Tapasztalt anyukák! Szerintetek is "tragikus" a helyzet? Fejlődés (súly, egyebek) és mozgásfejlődés 6 hósan! Bővebben lent.
Na, az ilyen nagyon tud tetszeni. :-(((( nem tudom, minek siettetni...
Az én fiam igaz, 8 hósan már duplázta a súlyát, de ő 2490-nel született és hadd ne mondjam, hogy most lesz kettő, de alig éri el a 10 kilót a 87 centihez, szóval kifejezetten sovány, de annyira nem aggódunk, mert jól eszik és amúgy kiegyensúlyozott, bár kissé nyughatatlan, izgága gyerek, de inkább legyen eleven, mint beteg :-)
6 hónaposan még forogni is csak ímmel-ámmal akart, illetve tudott, bár ő feszes izomtónus miatt volt tornáztatva. most is kötöttebb a társainál, főleg a vállövi és háti szakaszon, de most már nem akadályozza semmiben :-) kvázi magát tornáztatja, ahogy mindenféle mozgásformát megtanul. lehet, a te babádnál is van enyhe eltérés, de nem hiszem. szóval semmi gond nincs azzal, ha pár héttel később csinál valamit. az én gyerekem egyáltalán nem kúszott, hanem mászni kezdett 7 hónaposan, de ez a tedd iylen meg olyan pózba hülyeség.
ja és az első foga 8 hósan bújt ki... de hogy még ebbe is belekössenek? ásd ki az ínyéből, mert 6 hósan még nincs neki? atyaég...
Szia! Minden rendben van, egyáltalán nem katasztrófális a helyzet! Az én lányom már 15 hónapos ugyan, de megosztom Veled, mi hogyan haladtunk! Hozzáteszem a doki és a védőnő szerint is minden rendben volt vele, sose mondták, hogy le lenne, maradva, sőt! Mindig megdícsérték, hogy szépen fejlődik!
5 hónaposan kezdett forogni, először hátról hasra, majd pár nap múlva vissza is.
7 hónaposan kezdett kúszni. Miután ezt tökélyre fejlesztette, felállt. 8 hónaposan.
Meg is ijedtem, hogy nem fog mászni, de még ekkor is azt mondta a védőnő, hogy ne izguljak, rendben van a gyerek!
Mászni csak 9 hónaposan kezdett. Addigra már a bútorok mellett is közlekedett lépegetve.
A mászást és kapaszkodva lépegetést majdnem egy éves koráig művelte, a szülinapja előtt nem sokkal indult el. Szaladni még most sem tud igazán, bár már kezdi. :)
Imád hintalovazni, ugráló zebrázni, egész nap meg sem áll, nagyon mozgékony. Most kezdtünk el nemrég motorozni, lassan rájön a technikájára.
Ami a fogakat illeti, 9 hónaposan jött ki alul kettő, sokáig csak annyi volt, 1 évesen is még csak két foga volt. 2 hónap alatt viszont kijött neki 7 foga és útban a 8. is!
Mi már korán, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, mert kevés volt a tejem sajnos. Orvos és védőnő tanácsára egyébként.
3360 g-al és 49 cm-el született, nem duplázta meg a súlyát 6 hónapos korára, egy kicsivel később, de nem csináltak belőle ügyet.
1 éves korától azt eszi, amit mi, de már előtte is kapott a főztömből (ami olyan volt, hogy ehette)
Most is 9 kiló körül van csak, pontosan nem tudom...Most kezdtünk csak 80-as ruhákat hordani.
Ha vidám, kiegyensúlyozott a babád, kár aggódni, minden rendben van!!!! Szép napot és jó babázást!
Érdekes orvosotok van.
6 hósan forognia "kell" csak. Kislányom is csak forogni tudott, meg egyedi technikával kúszni, 7 hósan kezdett kutyázni, 8 hósan mászott, 8,5 hósan ült fel először. Volt már 2 foga, de azt mondta a doktornő, hogy mindent tud, amit tudni kell. Semmi baj a babáddal. A súlya is jó, elvileg duplázást várnak el 6 hósan.
Nem tudtok orvost váltani?
Ne aggódj szerintem nincs semmi baj a babáddal!
Nálunk meg pont fordított a helyzet. 2750 grammal született, 6 hónaposan 7900 gramm és 65 cm volt. Erre a doki is meg a védőnő is azt mondta nagyon sok! Pedig egyáltalán nem kövér a lányom, inkább husis. Ő már mászik is, és mikor mondtam az orvosnál, közölték hogy ne erőltessem neki, ne nagyon hagyjam még mászni, mert ennyi idős babának még nem kell ilyet csinálnia. Mi az hogy ne erőltessem?? Nem én késztetem arra hogy másszon. Meg ne hagyjam??? Kössem le vagy mi?
Komolyan mondom tiszta bolondok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!