Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A férfiak miért nem ismerik...

A férfiak miért nem ismerik be hogy a babázás is van olyan fárasztó mintha munkahelyen dolgoznék 8 órában?

Figyelt kérdés

A férjemmel állandóan azon vitázunk hogy én ráérek, egész nap azt csinálok amit akarok, miközben ő keményen dolgozik a munkahelyén napi 8-10 órát heti 4 alkalommal.

És ő ha itthon van neki állandóan pihenésre van szüksége.

Akkor én mikor pihenek?

Éjjel nappal én vagyok a gyerekkel.

Hol itt az igazság?

Ráadásul enni sem szed magának.

Szó szoros értelmében semmit nem csinál itthon.

Alszik, filmet néz, számítógépezik.

Van okom a felháborodásra , vagy csak én látom így?

2015. ápr. 6. 11:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc nőtípusom a gyakorin:

Kapcsolat elején: szerintem a nő dolga a házimunka, én szeretek gondoskodni a párocskámról, szuperháziasszony vagyok és mellette dolgozom is.

Pár év házasság, 1-2-3-4 gyerek után: a férjem nem csinál semmit, elvárja, hogy kiszolgáljam a gyerekkel nem foglalkozik, de a kapcsolat elején nem ilyen volt. De azért szülök még 2-3 gyereket, mert hát megígérte, hogy más lesz és megáltozik...

Dehogynem ilyen volt, csak a nő saját magának hazudik azzal, hogy vagy idealizálja a párja jellemét, amíg tart a rózsaszín köd, vagy egész egyszerűen ráhagyja a dolgokat, mondván jaj hát milyen rendes azért, hogy szökőévben egyszer elmosogat.

Kérdező utólag panaszkodni baromi késő, minek hagytad? Minek engedted, hogy csicskáztasson? Ha te ebben partner voltál, és max. szökőévben egyszer puffogtál miatta kettőt, nem kell csodálkozni. A párod egy selejt jellem, aki magától nem jön rá, hogy tenni is kéne valamit, nemcsak segget vakarni a számítógép előtt. Mivel te ehhez még aszisztáltál is, szépen hozzászokott.

Vagy drasztikusan elkezded "megnevelni" (ami vagy bejön, vagy nem), elválsz, vagy továbbra is folytatod amit eddig közben meg panaszkodsz, hogy neked milyen sz*r. És általában itt szokott jönni a jolly joker a végére: de nem tudok elválni/elhagyni, mert nincs munkám, meg hova mennék egy gyerekkel....

2015. ápr. 6. 15:33
 22/30 anonim ***** válasza:

Kiakasztó tud lenni egy ilyen apuka/férj.

Délelőtt kb. 1 órára bíztam rá a gyerekünket (8 hónapos, nem könnyű eset), amíg főztem, kicsit rámoltam. Sebtében mindent. Minden mást a délelőtti alvásidőben végeztem el. Ennyi volt az összes munkája a mai napon, meg hogy kb. 20 perc alatt lefestette a hintaállványt.

Most alszik. Mert fáradt. Pillanatnyilag a kisfiam is alszik, de istenbizony, ha felébred, minden szó nélkül elmegyek zuhanyozni, hajat mosni, meg is szárítom és leszarom, hogy boldogul a KÖZÖS gyerekünkkel.

2015. ápr. 6. 15:57
 23/30 anonim ***** válasza:
15%

Nem olvastam végig a válaszokat, mert megmondom őszintén nem érdekel.

Hála a jó égnek, az én férjem nem ilyen.Igen, néha szólni kell neki is, hogy kérlek pakolj itt-vagy ott össze, vagy valami, de férfi ő magától nem látja meg. Nekem elég pihenés az is, ha hazajön este, elérakom a kaját, igen én szívesen elérakom, aztán játszik a kicsikkel.Amúgy nem olyan fárasztó otthon lenni, mert akkor egy egész napod van megcsinálni a dolgokat.Ha dolgozol, akkor ugyanezekre jóval kevesebb időd marad.

