Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanítsam meg a babámat...

Hogy tanítsam meg a babámat egyedül elaludni?

Figyelt kérdés
Kislányom 11 hetes. Kb. egy hét múlva el szeretném kezdeni megtanítani egyedül elaludni. Eddig főleg vagy ölben, vagy szoptatás közben aludt el. Nem tudom, hogy nem korai-e még elkezdeni, s azt sem tudom még, hogy milyen módszert válasszak? Annyi eltérő módszer és vélemény található a neten.

2012. okt. 12. 22:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

ebben legjobb ha az ösztöneidre hallgatsz

nekem most 1 éves a lányom és most érzem csak úgy hogy talán valamelyest kiismerem a szokásait, kívánságait

mindenképpen sok gyöngédséggel próbáld, hogy mikor nem vagy ott vele akkor is érezze hogy biztonságos a környezet

2012. okt. 12. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni,de még nagyon pici ahhoz,hogy ezt meg tudd neki tanítani.

Vannak babák,akiknél automatikusan megy az egyedül alvás,másoknál csak később (vagy sokkal később) alakul ki,"tanulódik" meg.

kisfiam 8 hónapos múlt és a mai napig képtelen egyedül elaludni,pedig hidd el a létező összes dolgot kipróbáltam már; és nem számít hogy este van vagy nappal. :(

2012. okt. 12. 22:25
 3/14 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Nem tudom, h az én babám csupán "egyszerű" eset, vagy nekem sikerült hatást gyakorolni rá, de mindenesetre elmondom h csináltam. Most ő 10 hetes. Első perctől kezdve extra sírós volt, így újszülötten is már magamhoz vettem és együtt aludtunk. Egy ideig csak kézben volt hajlandó elaludni, majd azt fekedztem fel, h elég neki, ha lefekszem mellé az ágyba, fogom a kezét , cirogatom,puszilgatom. Teltek a hetek, kb 7 hetes volt, amikor fürdetés után megetettem, letettem aludni, elkezdtem ssss-getni, majd gyorsan kivittem a vizet, mire visszaértem, nem sírt... csak ébren volt.. Jöttem mentem a szobába, a lakásba, pakolásztam, de közben ssss-gettem, néha puszit is adtam, de egyszer sem sírt fel és elaludt. Ez ment 1 hétig, majd amikor 8 hetes lett, már ugy működött a dolog, h letettem, elmondtam a jóéjt mondokámat, elinditottam egy lágy altató zenét, majd kimentem. Mivel nem látott, nem hallotta a hangom, nyüszizett picit, ilyenkor bementem és puszilgattam, cirogattam stb, majd 2 nap alatt megszokta a dolgot h nem vagyok bent és azonnal elalszik nélkülem. Pedig érdekes, mert ő rettenetesen anyás típus, csak én vagyok neki jó és mindig engem akarna, de működött ez a lassú "hozzászoktatás" dolog nálunk

2012. okt. 12. 22:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Semmiképpen nem akarom sírni hagyni. Csak a fiamat úgy "elrontottam", hogy 4 éves koráig minden esti elalvás majd' egy óráig tartott, s szeretnék most okosabb lenni. A neten meg egy csomó helyen azt olvasom, hogy ha nem tanulnak meg minél hamarabb, kb. 5 hónapos korukig, akkor később sokkal nehezebb lesz.
2012. okt. 12. 22:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ja és még valami. Alapvetően nem azzal van a baj, hogy nem alszik el egyedül, hanem hogy amikor berakom a helyére vagy azonnal, vagy pár perc múlva felébred és kezjük előről. Pedagógus létemre totál tanácstalan vagyok. :(
2012. okt. 12. 22:56
 6/14 anonim ***** válasza:
41%
A suttogó?én is csak most kezdtem el olvasni,de elég szimpatikusnak tűnik.Nekem mondjuk már nagyobb(másfél éves a kislányom),de hasonló problémáink vannak...Én is próbálkozom.Ha gondolod,átküldöm pdf-ben.(mindhárom kötetet)
2012. okt. 12. 23:00
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Ebben te hiába akarsz okos lenni, gyerekfüggő a dolog, hogy milyen könnyen alszik el.

A 11 hetes baba még tényleg nagyon fiatal az ilyen "idomításhoz", 6 hónapos kor előtt nem nagyon ajánlott elkezdeni az ilyesmit.

Én pl mindig is ringatva altattam el a fiamat, mégsem lett "elrontva". 8 hónapos, ugyan még mindig ringatom kicsit lefekvés előtt, de kb 5 perc alatt lecsukódik a szeme, aztán alszik reggelig, szóval nincs vele sok gond, az esti ringatás meg őszintén szólva nekem is jól esik :)

Szóval nem biztos, hogy te rontottad el a nagyobb gyerekedet, lehet, hogy ő ilyen és kész.

2012. okt. 12. 23:06
 8/14 anonim ***** válasza:
Kisfiamat a mai napig altatom. 3,5 éves. 25 hós koráig cicizett is este. 1,5 éves korától cicizés után kapott puszit és kijöttem. Szépen elbeszélgette magát. Aztán jött a bölcsi 2 évesen, na azóta újra altatnom kell. De én nem bánom, olyan gyorsan felnőnek. Fekszem mellette, átkarol vagy a kezemet fogja. Általában gyorsan elaszik. Egy ismerősömnek a kislánya 7 éves koráig csak úgy aludt el, ha az anyukája kezét foghatta. Utána már nem kérte.
2012. okt. 13. 09:12
 9/14 anonim ***** válasza:
19%

Nekem a védőnő már a kezdetektől javasolta, hogy ne simogassam, altatgassam a babámat, hanem hagyjam egyedül elaludni. Eleinte nem vettem tudomást erről a tanácsról, de amikor az éjjeli evés után fél órát álltam az ágya mellett, nappal meg ugyanennyit dugdostam a cumit a szájába "erőszakkal", akkor meguntam és rászoktattam az egyedül elalvásra. Az ismert módszerrel, hagytam kicsit nyöszörögni, aztán bementem, megsimiztem, kijöttem, stb. Kb. 4-5 hónapos volt, mire eljutottunk ide.

A lányomnál már sokkal lazábban ment a dolog. Kb ugyanennyi idős volt, mint a Te babád, mikor egyik este apa nem volt otthon és egyedül fektettem a 2 gyereket. Mivel a naggyal voltam épp elfoglalva, szegény kicsit hagytam sírni. Gyorsan bedugtam a nagyot az ágyba, elköszöntem, rohantam a hugihoz. Erre nem elaludt??? Egyedül! Az a kislány, aki előtte csak a cicin, vagy összebújva tudott elaludni. Akkor elhatároztam, hogy másnap is próbálkozom. És ennyi volt. Pár alkalommal még nyöszörgött egy kicsit, mikor letettem, de 2 hónapos korától tök egyedül alszik el. És vele még a nappali alvásoknál se kellett vacakolnom, mint a bátyjánál!!

2012. okt. 13. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Utolsó, gratulálok.

Azért talán ennyire ne legyél büszke az altatási "tudományodra". A gyerek megtanult egyedül elaludni: magyarul rájött, hogy hiába könyörög szegény az anyukájáért, amikor egy kis szeretgetésre van szüksége, anyuka nem törődik vele, így hát felesleges a sírás, úgysem reagál rá senki.

Szép munka!

2012. okt. 13. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!