Valóban ettől nehezebben szokik majd be később közösségbe, vagy hátránya lesz ebből?
Tegnap összetalálkoztam egy ismerős anyukával egy nagy bevásárlóközpontban. Ő a gyerekével volt (nagyobb mint az enyém, kb. 2 év körüli), én egyedül (nekem 7 hónapos a babám). Kérdezte, és mondtam neki, hogy egyelőre nem szívesen viszem be ilyen helyre, mert nem szereti, türelmetlen, nyűglődik, melege van (ugye kintre jól be van öltöztetve, bent meg lehet sülni...). Ezért nem szívesen teszem ki ennek ha nem muszáj, inkább olyankor megyek nagy bevásárlásra, ha rá tudom bízni a férjemre, vagy valamelyik nagyszülőre, kisebb bevásárlást persze elintézek vele, de minek nyűglődjön bent a tömegben szegény fél órát, órát, ha otthon is lehet nyugiban ez alatt.
Az ismerős anyuka ezt nagyon helytelenítette, azt mondta, ők kezdettől fogva vitték ilyen helyekre is a babát, és hogy majd meglátom, hogy nehezen fog közösségbe szokni, és hogy az ő fia milyen könnyen beszokott. Igaza van? Túlféltem, és inkább vinnem kéne magammal, had szokja a strapát?
Túlféltés valóban igaz, ez inkább neked lesz rosszabb a későbbiekben, ha majd rászorulsz, hogy egyedül vidd magaddal és sajnos esélyes, hogy semmit nem tudsz intézni mellette, mert nem szokta meg. Viszont a közösséghez ennek semmi köze! Símán beszokhat, ez nem ezen múlik.
Én kezdetektől vittem magam mindenhova, bevásárlás, posta, apeh stb, a mai napig bárhol kivárja velem a sorát. Viszont oviba nehezen szokott be.
Barátnő, soha nem vitte magával sehova, a könnyebb utat választotta, most elsős a gyereke, sajnos egy postai várakozást nem bír vele.
Semmi köze szerintem a szocializációhoz a plázának. Mondom ezt úgy hogy én mindenhova viszem magammal mert a férjem alig van itthon, úgyhogy együtt vásárolunk be kiskora óta, szeret utazni a babakocsiban, de ha sorban kell álli akkor kb egy-két hete hisztizik, dobál. Ha esetleg mégis mentek akkor viszont vetkőztesd le mindenképp, nagyon meleg van ezeken a helyeken. Én rosszul vagyok amikor látom hogy anyuka egy szál pólóban vásárol a gyerek meg nyakig felöltöztetve üvölt a babakocsiban.
Vidd inkább baba mama klubba, játszótérre sokkal többet érsz vele mint egy tescós bevásárlással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!