Az egykék nehezebben illeszkednek be a közösségbe?
Van több egyke lány ismerősöm, akikre ez tökéletesen ráillik. Az egyikük egyetlen gyerek volt évekig az egész rokonságban, ráadásul elvált szülőkkel, és nagyon el van kényeztetve. Ha nem ő van a középpontban, kitör a balhé.
Felnőtt nő már (22), férjezett, de kis híján idegrohamot kapott, amikor az egyik barátja (nem a párja!) átölelt engem is barátilag. Mert hogy az ő barátja csak őt ölelgetheti.
És nem ő az egyetlen, aki már felnőtt, és nem tud beilleszkedni, nem tud osztozkodni, nem tudja elviselni, ha másról is szó van, nem csak ő, ő ő, majd soká senki, majd megint ő.
Miért illeszkednek be nehezen az egykék?
Ez nem attól függ, hogy egyke vagy nem.
Ennyi erővel lehetne a legkisebb lánygyerek is, akit folyton ajnároztak...személyiségfüggő.
Szerintem nincs ilyen összefüggés. Ha végiggondolok az ismerőseimen vannak, akik eléggé önzőek, meg ilyen kisajátítósak, amit írtál, pedig több testvérük is volt.
Ráadásul aki egyke, annak már gyerekkorában meg kell tanulnia mindenképpen beilleszkedni, mert otthon nincsen játszópajtása állandóan. Szóval talán még jobban is feltalálják magukat azok, akik egykék. Osztozni meg nem csak testvéreknek kell, más rokonok, barátok, játszópajtások is megosztják egymással a dolgokat.
5: De nem mindenki szereti a testvérét. Sőt! Nagyon kevés olyan felnőtt testvért látok, akik igazán jó viszonyban vannak.
Meg a testvéresek azért is lehetnek birtoklóak, önzőek, mert sose kaptak elég figyelmet. Sokan írják itt is, hogy teljesen máshogy bánnak velük a szüleik, mint pl. a testvérükkel. Ez nem hiszem, hogy az önzetlenséghez vezet.
Úgyhogy bármilyen családból jövő ember lehet önző, talpraesett, szerencsétlen, akármilyen.
Én a szűk környezetemben egy "egykével" vagyok kapcsolatban,
és nem ismerek tőle jószívűbb, lelkiismeretesebb, életvidámabb embert! Amolyan a "bugyogóját is odaadná magáról" típús. Mindenki szereti a munkahelyén is, már családanya egyébként.
Szerintem is nevelésfüggő, illetve visszatükrözi a szülő(k) jellemét, a kor szellemét.
Egyke vagyok, jól alkalmazkodom. Szeretek segíteni, meglátom másokban a jót, még ha a többség nem is. Szeretem ha sokan vannak körülöttem. Viszont útálok középpont lenni, útálom, ha veszekednek körülöttem, inkább békítek. Igyekszem úgy élni, hogy ne legyek útjában másoknak és jól tudom mik a kötelességeim. Szóval egykeként maximum különc, munka szempontból meg rabszolga alkat vagyok.
40/N
Nevelésfüggő. Engem megtanítottak megosztani, adni, viselkedni, jól szocializáltak. Nem vagyok önző, se elkényeztetett (és nem csak én mondom magamról :D ). Ellenben ismerek olyan lányt, akire tökéletesen illek a kérdésedben leírt viselkedés, nagyon nárcisztikus személyiség, és hűűűűű, ha nem ő van a középpontban, akkor vége a világnak, aztán van testvére. Igaz, ő a kisebb gyerek.
Szóval szerintem nem függ össze. Vannak nagyon elkényeztetett egykék, ahogy vannak rivális tesók is, akik utálják egymást. Inkább a szülő viselkedése, a nevelés befolyásol, nem az, hogy van e testvére, vagy nincs. Lehet normális egykét nevelni, és lehet jó testvéreket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!