Anyukák, ti hogy tudtok kijönni anyagilag GYED-ből?
Nem mertem volna úgy szülni,hogy a fizunk 2/3-a elmegy hitelre...
Jól kijövünk,max gyedet kapok,párom 200 felett keres+cafeteria,megtakaritásunk is van.
Bár nem vettünk meg mindenből a legújabbat,felesleges,de mindenből megvettem amit szerettem volna.(sokmindent rendeltem külföldről,olcsóbb)
Ja, elég uncsi már, hogy ennyire, meg ennyire nem vállalok gyereket. Az első válaszolónak nagy a szája, mert most jól élnek, párja jól keres. DE! Nála is fordulhat a kocka, ahogy a kérdezőnél is történt.
Amúgy Kérdező igen, vagy nagyon jól keres apuka, meg anyuka is max. gyedet kap, ott könnyen megy, főleg, ha hitelük sincs. Nekem is van olyan ismerősöm, aki 6 milliót kapott a szüleitől, mikor megnősült. Na van akit így tudnak segíteni a szülei, van akit sehogy se!
Nagyon sok ember van ám, akik jól élnek, csak mi nem látjuk, mert mi, akik szerényebb körülmények közt élünk, nem látjuk a másik oldalt. Nem véletlen 250 ezer az átlagkereset Magyarországon.
Kedves Első! Szerintem a Kérdező nem arra volt kíváncsi, hogy Te szültél volna-e a helyében, vagy sem. Bocsánat, hogy ezt szóvá teszem, de nem szeretem, amikor valaki a kérdéstől elkanyarodva véleményez.
A kérdésre válaszolva: én is max. GYED-et kapok, férjem 300 eFt fölött keres. Ettől függetlenül nagyon megnézzük, hogy mire költünk, mert házat újítunk fel. A lányunknak szinte csak használt ruhái vannak (egyébként nekünk is), van játéka elég, de nem fullad bele a játékrengetegbe. Kiságy a 8000 Ft-s IKEA-ból és nincs egyéb csili-vili bababútor sem, olyan bútort vettünk, amivel akár felnőttkoráig kihúzza. Pár dologból vettünk jó minőségűt/újat, mert 3 gyereket tervezünk, jó lenne, ha mindegyiket kiszolgálnák.
Volt itt egy anyuka, aki most max. gyedet kap, de gyedbe szüli a másik gyerekét, így a gyede le fog csökkeni havi 70-75 ezer körülire. Már futni akart segélyért, mert ebből nem fog tudni ő megélni, holott a párja is dolgozik.
Mi ez már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!