Tapasztalt anyukák! Szerintetek is "tragikus" a helyzet? Fejlődés (súly, egyebek) és mozgásfejlődés 6 hósan! Bővebben lent.
Biztosan fogják mondani, hogy vidd tornászhoz, dévényeshez stb. Én is keresztül mentem rajta. Az én lányom 7 hónaposan kezdett el forogni, rögtön utána kúszni, 9 hónaposan kezdett el mászni, és szintén 9 hónapos volt mikor megtanult ülni. 10 hónaposan állt fel először, 11 hónaposan kezdett bútorok mentén lépegetni, most 14 hónapos és már nem akar babakocsizni, csak sétálni, ha megfogja a kezem, akkor rohanni kezd.
8 hónaposan jött ki az első foga, most is csak 5 van.
Ne figyelj rájuk, a babád jobban tudja, mit mikor kell csinálni mint az orvos vagy a védőnő.
Első gondolatom:ezek hülyék.
Az én fiam sem kúszik még - mindjárt 6 hós - "csak" forog. Ő mondjuk 9 kiló, nekem meg azért szólnak be, mert ez sok-amúgy 73 cm és tápszeres és nem kövér.
A férjem kollégájának a fia kb 11 hónaposan kezdett fogat növeszteni.
Nem ízlik minden? Miért ők mindent szeretnek???
Minden gyerek más, nem vagyunk egyforma robotok.
Neked van igazad.
Az én fiam 7 hósan kezdett kúszni, 8 hósan mászni. 7,5 hónapos volt, amikor áttört az első foga.
Nem tudom, hol tanult a ti dokitok, de nekem soha még csak hasonlót sem mondott a gyerekorvos.
A súlya szerintem rendben van.
Viszont ha jól értem, akkor doki nem azt mondta, hogy probléma, hogy nem mászik, meg erőltetni kell, hanem mutatott egy pózt, ami segíteni fogja a mászsá megtanulásában.
Nálunk a fogak 8 hónaposan kezdtek el jönni, az egyiknek 10 hónaposan még mindig csak kettő van.
Mondjuk mozgásban meg elég jól állnak, önállóan mennek.
Èn külföldön élek, itt van egy kiskönyv a gyerekeknek is amiben vezetik a fejlödést, és ott x-ik be a gyereket hogy benne van-e a normál értékben.
6 hósan a minimum súly 6,5 kiló, átlag 8 kg.
Ha valaki nem esik vagy túl esik a normál határokon akkor csinálnak egy testtömeg indexet és abból már is látszik, hogy túl van etetve vagy alultáplált.
ha centiben is kicsit kisebb az átlagnál (63 centi a minimum), akkor jól van minden. Akkor van baj ha a centiben a maximumot veri, kg-ban meg a minimumot.
Az átlagos gyerek fejlödése pedig a következö:
4 hósan fordul hátról hasra, majd 5 hósan vissza. 7 hósan elkezd kúszni, 8 hósan mászni, ülni,´9 hósan állni 13 hósan menni.
ez egy világ átlag a gyerekeknél, természetesen vannak eltérések. vagy is a gyereked abszolút átlagos mozgás területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!