Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumis kérdés. Ezt hogy oldjam...

Cumis kérdés. Ezt hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

7,5 hós a kislányom, és már egyáltalán nem tud cumi nélkül aludni. Nem az a gond, hogy elalváskor kell neki, hanem éjszaka fölébred, ha nincs a szájában. Van olyan, hogy este fél kilenctől reggel 7 ig kb. 15-20x kelek fel hozzá. Igaz, hogy "csak" visszadugom a szájába és alszik tovább (nem kér enni, inni, nem kell ringatni, kivenni, stb.), de nem tudom, meddig bírom így az éjszakákat. :((

Hol rontottuk el? Másnak is van ilyen problémája? Mit javasoltok? Szerintetek le lehetne valahogy szoktatni a cumiról?

Már mondták, hogy ne adjam neki vissza, sírni fog, de le fog szokni róla,viszont én egyszerűen sajnálom sírni hagyni,a szívem szakad meg, és a vége mindig ugyanaz...

Egyébként nem lóg állandóan a szájában csak az alváshoz kell neki, de akkor nagyon. Minden vélemény érdekel, kérlek segítsetek! Köszönöm.

2010. febr. 17. 22:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam kb ilyen koraban hagyta el a cumit, bar ebben a fiuk ügyesebbek. De mar en is el akartam venni töle. Szerintem nyugodtan vedd el töle! De ne hirtelen megvonva inkabb eszrevetlenül. Ha csak alvashoz kell neki akkor a delutanihoz is gondolom. Terv: veletlenül amikor elaludt vedd el el es ha sir is ne legyen meg egy kis idei szabj magadnak idöt amit kibirsz a sirast elviselve, akar az is megoldas, ha együtt "keresitek". Es legyen meg 3 napig vagy attol függöen hogy mennyire ragaszkodik. persze minden nappal legyen hosszabb jo 10- 15 perccel az az idö amig nincs meg a cumi, tehat szamara is legyen erezhetö a különbseg. Egyreszt elfarad ö is a keresesben es a hisztiben masreszt neki is kellemetlenebb mintha egyböl a szajaba nyomva a cumi es alhat. mert a kereses mehet nagy csinnadrattaval sok beszeddel hogy hol lehet- de ne vidd el jatekba mert akkor raszoktatod a cumikeresös bulira ami megint gond lesz. es hipp-hopp mar nem is ebred fel ha kiesik a cumi es akkor masnap mar nem is kell. Mi is igy jartunk volna de masodik nap az en kis pocokam fogta es jo messzire dobta hogy... tegyem ahova akarom. Ha a fog lenne az ok akkor meg erre a leszoktatos dolog idejere a van egy zsele huh a nevet elfelejtettem de a patikaban ugyis tudjak, azt hasznald. Nyugtato hüsitö fajdalom csökkentö es bizsereg töle a szaja ugyhogy meginkabb nem kell majd a cumi.

Kitartas akarhogy is döntesz.

2010. febr. 18. 01:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a probléma. Aztán kaptunk egy nagyon jó cumiláncot, és megoldódott a probléma. Lefekvés előtt odacsiptettük a hálózsákhoz, így ha éjjel kel, rögtön megtalálja. Elalvás előtt a láncot morzsolgatja(fagolyók vannak felfűzve), így alszik el. Nem nyomja, nem tekeredik a nyakára, szóval biztonságos. Most 15,5 hónapos, nyárig biztos nem veszem el tőle. Napközben csak akkor használja, ha az útjába kerül és én úgy vagyok vele, h még mindig jobb, mintha az ujját szopná. Sajnos családon belül vannak ezzel kapcsolatos rossz tapasztalatok. Anyósom 8 ! éves koráig szopta az ujját, öcsém pedig annyira nagyon, hogy teljesen elvékonyodott és sebes lett az ujja...:(
2010. febr. 18. 07:51
 13/18 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló légyszi áruld el hogy hol lehet kapni ezt a láncot, mert nekünk is elkellene egy ilyen.

