Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan anyukáktol kérdeznék...

Olyan anyukáktol kérdeznék akiknek a gyereküknék fogszuvasodás van? Vagy fogzománchiány

Figyelt kérdés
2015. márc. 24. 08:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én lányomnál van, sajnos. Mit szeretnél kérdezni?
2015. márc. 24. 09:53
 2/5 A kérdező kommentje:

lányom két éves napi 3 szori fogmosás melett szvasodik.

két foga letört

kap d vitamint

kap fog tabit

te mit adsz lányodnak hogy néz ki a fogai, vagy vittedd fogorvoshoz

nem eszik cukot, nem iszik teát, nem cumis üvegezik, nincs cumija....

nem tudok mit csinaljak még

2015. márc. 24. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom már idősebb (8 éves). Letörve nincsenek a fogai, csak alul 4 hátsó tejfoga ment teljesen tönkre. A fentiek gyönyörűszépek, nem is értem, mert azokat macerásabb mosni is. 1 tejfoga be lett tömve, a többi hármat már nem lehetett. Mikor kijöttek a rágó csontfogai, megcsináltattam rá a barázdazárást, de sajnos 1 foga emellett is elkezdett szuvasodni, azt be kellett tömni. A csontfogain fehér foltok vannak (szerencsére csak közelről lehet látni), azt mondta a fogorvos, hogy ez attól lehet, hogy gyenge a fogzománca (vagy ha fluortablettát kapott kis korában, de azt nem kapott). Így most az fogdoki javaslatára kizárólag elmex fogkrémet használunk, emellé heti 1 alkalommal elmex gélt, és vettünk elmex szájöblögetőt is. És bízunk benne, hogy tovább nem fognak romlani a fogai. Félévente megyünk a fogorvoshoz, rendszeresen mossa a fogát.

Sajnos nektek ezek közül nem tudom, mi válhat be, mert a gélt, és öblögetőt is csak idősebb gyerekek használhatják. Elmex fogkrémből van kicsiknek való is, de hogy az képes-e megállítani a folyamatot, nem tudom. Mi is csak reménykedünk benne.

2015. márc. 24. 10:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, és én kb ilyen idős korától kezdtem fogorvoshoz hordani, bár 2 évesen még nem nagyon csinálnak vele semmit, max ecsetelik, de így legalább megszokta, és nincs gond, ha menni kell a fogorvoshoz. Sőt, ő a kedvenc dokibácsija. :) Vidd el jó fogorvoshoz (nem könnyű sajna találni), hátha már az ecsetelés is segít, meg biztos tud jó tanácsokat adni.
2015. márc. 24. 10:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lisztérzékeny? Attól lehet zománchiba is és korai szuvasodás is. Nekem 3 évesen már húzták ki a fogaimat, felnőtt koromban derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok már régóta és amiatt hiányzik szinte az "anyag" a fogaimból.
2015. márc. 24. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!