Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanítsam meg a babámat...

Hogy tanítsam meg a babámat egyedül elaludni?

Figyelt kérdés
Kislányom 11 hetes. Kb. egy hét múlva el szeretném kezdeni megtanítani egyedül elaludni. Eddig főleg vagy ölben, vagy szoptatás közben aludt el. Nem tudom, hogy nem korai-e még elkezdeni, s azt sem tudom még, hogy milyen módszert válasszak? Annyi eltérő módszer és vélemény található a neten.

2012. okt. 12. 22:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
2012. okt. 13. 23:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es válaszoló!

Nem értek Veled egyet! Én nem hagytam a gyerekemet fél órákat-órákat sírni! SOHA! Szerintem attól, hogy egy baba "egyedül" alszik el, attól még nem lesz elhanyagolva. Teljesen feleslegesnek érzem, hogy egy anya éveken keresztül 40 perceket töltsön altatgatással. Neki se jó, a gyereknek se jó. Ez nem a szeretet hiánya. Egész nap lehet szeretgetni azt a gyereket, összebújni, megpuszilni bármikor.

És annak ellenére, hogy szerintetek én ilyen zord anya vagyok, a kislányom 2 évesen "tüneményes, kíváncsi, kreatív" gyerek lett (ahogy Ranschburg doktor mondta), aki egész nap vigyorog, imádja a "rettenetes" anyját és az egész világot. Úgy ahogy van! Úgy, hogy este elbúcsúzik a szüleitől és vidáman vonul az ágyába a testvérével együtt!

A szülei meg tudnak pihenni... Ami szerintem a szülőknek szükségük van!

2012. okt. 14. 13:58
 13/14 anonim ***** válasza:

"Teljesen feleslegesnek érzem, hogy egy anya éveken keresztül 40 perceket töltsön altatgatással. Neki se jó, a gyereknek se jó."

Nekünk jó. Én élvezem, hogy esténként összebújunk, és ringatózunk a hintaszékben amíg el nem alszik. Jó érzés szeretgetni őt, és nem akarom elszalasztani ezt az időszakot, olyan gyorsan felnőnek, és nemsokára már ciki lesz neki, ha anya meg akarja ölelni.

"A szülei meg tudnak pihenni... Ami szerintem a szülőknek szükségük van!"

Ezt senki nem vitatja. Pihenünk, kikapcsolódunk, miután ő elaludt. Mert ha így, ringatva, biztonságban alszik el, akkor általában egy nyikkanás nélkül alszik reggelig.

2012. okt. 14. 19:05
 14/14 anonim ***** válasza:

Megint én, a zord anya.

Ha nektek úgy jó, összebújva, akkor csináljátok úgy. Senki nem akart róla lebeszélni. De azért nem kell ennyire beszólni, ha valaki másként csinálja a dolgokat ("utolsó, gratulálok").

Én csupán a Kérdezőnek válaszoltam, aki arra volt kíváncsi, hogy hogyan tanítsa meg a babáját egyedül elaludni. Én így csináltam és kész. Nekünk meg így jó. Minden család más...

2012. okt. 15. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!