Ajánlanátok olyan könyvet, amiben sok érdekes, színes kép van? (másfél éves a baba)
Szia!
Szerintem bármelyik leporelló szóba jöhet- ezek mind kevés szöveg-sok kép.
Illetve ajánlom nagyon a Naphegy Kiadó Böngésző sorozatát, ami kb. ilyen idős kortól évekig használható- ezek nagyalakú (A/3 talán) teljesn szövegmentes könyvek- Téli-, tavaszi- nyári-, őszi és éjszakai böngésző (5 külön kötet). Mindegyikben ugyanazok a szereplők bukkanak fel, és egyrészt az egyes könyveken belül események követhetők figyelemmel, másrészt a négy évszakos köteten átívelő sztorik is vannak. (ilyen pl. egy pici baba növekedése, egy óvoda építése az alapoktól a megnyitóig, stb...) Nagyon jól fejlesztik a beszédkészséget, szókincset, fantáziát, stb. Én is kb. ilyen idősen vettem az elsőt a kisfiamnak, és még most, 4 évesen is szereti- most már ő "meséli" nekem belőle, amit lát/ hozzáképzel.
Tudnék ellenpéldákat írni. A könyveink nagy részének az illusztrációja elég szegényes. Van, hogy az egyik oldalon csak egy medve vagy egy virág vagy egy pillangó, stb. van. Arról meg nekem elég nehéz "órákat" mesélni a gyereknek. Továbbá hiába mondom neki, hogy keresse meg a nyuszit, ha konkrétan csak egy nyuszi van az elég oldalon...
Másrészt nem igazán jutok el könyvesboltba, az internetről szoktam rendelni, ott pedig nem látok bele...
Kedves Második!
Nagyon szépen köszönöm, már meg is néztem és nagyon tetszik!
Ha meg még évekkel később is leköti, még szuperebb!
Köszi még egyszer!
Bartos Erika Anna és Peti sorozata.
Nagyon-nagyon jó rajzok (a szöveg nem mindig jó, de úgyse "felolvasod", csak a képekről beszélgettek), és rengeteg kisgyerekről tudok - saját fiamat is ide értve - , aki egyedül üldögél az Anna és Peti valamelyik darabjával és magának mutogat a képeken és szövegel.
ebben a könyvben van sok színes kép.
ezekről lehet mesélni.
minden oladlon más más téma: otthon, játszótér, gazdaság stb.
én az alexandrában vettem
kisfiam imádja
9:10es vagyok
kisfiam 14 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!