébredtek többé éjszaka.
Ismerősöm éjszaka vizet adott a kisfiának, hogy leszoktassa a kelésről. Akkor még szoptatott, este viszont tápszert adott a babának (nem kényelemből, orvosi megfontolásra).
Szia, két gyermekem van, egy 3 hó múlva 3 éves és egy 14 hónapos. A nagyobbik fiúcska 1,5 évesem koráig meg-meg ébredt (5-ből kétszer), és csak a tejcsivel tudott visszaaludni (ő tápszeres volt 5 hetes korától kezdve), aztán olyan 20 hós volt, amikor egyszer meguntam és megbeszéltük, hogy nincs több tej éjjel (már nem evett este, mert tudta, hogy éjjel úgy is kap, ha megéhezik). Nála korábban is próbáltuk a leszokást, nem sikerült (volt hogy 5 órát szenvedtünk vele, de tényleg éhet volt, mert nappal viszont nem evett rendesen). Aztán nem adtam több tejet, valahogy egyszer csak sikerült. Ő még most is sokszor megébred, most azért, mert köztünk akar aludni (amit soha korábban nem tett, saját szobája van, de most valamiért ez a mániája.
A kicsi lánykám ezzel szemben 6 hós koráig csak szopizott, 3 hetes volt, amikor először nem evett éjjel (korábban is csak egyszer kelt), először 7-7 között, aztán egyre jobban kitolódott és volt, hogy este 7 és "reggel" 11 között nem evett, aludt. Most már 14 hós, talán ha 3-4-szer kellett felkelni hozzá éjjel, most is f10-ig alszik reggelente. Amikor először megébredt miután már stabilan átaludta az éjszakákat és sírt (4-5 hónapos lehetett), akkor nem adtam neki csak egy korty vizet és nyugtattam. Valahogy eszembe sem jutott cicit adni neki, mivel addig sem kellett.
Mindebből csak azt akartam kihozni, hogy nem minden baba tud leszokni és nem mindig olyan egyszerű, hogy majd nem adod a cicit oda. Mert amikor hatodjára kelsz fel minden éjjel hónapok óta, akkor a józan eszet felülbírálja az életösztönöd, gyorsabban szabadulsz ha. Egy próbát megér, amikor éjjel ébred, csak vizet adj neki, aztán vissza az ágyba, és kitartóan egy darabig. De szerintem ha nem tud visszaaludni, akkor még egyszerűen szüksége van a tejcsire éjjel is. Kitartás.
Szia!
Nekem mindkettő átaludta az éjszakát bőven egy éves koruk előtt. A nagyobbik négy hónapos volt, amikor egyre többször kezdett ébredni, végül már óránként szoptattam éjjel. A megoldás az volt, amit te is csináltál. Felvettem, ringattam, nyugtattam, de nem szoptattam meg. Ő az első ilyen éjszaka után átaludta az éjjeleket, csak hajnal ötkor ébredt még kb 10 hós koráig, akkor evett és nyolcig aludt. (kivéve persze a fogzásos, nyűgös éjszakákat)
A kicsi 2 és 6 hós kora között magától átaludta. Akkor a foga felébresztette én pedig megszoptattam. Visszaszokott az éjszakai kelésekre, ő 8 hónaposan jutott el oda, hogy már óránként kelt. Nála nem működött a ringatás. A megoldás az volt, hogy Apa kelt hozzá éjjel, ő vissza tudta altatni. A második, harmadik éjjel még felsírt, de már nem ébredt, a negyediket végigaludta. A reggel hatos ébredés megmaradt nála is, de eszik és alszik tovább. Most 16 hónapos és semmi gond az éjszakákkal.
Gondolom sokan lepontoznak majd, de ettől függetlenül én úgy gondolom, sokkal nyugodtabban telnek a napok, ha a gyerek is és én is kipihenjük magunkat éjjel. Lehet, hogy sokakat nem fáraszt az éjjeli etetés, én soha nem tudtam utána visszaaludni (pedig nem keltem ki az ágyból, amíg ettek éjjel, addig mellettem volt a kiságy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!