Szóval szerintem lelkileg, meg idegileg nehéz, de én nem vitáznék soha azon a férjemmel, hogy ki dolgozik többet, vagy ki a fáradtabb!

2015. ápr. 6. 16:54
 24/30 anonim ***** válasza:
25%

23-as vagyok-megint :)

Azt amúgy próbáltad, hogy hiszti helyett megkéred?

Nézd kicsim k9899rva fáradt vagyok, te ezt megcsinálod itt, én meg azt ott, pikk-pakk végzünk, aztán együtt pihenünk, Tv-zünk? HM?

2015. ápr. 6. 16:59
 25/30 anonim ***** válasza:

"Szobába számítógép elé kell vinni a reggelit az ebédet a vacsorát,..."

Mi az, hogy kell? Mert ha nem, akkor jön a megtorlás, vagy mi?

Na itt van a dolog súlyosan elba""va, kérem!

Nem kell! Van neki keze, lába, agya, tud járni, önmagáról gondoskodni.

Csak persze sokkal kényelmesebb, ha van valaki, aki hagyja magát kihasználni...

Pontosan azért nem ismeri be, milyen nehéz a te feladatod, mert fingja nincs róla, ugyanis sosem volt rá szükség, hogy megtapasztalja. Nemhogy mit jelent egy gyerekről, de mit jelent önmagáról gondoskodni.

És azt gondolom, ebben nem egyedül ő a hibás...

2015. ápr. 6. 17:16
 26/30 A kérdező kommentje:

Oké ha én nem viszek helybe neki semmit, de attól még a többiek kiszolgálják mert ők így már megszokták, és megya kényelem tovább.

Akkor mondjam a többieknek is hogy ne vigyenek neki semmit, vagy hogy gondoljátok?

2015. ápr. 6. 17:37
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy neked mindegy, hogy te vagy a cseléd, vagy akárki más?

Nem tudom, ki az a többi, aki kiszolgálja (mondjuk jó nagy hülye), feltételezem elsősorban anyuci. De azért, mert anyuci egy idióta, attól még nem kell neked is beállni a sorba...

2015. ápr. 6. 17:45
 28/30 anonim ***** válasza:

Kik a többiek? Csak nem a párod szülei? Náluk laktok?

Mert akkor nem is fog változni semmi sem.

2015. ápr. 6. 21:26
 29/30 anonim ***** válasza:

tehát van a férjed, akinek van egy háreme arra, hogy kinya.. a s..ét? már bocs, de mi a fenének mozdulna meg ha már így berendezkedett?

és ki az a két ember? csak nem a szülei? hát ha ilyen embernek és oda szültél... most mit lehet erre mondani?

én férjem nem ilyen és azért mert igénye van rá, nem lusta, természetesnek gondolja... mindig is magára mosott, takarított, egyedül főzni nem hajlandó. mikor megszületett a gyerek, akkor "ellustult" kicsit, nekem tényleg volt időm mindenre a gyerek mellett, pl. mosni azért kellett mert a gyerek imádta nézni ahogy pörög a ruha :) így kimostam a férjemnek is. mikor aludt kitakarítottam... aztán visszamentem dolgozni és amint tele volt a mosogató mikor együtt hazaértünk, már állt is be, hogy eltüntesse.

most komolyan, ha ott laksz a szüleinél (már ha ők az a +2 ember) és mindent alápakolták, akkor csak láttad ezt gyerek előtt is. na meg írod is, hogy elé teszed az ételt, miközben számítógépezik. akkor? ha nekem elémpakolná a férjem, lehet nem mondanám neki, hogy nemááá :D

2015. ápr. 6. 22:28
 30/30 A kérdező kommentje:
Ez a számítógép előtt evés a gyerek születése után lett, egyszerűen rákattant az internetre , azelőtt konyhában evett bár akkor is ki kellett neki szedni az ételt, de legalább nem kellett hurcibálni sehova.
2015. ápr. 7. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!