Egyébként ezt a kérdést már én is feltettem pár hete, mert mi is ugyanezzel küszködünk és az én babám is ennyi idős. Nagyon durva, én már tényleg nem tudom hogy van-e erre megoldás, már annyi mindennel próbálkoztam, de a vége mindig az, hogy visszakapja a cumit.

Az én babámnak még nincsenek fogai, de nagyon úgy néz ki hogy most jön majd az első, habár még nem látszik semmi, de az éjszakai felkelés és cumikeresés csak mostanában sűrűsödött, ezért azt gondolom lehet hogy a fog az oka hogy ennyiszer ébred. A múltkor adtam neki egy viburcol kúpot és azon az éjszakán végre mindannyian aludtunk. De nem akarom minden éjszakára adni neki, mert ha tényleg semmi baja sincs csak a cumit kéri akkor nem akarom feleslegesen elkábitani.

2010. febr. 18. 09:51
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az ínyére van Dentinox gélünk, szerintem 10 percnél tovább nem hat és a cumiskérdést sem oldja meg.

Amikor éjszaka megébred és nyöszizik, akkor szerintem nála nem tudatosul, hogy a mi a baja, és még kicsi ahhoz, hogy ő magától a cumit keresse. Nem tudja még ügyesen a szájába venni, főleg éjszaka sötétben és félálomban. Mindenesetre meg fogom próbálni közel rakni hozzá, hátha egyszer megtalálja. :))

2010. febr. 18. 10:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi is ezzel küzdöttünk, az én fiam is 8 hónapos múlt, és bizony nálunk is előfordult, hogy elég sokszor kellett kelnem éjjel, hogy visszaadjam a cumit. Volt 2, amit hajlandó volt használni (mert az sem mindegy, hogy milyen cumi -az alakjára gondolok-) de egy eltünt. Mindent átforgattam, sehol nem találtam, így elmentem és vettem 2 db-ot. Azóta mind bent van a kiságyba, és valóban megkeresi ha megébred éjszaka. Mielőtt én is lefeküdnék (külön szobában van), a feje közelébe rakok egyet, egy van ugye a szájában, egyet meg csak úgy valahova. Kevesebbszer kell kelnem hozzá.

Amúgy meg nem ugrok minden nyüsszenésére, akkor megyek át, ha már valóban sírni kezd, mert sokszor visszaalszik nyüszörgés közben.

Én úgy vettem észre, hogy fogzásnál mindenképpen kell neki, viszont a kis kezével meg még álmában is matatja, és sokszor ki is veszi, de van hogy vissza is dugja.

Volt egy idő, amikor állandóan a hasa alatt találtam meg a cumikat, mert éjjel hasra fordul, és matatás közben ha kiveszi, a kezében is marad, azt meg a pocak alá húzza.

Állítólag a cumizás, meg a kemény tárgyak rágása gyorsítja a fogzást, de mi így is megkínlódumk, pedig nappal is cumizik. Ha valami nagyon érdekes dolog után indul meg mászva, izgalmában kiejti, de rendszerint megkeresi, és visszateszi.

Ráérünk majd még leszokni.

2010. febr. 18. 12:22
 16/18 anonim ***** válasza:

9.51-es vagyok.

Nálunk nem vált be ha mellé rakok még pár cumit. Soha nem keresi a cumiját, de ha meglátja beteszi. Meg ő általában félálomba sir, úgyhogy biztos eszébe se jut hogy ott lehet körülötte. Lehet majd ha kicsit nagyobb lesz akkor megtanulja hogy meg kell keresni.

2010. febr. 18. 12:41
 17/18 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Mi is pont így vagyunk. Szerintem még egy darabig nem is fogja egyedül a szájába venni a cumit.
2010. febr. 18. 13:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Cumiláncos vagyok. A miénket anyukám vette Németországban, de rákerestem a Fakopáncs oldalán és nagyon hasonló(ka)t találtam. Nekünk nem maci v. majom van, hanem egy kerek fadarabon helikopter. De egyébként teljesen ilyen:

[link]

2010. febr. 18. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!