Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S! Hogyan altassam el 1...

S. O. S! Hogyan altassam el 1 éves kislányomat? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Már napok óta kínlódik az alvással. Eddig még jó idő volt elaludt a babakocsiba, de most egyáltalán nem lehet vele bírni.

Napi 1-2 óránnál nem alszik többet, ezt is vagy ebéd előtt teszi, vagy ebéd után. 20kor van a vacsora, és még 22kor is úgy kell ráparancsolni, hogy aludjon. Hosszú hiszti előzi meg az elalvásokat. Minden alkalommal kicsit játszunk vele, ha engedi mesét olvasunk,mindig elköszönünk, jóét kívánunk és kijövünk, szinte ki sem érünk az ajtón, már fent van, és ordít. Minden nap levegözünk, még jó idő volt játszótéren játszottunk. Elegett eszik. Az ínyét kennem Gengottunkigél-el.

Egyszerüen már nincs ötletem mit tudnánk még vele csinálni, hogy könnyebben elaludjon? Öleteket, tanácsokat várok!

KÖSZÖNÖM!

2010. szept. 17. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem egy kicsit túlpörög, próbáld meg hamarabb lerakni, 7kor vacsi, fürdés és utána alvás (közben már szerintem ne legyen játék mert az is felpörgeti) hátha beválik. 16 hós kislány anyukája
2010. szept. 17. 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Leírom, nálunk hogy megy, hátha segít (bár ez a rutin születésétől kezdve):

vacsora, kis játék (max 5 perc, közben vetkőztetem), majd fürdés, testápolás, cumi be, ágyba, jó éjt ének és villanyt lekapcsoljuk, kijövünk.

Lehet h az a baj, h fektetés előtt játszotok. Ilyenkor már le kell csendesíteni, amire a mese, vagy dal jó, a játék nem. A mindennapi magszokott rutin sokat segít neki, tudja mi jön, és hamar megtanulja h minek hol a helye (játéknak, pihenésnek) Ebben a korban szerintem egy-két hét a maximum h sikerüljön egy rutint begyakorolni (csak akkor fog menni, ha mindig uúgy csináljátok és egyetértetek benne pároddal), de valószínű kevesebb.

2010. szept. 17. 15:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Eddig volt rendszerünk,fürdés, ének, tentebabázás, és jóét. De már hiába. Ahogy kijövünk sír. Bármit csinálunk nem hajlandó elaludni. Most is 1 órán keresztül ordított.
2010. szept. 17. 21:22
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyerekek folyamatosan változnak,lehet elkezdett félni valamitől,kisebb lett az alvásigénye stb... Elalvás előtti játék valoban felpörgetheti,pláne ha hancurozos,nevettetős.

Nem írtad,hogy mikor kel fel reggel,mikor és mennyit alszik napközben.

Ha reggel sokáig alszik eltolodhat a napirend,így elképzelhető hogy nem álmos este.

Az is lehet,hogy azt szeretné,hogy ottlegyél míg elalszik.

Kísérletezz,nektek és neki sem jo ez így.

2 gyerekes anyuka

2010. szept. 18. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Lányom egyedül alszik el a kiságyban, de vannak olyan napok, hogy egyszerűen nem hajlandó erre. Vagy azt szeretné, hogy ott maradjak vele. Akkor természetesen megteszem.

Akkor ott ülök vele a sötétben az ágya mellett.

Tényleg semmi sem állandó, én is csak azt tudom mondani, hogy kísérletezz, mi a jó neki.

2010. szept. 20. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem fog senki egyetérteni, de csak segíteni szeretnék. Nem lehet, hogy elalvás előtt add neki az utolsó kaját. Vacsi hamarabb, 6 körül, aztán játék, fárasztó, fürcsi, utána még egy adag tejcsi cumisüvegből vagy szopi, amit szeret, ezt már félhomályban. Öledben tartva, ülve. Befejezte, akkor 10 mp ringatás és be az ágyba. Villany le, ajtó becsuk. Ha üvölt, hagyd kicsit, majd megint be, ne kapcsolj villanyt, vedd fel, ringasd, de csak amíg abbahagyja a sírást, majd azonnal vissza az ágyába, ki, ajtó becsuk. Első nap még tuti be kell menned sokszor, de másnap már lehet, hogy kevesebbszer és végül megszokja.
2010. szept. 20. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!