Olyan anyukáktol kérdeznék akiknek a gyereküknék fogszuvasodás van? Vagy fogzománchiány
lányom két éves napi 3 szori fogmosás melett szvasodik.
két foga letört
kap d vitamint
kap fog tabit
te mit adsz lányodnak hogy néz ki a fogai, vagy vittedd fogorvoshoz
nem eszik cukot, nem iszik teát, nem cumis üvegezik, nincs cumija....
nem tudok mit csinaljak még
Az én lányom már idősebb (8 éves). Letörve nincsenek a fogai, csak alul 4 hátsó tejfoga ment teljesen tönkre. A fentiek gyönyörűszépek, nem is értem, mert azokat macerásabb mosni is. 1 tejfoga be lett tömve, a többi hármat már nem lehetett. Mikor kijöttek a rágó csontfogai, megcsináltattam rá a barázdazárást, de sajnos 1 foga emellett is elkezdett szuvasodni, azt be kellett tömni. A csontfogain fehér foltok vannak (szerencsére csak közelről lehet látni), azt mondta a fogorvos, hogy ez attól lehet, hogy gyenge a fogzománca (vagy ha fluortablettát kapott kis korában, de azt nem kapott). Így most az fogdoki javaslatára kizárólag elmex fogkrémet használunk, emellé heti 1 alkalommal elmex gélt, és vettünk elmex szájöblögetőt is. És bízunk benne, hogy tovább nem fognak romlani a fogai. Félévente megyünk a fogorvoshoz, rendszeresen mossa a fogát.
Sajnos nektek ezek közül nem tudom, mi válhat be, mert a gélt, és öblögetőt is csak idősebb gyerekek használhatják. Elmex fogkrémből van kicsiknek való is, de hogy az képes-e megállítani a folyamatot, nem tudom. Mi is csak reménykedünk benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!