Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányok ti milyen problémákkal...

Lányok ti milyen problémákkal szembesültök a hétköznapokban? Türelmesek vagytok a párotokkal? Milyen a kapcsolatotok igy szülés után?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok ki hogy veszi a kisbabája melett az akadályokat! Én reggel hulla fáradtan kezdem a napot az éjszakázás után, egész nap nem tudok utána már aludni. A férjemmel is türelmetlenebb vagyok(pl ha haza jön felidegesit h egyböl a netet nézi, és hogy a tanúlni valóját mindig estére hagyja pedig olyankor lenne időnk csak össsze bújni egy kicsit) és olyan dolgokon felhúzom magam amin előtte nem.Persze segit a baba körül..Valahogy most minden bonyolúltabb lett..nincs időm magamra és azt veszem észre hogy du 3 és én még mindig pizsiben virítok..sminkkel nem is próbálkozom mert úgy még feltünőbb hogy nyúzott vagyok.A kisbabám nagyon nyűgös és keveset alszik napközben ugy hogy állandóan kézben van, sokmindent igy nem is tudok csinálni.
2010. febr. 16. 10:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
Ismerős, nem vagy egyedül a problémával :( Nekünk a férjemmel teljesen megromlott a kapcsolatunk a baba születése után. Én teljesen le vagyok foglalva terhelve a gyerek miatta, mellette próbálom a háztartást vezetni, estére hulla vagyok, ingerűlt és kimerült. Azonnal felkapoma vizet ha valami olyat mond vagy tesz ha nem elég megértő.... sokat veszekszünk, nagy a feszültség,
2010. febr. 16. 10:11
 2/13 anonim ***** válasza:
72%
A fáradság! 1 éves kisfiunk van, egész nap rohangálok utána. Ha feszültebb vagyok, akkor inkább nem szólok semmit, mert akkor tuti, hogy összekapunk valamin. De ezt már apa is tudja, így akkor békén hagy. Néha nagyon nehéz, vannak olyan napok, amikor olyan jó lenne egy kis idő a baba nélkül (aludnék egy jót). De sajna nincs mama közelben aki elvinné sétálni.Nem tudom mennyi idős a babád, de idővel könnyebb lesz és nehezebb is egyben
2010. febr. 16. 10:16
 3/13 anonim ***** válasza:
44%

Mennyi idős a babád?

Én is sokkal türelmetlenebb voltam az első pár hónapban. Mindenen felhúztam magam, állandóan kiborultam, sírhatnékom volt. Szerintem fontos lenne, hogy ne tartsd mindig kézben a babádat, legalább felöltözni, mosakodni, enni legyen időd. Mi vettünk a kezdetekkor egy Adamo hintát. A szuper jól ringatja és nyugodtan benne lehet hagyni míg te összeszeded magad. Elringatja és megnyugtatja a kicsit. Nagyon jó találmány. Most 7,5 hónaposak vagyunk és még mindig használjuk, igaz most már nem nagyon alszik benne, de hintázni imád.

2010. febr. 16. 10:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Pici még a babád ugye? Ezt onnét gondolom, hogy reggel már fáradt vagy, vagyis szerintem éjszaka sem tudsz aludni. Ha már átalusszák az éjszakát könnyebb lesz, csak az első időszak a nagyon húzós. Ja! Sokan hiszik, hogy bébi mellett lehet lábat lógatni, meg mindenre van időnk, de azoknak vagy nincs gyereke, vagy már elfelejtette, hogy milyen az. Hogy le vagyunk strapálva, és az apákra kevesebb jut a türelmünkből,azt a párjainknak is el kell fogadniuk. Szülés után pár hétig nálam rendszeresek voltak a sírógörcsök. Akkor nagyon gáznak tartottam, de utólag már örülök neki, hogy nem gyülemlett fel. Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült a válaszom. Azt tudom tanácsolni, hogy ne legyen állandóan kézben a picike, mert ezt fogja megszokni, és tényleg nem lesz időd magadra. Biztos nem mindenki gondolja így, én az elején néha hagytam bőgni egy kicsit. Így megtanulta (6 hónapos), hogy amikor az ágyában van akkor el kell foglalnia magát, ha kint van, akkor meg mehet a játék. Így mindenkire van egy kis időm, persze nem annyi, mint baba előtt.
2010. febr. 16. 10:17
 5/13 A kérdező kommentje:

sajnos én is féltem a kapcsolatunk...félek hogy megromlik ezek miatt...az a baj ha felbosszant úgy érzem igazam van és teljesen kiakadok..pedig nem nagy dolgokról van szó..de olyan fáradt vagyok és az egész napos sirás, nyűgösködés még leterhelőbb!! pl elkezd a gyerek orditani, erre én kimegyek tápot csinálni neki, és siettet pedig nem a fenekemet vakarom csak normálisan elkeverem neki a tápot h ne legyen csomós..(és már a vize is fel volt forralva előre).

