Van valami jó tanácsotok, hogyan tanítsam meg elaludni egyedül 1 hónapos lányomat? Kitartóan küzdök ezért már a kezdetektől.
Egyszerűen nem megy neki.
Minden alkalommal ugyanaz a rituálé nappal is, este is. (most hagyjuk az estét)
Evett eleget, nem pisis, nem kakis,
látom az álmosság jeleit, hisz akezemben is már már elkezd aludni.
leteszem aludni, hason, cumival
és nem tud eludni, látom, hogy, akar, de nem tud.
és én már nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom mit tegyek, sosem változtatok a rituálén, nem alszik el cicin (csak este), és semmi változás.
1 hónapos, mégis mit vársz?!
Nem lehet "idomítani" és taníttatni, hogy elaludjon vagy átaludja az éjszakát magától!
Találd fel magad, neki rád és a férjedre van szüksége.
Ha hason altatod, akkor simogasd a hátát egyenletesen, amolyan ringatósan, mert akkor általában hamar elalszanak a gyerekek (lásd. babakocsi).
Esetleg altatás előtt (félig)sötét szobájában elemlámpával világíthattok a falára, hogy fáradjon a szeme. Közben dúdolhatsz neki vagy halkan énekelhetsz.
Legyél türelemmel.
Vannak gyerekek, akik két-három éves korukig csak segítséggel alszanak el.
Nem tudom mit vársz egy egy hónapostól.
A "leteszed ott marad" baba elég ritka, bár tény, hogy ilyen is van.
Vagy:
-szoptasd meg
-ringasd el
-simogasd a hátát
-adj neki cumit
-tedd bölcsőbe/babahintába
-tedd magadra hordozó kendőben.
Vagy keress más módot, ahogyan el tudod altatni és ne "küzdj".
simogatom én a hátát, higgyétel el, nem hagyom én magára.
de nem lóghat egész nap rajtam, ha értitek
Én értem :-) Nekem 2 hónapos múlt a babám, és pontosan az a helyzet,mint nálatok. Szeretném okosan csinálni, de vele képtelenség. Sokan mondják,hogy hagyjam a kiságyban. Csak épp nem olyan élvezetes egy ordító babát simogatni. Ráadásul aludni végül nem alszik el. Nekem nappal emiatt alig alszik, max rajtam (cicin) valamennyit. Ritkán sikerül valahogy letenni az ágyába úgy, hogy ne keljen 10 percen belül fel. Én kezdem elfogadni,hogy ő ilyen. Reménykedek,hogy később menni fog neki, és nem éveken át tartó probléma lesz ez. Ő ilyenkor, este, fürdés után is iszonyat nehezen alszik el. Érdekes, éjjel meg relatív gyorsan vissza altatom.
Ha bejön valami taktika végül nked, mindenképp írd meg légyszi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!