Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az üveges baby püréből,...

Az üveges baby püréből, főzelékekből, almaléből, barackléből mennyit adhatok már és hogyan a nap folyamán elosztva a 4 hónapos lányomnak?

Figyelt kérdés
Most kezdtük a gyümit, eddig alma-, barackpürét evett. Ezután adjam neki vegyesen (két napig, három?), aztán sárgarépapürét? Meg alma burgonyával..napi váltásban nem mehetnek? Nézem, ezek az üvegek csak két napig állnak el, úgy gondolnám, hogy egy üvegcse két napra elegendő, de a pürét nem lehet melegíteni sem. Teljesen nem értem... Almalevet, őszilevet (üvegeset) adhatok már neki egy dl-t is egy nap? Eddig reszeltem, de egyszerűbbnek érzem az üveges ételt. Főleg, mikor már nagyon éhes és nincs türelme megvárni, míg reszelek...Vagy reszelgessek minig mindent most inkább? Nagyon macerás is már a sokféléből kicsi darab(pl sütőtök..)Valami könyvjavaslat? köszönöm a segítségeteket!
2008. aug. 26. 22:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Mi 15 hetesek vagyunk és 6 napja kezdtük a barackpürével.Én nem variáltam,az első nap pár kanállal adtam,és mivel másnapra se hasmenés,se pöttyök,így a 10 órás és a délután 5 órai etetéskor is adtam.Kb. a negyed üveg maradt meg a következő napra.Negyed órával előbb vedd ki a hűtőből,mint ahogy eszik és kész.Naponta több félét is adhatsz,pl.a gyümit tízórai,és uszsonna időben-az anyatej vagy tápszer mellé desszertként,vagy délelőtt akár csak azt-ebéd mellé pedig a burgonyásat.De ez kialakul.Most nekem olyan jól lakik a barackpürével de.10 körül,hogy akkor már nem tejcsizik,csak kb.délután fél 1 felé.Iszik hozzá szőlő levet,vagy baracklevet és kész.Adhatsz egy dl,az nem olyan sok egész napra.Mi ma egy üveggel megittunk.
2008. aug. 26. 23:17
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! És még egy kérdés.. Mindent szoktatni kell? tehát ha ma enne sárgarépapürét először, akkor azt is csak 1-2 kiskanállal ehet még? És a püré után itathatom pl almalével?
2008. aug. 27. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én ugyan még nem vezettem be a gyümiket, zöldségeket, de nemsokára aktuális lesz. Én úgy gondolom azt fogom csinálni, hogy egy nap csak egyféléből pár kanál, hogy ha bármi gond van, tudjam mitől van és akkor azt utána nem kapja. Ha többfélét is adsz egy nap és hasmenése, kiütése lesz, nem fogod tudni, melyiktől van. Szerintem. 14 hetes kislány anyukája.
2008. aug. 27. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok.Adhatsz almalevet a sárgarépa után,de abban igaza van a másik válaszolónak,h 2 féle új kaját ne adj.Ha már valamelyiket adtad és nem lett semmi baja,akkor jó.Én úgy gondoltam 3-4 naponta vezetek be valami újat.Most leragadtam a barackoknál és a szőlőlénél,mert ettől nagyon jól kakil-eddig gondjaink voltak.Az almával az a gond,h van akit fog.A banán meg-mint tudjuk-mindenkit.
2008. aug. 28. 00:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!