Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A férfiak miért nem ismerik...

A férfiak miért nem ismerik be hogy a babázás is van olyan fárasztó mintha munkahelyen dolgoznék 8 órában?

Figyelt kérdés

A férjemmel állandóan azon vitázunk hogy én ráérek, egész nap azt csinálok amit akarok, miközben ő keményen dolgozik a munkahelyén napi 8-10 órát heti 4 alkalommal.

És ő ha itthon van neki állandóan pihenésre van szüksége.

Akkor én mikor pihenek?

Éjjel nappal én vagyok a gyerekkel.

Hol itt az igazság?

Ráadásul enni sem szed magának.

Szó szoros értelmében semmit nem csinál itthon.

Alszik, filmet néz, számítógépezik.

Van okom a felháborodásra , vagy csak én látom így?

2015. ápr. 6. 11:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%
Az én férjem nem ilyen szerencsére. Elismeri, hogy a gyerekezés azonnali reakciókat igényel, nekem talán ez a legfárasztóbb. De az, hogy a férjed saját magát nem szolgálja ki, az nagyon fura. Gyerek előtt is ilyen volt?
2015. ápr. 6. 12:31
 12/30 anonim ***** válasza:
68%

Gyerekvállalás előtt ez nem derülhetett ki, hiszen nem volt gyerekük. Itt egy a probléma. Ezt a gyereket az apa nem is akarta szerintem igazából. Olyan nevelést kapott, hogy az anyja neki mindent megcsinált otthon, nem tanította meg semmire, kiszolgálták gyerekkorától kezdve addig míg el nem költözött. Általában az ilyen pasik ilyenek.

Plusz, a férjed még maga is gyerek, nem való neki gyerek, szeretne még élni és azt csinálni amit akar. Ha ez nem változik, még egy gyereket semmiképp ne szülj neki és gondold meg hogy a szolgálója akarsz-e lennie egész életedben?

2015. ápr. 6. 12:37
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyerekvállalás előtt nincs házimunka, igaz? Ha eddig sem osztoztak semmilyen otthoni munkán, elég vicces elvárás mostantól, hogy a lusta férj majd segít. Ha hozzá van szoktatva a feleség által is ahhoz (és nem csak anyuci által), hogy mindent elé tesznek, akkor ugyan miért csinálna meg bármit is a gyerek születése után?
2015. ápr. 6. 12:43
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Ki milyen virágot szakít, olyat szagol...
2015. ápr. 6. 13:11
 15/30 A kérdező kommentje:

Amikor összeköltöztünk és még nem volt gyerek akkor segített, na jó nem olyan szinten mint ahogy kéne de nem vette így félvárról a dolgokat mint most.

Akkor inkább igyekezett hogy mindent olyannak lássak ami nekem tetszik.

2015. ápr. 6. 13:16
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem itt az is a baj,hogy Te is elkényeztetted. Mi az,hogy nem szed magának? Én tuti nem szolgálnám ki ennyire. ( persze ha együtt leülünk enni az más ). Az én párom eleinte sokat morgott,ha nem volt mondjuk elmosogatva,mert nem jutottam oda a gyerektől. Én ilyebkor mosolyogva mondtam neki,hogy neki is van keze,nem tetszik,akkor nekiáll.

Mostmár sokat segít,megfőz,takarít ha épp itthon van.

2015. ápr. 6. 13:21
 17/30 anonim ***** válasza:
85%

A férfiakat nagyon könnyű "elrontani", hipp-hopp magától értetődőnek vesznek mindent, pláne, ha olyan családból jönnek, ahol az a minta, hogy anya csinál mindent, apu meg tévét néz.

Az én férjem még a babavárás előtt amolyan "szuperapu" fajta volt, ezért is mertem vele gyereket vállalni. Sajnos ahogy meglett a gyerek, naponta ér csalódás. Sokat segít ugyan, de sokszor kell szólni, könyörögni, és gyakorlatilag szívességnek tekint mindent. Nem tudok másra gondolni, csak hogy a saját szülei mintája miatt lett ilyen.

Ugyanakkor az, hogy a férjed még kiszolgálni sem hajlandó magát otthon, az egyértelműen a te hibád. Senkinek nem vagy a cselédje, sürgősen szokj le erről, mert csak egyre rosszabb lesz.

2015. ápr. 6. 13:29
 18/30 anonim ***** válasza:
68%

De igen, gyerekvállalás előtt is van házimunka, csak gyerek nincs és a nőnek azért így könnyebb elvégezni a házimunkát. Végzett, leül pihenni, most meg van a gyerek.

Az tényleg durva, hogy még a kaját is úgy kell neki kimerni. Gondolom otthon is így volt neki. Anyuci pici fia lehet, aki mindent megkapott.

Ezen nem tudsz változtatni, ilyen marad. Majd ha visszamész dolgozni, még rosszabb lesz, mert mindezt munka mellett kell megcsinálnod.

Ne szülj több gyereket, ha jót akarsz magadnak és nem akarsz egyedül a gyerekekkel megbolondulni.

2015. ápr. 6. 13:38
 19/30 A kérdező kommentje:

A házban 5-en élünk a gyermekünkkel.

Ha én nem szolgálom ki akkor kiszolgálja más.

Nem csak az ételt nem szedi ki magának, de még meg sem melegíti, kávét sosem főz pedig naponta vagy 12 adag kávét megiszik.

Teát nem képes magának önteni.

Sokszor van hogy csak ül az asztalnál és ezt agy azt vagy csak csupán azért mert én állok és úgyis ott vagyok.

Ruhás szekrény ajtót nyitva hagyja, zoknis fiókot nyitva hagyja,ha nem én adom a kezébe a ruhákat, ajtókat kivételesen csukja de azt is csak azért hogy a gyerek ne tudjon kimenni utána a konyhába ahol épp kávézik cigizik.

Van mikor egy teljes öltözet ruhát kell kikészíteni neki.

Szobába számítógép elé kell vinni a reggelit az ebédet a vacsorát, hozzá egyesével mondja hogy még mi kell neki hozzá.

Volt egy idő hogy sosem vitt a fürdőszobába alsógatyát, mindig engem küldözgetett érte.

Tea, só, fűszerek, saláta...

Amikor én vagyok a számítógép előtt , és mondom neki hogy hozzon már egy csésze teát akkor kb 5-10 perc telik el mire megindul és hozza.

Van mikor kimegy és elfelejt visszajönni mert leült a másik számítógép elé.

Sokszor van az hogy kulcs, telefon, cigi, gyújtó benn marad a házba ő meg megy munkába és ki kell neki hozni.

Szóval a fejéhez vágtam nem egyszer hogy nem akarok a cselédje lenni.

Erre fő azt mondta hogy a munkába is van olyan hogy a fő dolgozónak is van egy csicskása aki viszi az alkatrészeket a mester meg csak szerel.

Csakhogy ő a munkába saját magának visz hoz mindent csak itthon használ ki mindenkit.

Ezt a szüleitől látta ezt a viselkedés módot.

2015. ápr. 6. 13:49
 20/30 anonim ***** válasza:
18: elég sok helyen létezik a munkamegosztás, ahol a pár együtt végzi a házimunkát. Ehhez teljesen felesleges idekeverni a gyerekvállalást, ugyanis már jóval előtte kiderül, hogy egyáltalán bármiben hajlandó-e közreműködni a férfi. Ha eddig a kérdező megcsinált neki mindent, miért várja most el, hogy a férje majd bármit megcsinál. Ha ilyen, és ez nem tetszik, nem kellett volna hozzámenni és gyereket szülni neki.
2015. ápr. 6. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!