Akkor elfelejt velem dolgokat megoszatni amik vele történnek..és én nem is tudok róluk..én meg minden apróságot megosztok vele...

2010. febr. 16. 10:18
 6/13 A kérdező kommentje:
1 hónapos
2010. febr. 16. 10:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi lennénk a kivétel, mi soha nem veszekszünk a férjemmel, teljes harmóniában élünk, a babánk 14 hónapos.

Nem vagyunk türelmetlenek, mindig is ki tudtuk aludni magunkat (hála a jó babánknak), nincsenek akadályok.

Tudom, ez mázli, a babánk tényleg igazán szülőbarát, mindig is ilyen volt, már a kórházban azt mondták rá a szobatársaim, hogy bejött neki az élet :)

2010. febr. 16. 10:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos Te vagy az ezerből egy.
2010. febr. 16. 10:23
 9/13 A kérdező kommentje:

hát igen, tudom hogy ne jó ha egyfolytában kézben van de már próbáltam letenni az ágyába...ilyenkor álomba sirta magát és NAGYON kitartó!!!!! Én meg teljesen leizzadtam ezalatt az idő alatt...nagyon nehezen viseltem a fél-3/4 óra bömbölést! és nagyon meg is sajnáltam szegényt! olyan rosssz volt nézni meg hallgatni ahogy ordít! pedig tudom hogy ez nem jó igy de akkor meg az idegössze roppanás határára kerültem :)

Nagyi nincs a közelben, csak hétvégén megyünk hozzájuk..

Több kicsivel hogy lehet ezt birni? Tuti valami ember feletti erő kell hozzá:)

2010. febr. 16. 10:26
 10/13 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Éni is megértelek, mert tudom milyen ez. Bár mi a párommal nem veszekszünk, csak ő szerinte mindig "morgok" :o) közben meg nem, csak elmondom neki, mi az ami bántja a szemem, amit nem így kéne csinálni. De egyébként mindig ugyanazon, úgyhogy rá kell jöjjek, nem fog változni a helyzet. Amúgy nálunk is vannak ilyenek, mint nálatok a tápszer sürgetés: nálunk szopizáshoz előkészülni: gyere már mert éhes a babó! Mintha én nem hallanám... Meg az utazás: na öltöztethetem a bébit, mehetünk? Én meg még fel sem vagyok öltözve, mert persze eddig a bébi cuccait kellett összepakolnom. Azt hiszik, hogy minden csak úgy hipp hopp otterem :o) De ez legyen a legnagyobb problémánk, és neked is! Az ilyen pici dolgokon ki lehet akadni, de inkább tartsd magadban, ha kiakadós vagy, és néha néha azért mondd el neki, hogy mi a nagy helyzet, minthogy az állandó felesleges veszekedések megrontsák a kapcsolatot.

Hidd el (én sem hittem el, 2 hónapja még) hogy pár hét, és egyre jobb lesz.

Én is attól voltam kiadva, mint te, hogy délután még pizsi, vagy épp nem csináltam semmit egész nap itthon, csak a bébit hurcibáltam. Dehát ha sír....

Most hogy már 3 hós, úgy látjuk tényleg elmúlt a hasfájós sírás, és már inkább nyűgösködős sírás, hiszti szokott lenni. Így egy kicsit azért már nem árt neki, ha bőgőzik, de én akkor is megeszem a reggelim, felöltözok (sminkelni itthonra sosem szoktam, de azért a fogmosás, mosakodás fésülködéssel is voltak gondok...)

Szerezzetek be játszószőnyeget, azt a franciaágy közepére rakva a bébit nyugodtan otthagyhatod, még nem most kezd el legurgulászni onnan! Mi most szereztünk be pihenőszéket is, abban is elvan egy ideig... (de ha már arra elég, hogy a saját reggeli szükségleteid meglegyenek, már jó)

Aztán majd napról napra egyre jobban ellesz. Én is ebben bízom, mert azért főzni még mindig nem merek elkezdeni, mert van, mikor csak 10 percre hunyja le a szemét....

És még én is tudnám írni, csak már így is hosszú lett, bocsi...

Kitartás! A párodat is próbáld megérteni, de azért kössetek kompromisszumot!

3 hós babci anyukája

2010. febr. 16. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!