Hogy tanítsam meg a babámat egyedül elaludni?
ebben legjobb ha az ösztöneidre hallgatsz
nekem most 1 éves a lányom és most érzem csak úgy hogy talán valamelyest kiismerem a szokásait, kívánságait
mindenképpen sok gyöngédséggel próbáld, hogy mikor nem vagy ott vele akkor is érezze hogy biztonságos a környezet
Nem akarlak elkeseríteni,de még nagyon pici ahhoz,hogy ezt meg tudd neki tanítani.
Vannak babák,akiknél automatikusan megy az egyedül alvás,másoknál csak később (vagy sokkal később) alakul ki,"tanulódik" meg.
kisfiam 8 hónapos múlt és a mai napig képtelen egyedül elaludni,pedig hidd el a létező összes dolgot kipróbáltam már; és nem számít hogy este van vagy nappal. :(
Szia!
Nem tudom, h az én babám csupán "egyszerű" eset, vagy nekem sikerült hatást gyakorolni rá, de mindenesetre elmondom h csináltam. Most ő 10 hetes. Első perctől kezdve extra sírós volt, így újszülötten is már magamhoz vettem és együtt aludtunk. Egy ideig csak kézben volt hajlandó elaludni, majd azt fekedztem fel, h elég neki, ha lefekszem mellé az ágyba, fogom a kezét , cirogatom,puszilgatom. Teltek a hetek, kb 7 hetes volt, amikor fürdetés után megetettem, letettem aludni, elkezdtem ssss-getni, majd gyorsan kivittem a vizet, mire visszaértem, nem sírt... csak ébren volt.. Jöttem mentem a szobába, a lakásba, pakolásztam, de közben ssss-gettem, néha puszit is adtam, de egyszer sem sírt fel és elaludt. Ez ment 1 hétig, majd amikor 8 hetes lett, már ugy működött a dolog, h letettem, elmondtam a jóéjt mondokámat, elinditottam egy lágy altató zenét, majd kimentem. Mivel nem látott, nem hallotta a hangom, nyüszizett picit, ilyenkor bementem és puszilgattam, cirogattam stb, majd 2 nap alatt megszokta a dolgot h nem vagyok bent és azonnal elalszik nélkülem. Pedig érdekes, mert ő rettenetesen anyás típus, csak én vagyok neki jó és mindig engem akarna, de működött ez a lassú "hozzászoktatás" dolog nálunk
Ebben te hiába akarsz okos lenni, gyerekfüggő a dolog, hogy milyen könnyen alszik el.
A 11 hetes baba még tényleg nagyon fiatal az ilyen "idomításhoz", 6 hónapos kor előtt nem nagyon ajánlott elkezdeni az ilyesmit.
Én pl mindig is ringatva altattam el a fiamat, mégsem lett "elrontva". 8 hónapos, ugyan még mindig ringatom kicsit lefekvés előtt, de kb 5 perc alatt lecsukódik a szeme, aztán alszik reggelig, szóval nincs vele sok gond, az esti ringatás meg őszintén szólva nekem is jól esik :)
Szóval nem biztos, hogy te rontottad el a nagyobb gyerekedet, lehet, hogy ő ilyen és kész.
Nekem a védőnő már a kezdetektől javasolta, hogy ne simogassam, altatgassam a babámat, hanem hagyjam egyedül elaludni. Eleinte nem vettem tudomást erről a tanácsról, de amikor az éjjeli evés után fél órát álltam az ágya mellett, nappal meg ugyanennyit dugdostam a cumit a szájába "erőszakkal", akkor meguntam és rászoktattam az egyedül elalvásra. Az ismert módszerrel, hagytam kicsit nyöszörögni, aztán bementem, megsimiztem, kijöttem, stb. Kb. 4-5 hónapos volt, mire eljutottunk ide.
A lányomnál már sokkal lazábban ment a dolog. Kb ugyanennyi idős volt, mint a Te babád, mikor egyik este apa nem volt otthon és egyedül fektettem a 2 gyereket. Mivel a naggyal voltam épp elfoglalva, szegény kicsit hagytam sírni. Gyorsan bedugtam a nagyot az ágyba, elköszöntem, rohantam a hugihoz. Erre nem elaludt??? Egyedül! Az a kislány, aki előtte csak a cicin, vagy összebújva tudott elaludni. Akkor elhatároztam, hogy másnap is próbálkozom. És ennyi volt. Pár alkalommal még nyöszörgött egy kicsit, mikor letettem, de 2 hónapos korától tök egyedül alszik el. És vele még a nappali alvásoknál se kellett vacakolnom, mint a bátyjánál!!
Utolsó, gratulálok.
Azért talán ennyire ne legyél büszke az altatási "tudományodra". A gyerek megtanult egyedül elaludni: magyarul rájött, hogy hiába könyörög szegény az anyukájáért, amikor egy kis szeretgetésre van szüksége, anyuka nem törődik vele, így hát felesleges a sírás, úgysem reagál rá senki.
Szép munka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!