Egy évesed le tud mászni az ágyról egyedül? Megérti, hogy leeshet és megüti magát? Hogy tanítsam meg a babámat erre?
nálunk az első tanítás a kanapéról/magasabb helyről/ágyról való tolatós-lemászásról szólt.
láttam a játszótéren, hogy egy velünk egyidős kisfiú már ügyesen, lábbal előre, hason egyensúlyozott ki a homokozóból (ami ugye magasított volt)
akkor kábé 14-15 hós lehetett a kisfiú, az én fiammal egyidős. annyira megtetszett, hogy így tudja a kicsi, hogy én is inkább megtanítottam a gyereknek
- előtte mindig lesegítettem a magasból, hogy ne legyen baj.
egyébként tök gyorsan, mondhatni talán másodikra megtanulta a gyerek. de 15 hós volt kábé.
szerintem mindenképpen tanítsd neki, először ne is várd meg, hogy eljöjjön a pillanat, hogy le akar mászni, egyszerűen tedd az ágy szélére, fordítsd meg, hogy a lába lelógjon, úgy, hogy hason van, és finoman kezd lefelé húzni, és hagyd, hagy csússzon lefelé, had dolgozzon a gravitáció. közben magyarázz neki.
aztán várd meg, mikor eljön megint a pillanat, hogy le akar jönni, és ha nem irányítja be így magát, akkor megint csináld végig a műveletet.
és ha legközelebb már ő maga így befordul és lecsúszik így, akkor nagyon dícsérd meg, tapsold meg.
amíg nem tudod rábízni az ilyen óvatos lemászást, addig mindig figyelj, mert még azért pici, vigyázni kell rá.
szerintem hamarosan megtanulja a lemászást, ezek a kis tündérvirágszálak nagyon okosak és ügyesek ám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!