Hogy altassam el az 1 hetes kislányomat? Nappal nagyon sokat van fönt, sokszor 3-4-5 orát is.
Biztos jól lakik?
Amúgy nem minden babának kell az állandó alvás.
Kislányunk is sokat volt fent, nézelődött. Igaz azért nem volt 4-5 óra.
Tiéd elvan vagy sír?
Már tök jó idők vannak engedj neki friss levegőt, tedd a teraszra, erkélyre aludni.
Fél sötét legyen a szobájában. Nem kell, hogy teljesen csend legyen, nehogy ahhoz szokjon hozzá.
Simogasd a hátát fel s le. Paskold a popsiját ütemesen, mintha babakocsiba lenne és az út rázkódna.
Egyik ismerősöm kerekeket szerelt a kiságyra és úgy tologatta pár percig a gyerkőcöt, majd bealudt.
Hajszárító, porszívó hangja. Nem maxon, minimálisan. Youtube-on vannak is több órás felvételek, telefonra rátöltheted.
Másik ismerősöm gyereke a szagelszívó hangjára aludt el pillanatok alatt.
Ezeket hívják monoton/fehér zajnak. Az anyaméhre emlékeztetik őket.
Esetleg babakocsiba berakod, tologatod. Ha kellően bealudt, akkor átrakod a kiságyba.
A nagyobbik lányomnál az jött be, hogy a popsijára kellett raknunk a kezünk és lassan jobbra - balra kellett döntögetnünk minimálisan.
A kicsinél pedig az jött be, hogy a popsiját megfogtuk és elkezdtük kicsit megrázni. Egyből bealudt.
Furák a gyerekek :)
Biztosan jóllakott?
Mennyi idő után teszed le? A babák 20 perc után merülnek mély álomba, ha előbb leteszed könnyen felébredhet. Nálunk ez bejött az elején.
Kislányom is fent volt ennyiket egyhuzamban.. :( Ha meg aludt akkor aludt3órákat. Volt mikor 6órát is ébren volt..
Nálunk is volt, hogy elaludt, letettem de fel is kelt.. Ő csak úgy tudott elaludni, hogy rajtam.. Mostmár 4hós és napközben nemsokat alszik kb 2-3x fél órákat..azt is babakocsiban :) valószínű megszokta, hogy csak rajtam tudott ekaludni, mert mostmár nyavajog ha aludna, és ha épp a mi ágyunkon van nyavajog egy idő után meg elalszik..vagy ha a babakocsiban nyavajog, tologatom és elalszik.
Szerintem összeteheted a 2kezed, hogy 1hetesen éjjel ennyit alszik :) nem igen tudsz mit tenni, énse tudtam, kimerítő volt, de amióta nagyobb minden jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!