Anyukák, ti hogy tudtok kijönni anyagilag GYED-ből?
első vagyok
Kérdés az volt,hogy jövünk ki,leírtam,hogy jól,max gyed+páromnak viszonylag jó fizu+megtakaritás.
És hitelünk nincs,nem vettünk fel 20 milliót családi házra,inkább albérlet mellett gyűjtögettünk és vettünk egy kis lakást.
És nem leszünk olyan helyzetben mint a kérdező,mert mindkettőnknek olyan végzettsége van hogy bármikor találunk új munkát,ráadásul páromnak az életbiztositásába van jövedelemkiesés biztosítása is (ha elveszti a melóját,akkor fél évig kap havi 150ezret a munkanélküli segély mellé)
Ezer lehetőség van:
1. ők is használtan veszik, csak ez nem látszik a cuccokon
2. apuka jól keres
3. segít a család
4. van egy gazdag rokon akinek nincs gyereke, így szívesen költ az övékére. Mint pl barátnőm nagynénje. 50 felett van, se kutyája se macskája, mindennel elárasztja barátnőm gyerekeit.
5. a gyerek lőtt vízen és kenyéren éltek, hogy neki mindenből a legjobb jusson
22-es! Soha ne mond, hogy soha!!
Bármikor találsz munkát? Azért van olyan sok diplomás munkanélküli? Egyébként mi a végzettséged? Csak azért mert akkor én is elvégzem!
:) Meg mindenki és akkor nem lesznek munkanélküliek!!
Nem baj, hogy leírtad mennyiből éltek, az a baj, hogy rögtön elkezdtél lenéző lenni és fikázni, hogy ennyire nem vállalnék gyereket.!!
Kedves 22-es.
Örülök hogy nektek ilyen jól megy,de én a helyedben nem jelentenék ki ilyen dolgokat! Sajnos ebben az életben semmi nem biztos csak a halál,így elég nagyot lehet pofára esni!!!
22.
Mi sokkal jobban állunk nálatok, most mondjam, hogy a ti szintetekre én nem vállaltam volna? Egyébként kérdező én se vettem mindent újonnan a gyereknek. Vállalj be külön órákat, azzal rosszul se keresnél és ne mással foglalkozz, mert máshol is vannak gondok, csak azt nem teszik kirakatba.
1 és 22-es válaszoló vagyok
Kezdő mérnökök vagyunk mindketten,kezdő fizu 2 és 250 nettó között van.Félmillió összből szerintem jól el lehet lenni,igaz most gyed,igy csak 350 a bevételünk kb,de csak 1 évig,lassan megyek vissza dolgozni.
Abbl gondolom,hogy nem kerülünk ilyen helyzetbe,hogy folyamatosan kapjuk az állásajánlatokat,én új helyen kezdek (önszántamból,jobb pénzért),párom is épp interjúkra jár,szóval 6-700 összbevételünk lesz,amiből nem dorbézolunk,hanem teszük félre (most a 350ből is 100-150 megy megtakaritásba)
Szóval 1-2 év teljes munkanélküliség esetén sem halnánk éhen.
Ennyi.
És azt most is tartom,hogy 100ezres hitel mellé nem szülnék.
100ezres részlet elég sokmilliós kölcsönt takar.
Nem kell 20milliós családi ház,be kell érni annyival amit a legrosszabb esetben is ki tud fizetni az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!