Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutyás anyukák, ti mit tennéte...

Kutyás anyukák, ti mit tennétek? Nehéz helyzet

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves uszkárunk. 3 hetes volt, mikor megtaláltam és mivel nem dolgozom, mellettem nőtt fel, a mai napig úgy van, hogy ahová én megyek, oda általában jön ő is, visszük utazásokkor, barátokhoz, összejövetelekre.

Jól nevelt, fegyelmezett, póráz nélkül is tudunk sétálni, a kocsiban sincs vele gond.

Viszont van egy 6 napos kisbabám...

Szereti a gyerekeket, ha kisgyerekes ismerős van nálunk, mindig a kutyus a lényeg, nyúzzák, húzzák, cipelik és tűri. A babával is megismerkedett már, elfogadta. Viszont a sétákkal gondban vagyok.

Ma is "sztrájkolni kezdett" az utca közepén, hogy vegyem ölbe és nem tudom, hogy ezt majd babával, babakocsival hogy oldom meg. Ráadásul a babakocsink nem is olyan, hogy alulra beülhetne (Stokke).

Külföldön élünk, maximum a férjem anyukája segíthetne néha, de nem kérhetem meg, hogy vigye már el sétálni a kutyát, nem ilyen típus.

Meg nem is szeretném, hogy a kutyánk azt gondolja, hogy a baba miatt hanyagolva van. Nagyon ragaszkodó és rettentően féltem, olyan nekünk, mint egy gyerek.

Eddig mindig a fél szemem rajta volt, bárhová mentünk. De nem tudom, hogy a baba-kutya téma mennyire fog menni.

Ti a sétákat hogy oldottátok meg?

2015. ápr. 2. 10:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

"Pórázon sétáltasd a babával együtt. Ha nem akar menni húzod magad után... Bakker egy kutyát igy elkényeztetni..."

Ez volt az oroginal válaszom. Ha nem tetszik az a te bajod. Sajna nem mindenki talpnyaló!

2015. ápr. 2. 11:10
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Elvinném a kutyámat egy kutyaiskolába, ahol megnevelik, ha már nekem nem sikerült. Nem normális, hogy nálatok a kutya a főnök.
2015. ápr. 2. 12:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudatosítsd a kutyában, hogy te vagy a falkavezér, nem pedig ő. Nem nagyon van más megoldás a pórázon kívűl, ha egyszerre akarod sétáltatni a gyereket és a kutyát is. Hidd el, hamar megszokja. És ne vedd fel. Van neki 4 lába szuperül közlekedik vele. Falkaállat, vándorlásra van beprogramozva.
2015. ápr. 2. 13:01
 14/17 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ha a kutyád elfárad vedd ki a babát , és a kutyát ültesd a helyére... A gyereket meg húzhatod magad után az nem kínzás. Én szeretem az állatokat de ez elég gáz, hogy a kis "dög" nem sétál ha megunja. Elkényeztetted nagyon...
2015. ápr. 2. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Fojtónyakörvvel nem fogja húzatni magát. Eszébe sem fog jutni. Úgy fog melletted menni, mint egy kisangyal.

Nekünk kutyakiképző ajánlotta, és bevált, bár egy önfejű csau-csaunk van, nem uszkár.

2015. ápr. 2. 15:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Vagy a kutya otthon marad, amig ti setaltok a babaval. Es mielott apa elmenne dolgozni, vagy miutan hazaert, el tudod vinni a kutyat is, amig o a babaval marad. Ha ez nem tetszik, akkor csak a poraz marad
2015. ápr. 2. 23:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha megáll, mert elfáradt állj meg pár percre aztán indulj el, menni fog ő is utánad. De ha kényelmet akarsz neki vegyél testvér fellépőt, és ültesd rá amikor sztájkol
2015. ápr. 3. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!