Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni anyukáktól, akiknek átlaussza (ta) az éjszakákat a picijük egy éves kora előtt, illetve akiknek nem aludta át, és anyatejes babák voltak?
Szia!
A kisfiam kb 4 hós kora óta alussza át az éjszakát. Max. a nagy melegben ébred meg, akkor iszik egy kicsit és alszik tovább. Most 19 hós.
Koraszülött is volt.
Kezdetben 3 óránként evett, aztán nekem a gyerekorvos mondta, hogy azért elég sok, hogy 7x eszik, kb 2 hónapos lehetett akkor. Ráadásul evett bőven. Nem volt cicifüggő, főleg, hogy 6 hetesen kezdett csak szopizni, addig a lefejt tejet kapta. Eléggé fárasztó volt, mert volt, hogy két etetés között 1 órát aludtam.
Először mi az éjjeli etetést löttük ki úgy, hogy a napközbenieket eltoltuk (ez nálad a 2 órait jelenti), Majd a hajnalit, legutoljára pedig az estit/éjszakait (nekünk az este 10-kor volt). Szépen szoktattuk az új helyzethez, és nem is volt sírás. Így 4 hónapos korára evett 7-kor 10-kor, 13-kor, 16-kor és este 20-kor. Utána alvás reggelig. Bő 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást a tízóraival, majd az uzsival. 7 hósan már az ebédet is kiváltottuk. Ez sem okozott változást az alvásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!