Hogyan tanítsam meg 1 éves fiamat, hogy próbáljon meg egyedül enni? Nektek már eszik nagyjából egyedül?
Egyáltalán nem vagy elkésve. Még ráérsz pár hónapig, majd meglátod ő fogja követelni, elvenni a kezedből a villát, kanalat.
Még csak 1 éves :-)
...mármint, hogy kanállal egyen önállóan??? :))
A kanalazást ne várd el egy 1 évestől! Max. úgy tud egyedül enni, ha csipeget darabokat.
Nem vagytok elkésve :)
Jaj, nálunk is megkérdezték az egyéves státuszon, hogy kanalazik-e. Nagyon döbbent arcot vághattam, mert rögtön mondta is a védőnő, hogy ő sem érti ezt a kérdőívet, ennyi idősen még soha nem kanalazik senki. :)
Kisfiam egyébként másfél évesen kezdett egyedül enni, de mindent kézzel. Én hagytam, néha megmutattam neki a kanál használatát, de nem forszíroztam különösebben. Valamivel a második szülinapja után kezdett szépen kanállal enni.
Neeem, 3 gyerekem van ebből 2 viszonylag ügyesen és hamar csinált mindent de egyik se kanalazott egy évesen!! A felcsipegethető dolgokat már egyedül eszik igen ilyen idősen a gyerekek, de a kanalazás nem megy azért.
A lányom (középső gyerek) 17 hónapos korától kanalazott egyedül, a fiam olyan 19-20 hónaposan amikor már került is be jócskán a szájába étel is.
Szia
Az én kislányom 12-én lesz 2 éves.Soha nem erőltettem a kanállal evést.Amíg nem akarta, addig én etettem.Kb 2-3 hónapja nem volt hajlandó így enni velem, és oda adtam neki a kanalat és gyönyörűen eszik egyedül azóta is.Egyszerűen meg kellett rá érnie.
A védőnőt meg hagyd...mi ő???Jós??Akkora hatalma csak nincs hogy a jövőbe lát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!