Miért ilyen gonosz sok anyuka?
Kint voltunk ma a játszótéren a 18hónapos kisfiammal.
Az egyik anyuka azt ecsetelte nekem, hogy én nem úgy nézek ki, mint egy igazi anyuka. Nem is érti, miért és hogy csinálom ezt. Biztosan csak látszat anyuka vagyok, és a nap nagyrészében babysitter vagy a nagymama neveli a gyerekemet.. Hát köpni-nyelni nem tudtam.
Eddig is kaptam hideget-meleget azért mert fiatal anyuka vagyok, 22 évesen szültem - tervezett baba volt.
De ez a mai..
Próbáltam neki elmagyarázni a dolgokat, de ő csak kötötte ez ebet a karóhoz.
Szerintetek is tényleg olyan "látszat" anyuka vagyok csak?
18 hónapos a pici, és nagyon jó baba. Mikor alszik szinte minden házimunkát el tudok végezni mellette. A párom 3kor ér haza a munkából, utána ha dolgom van ő van vele. Ez kb. havi 1 kozmetikust, heti 1 szolit és kb. 1-2 hetente 1-2óra barátnőzést jelent. Plusz heti 4x járok edzeni, ilyenkor kezdetben apa/nagymama vigyázott rá, most pedig szoktatjuk a bölcsibe, így az edzést erre az időre teszem. Az összes többi időmet vele töltöm, játszunk, mesézünk, játszóterezünk, nagyokat sétálunk, babaúszásra járunk, stb.
Attól a mai világban valaki rossz anya lesz, mert naponta 2 órát nem vele tölt a gyerek? Ekkora tragédia lenne, hogy a saját apja egyedül van vele, amíg én kicsit kikapcsolok?
A másik amiért majdnem megevett az anyuka, az az volt, hogy azt mondtam, hogy nekünk simán jut a párommal egymásra időnk, mert úgy osztjuk be a napunkat. egyszerűen nem értem.. sosem dicsekedtem ezzel, hogy én így élek, és nekem micsoda jó babám van, vagy hogy milyen jó, hogy van segítségem. Tényleg jó, és ha van, miért ne venném néha igénybe? Azért mert másnak rosszabb? Én nagyon sajnálom azt, aki egyedül neveli a gyereket vagy nincs segítség vagy a fene tudja, de ne én legyek már a rossz.. :(
Pláne hogy így is aggódok folyamatosan, hogy mindent jól csinálok-e.
Szerintetek is önző vagyok, és ezt az időt a gyerektől veszem el, vagy tényleg nagyon sok anyuka ilyen gonosz? Miért? :(
Köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok :)
Igen, szeptemberben megyek vissza félállásban, és ha betölti a 3-at teljes állásban. Ráadásul kint dolgozok Ausztriában, napi 2,5órám megy el a 12óra munka mellett az ingázással. Így hamarosan megszűnik a jóvilág :(
az a látszat anyuka -aki magával is törődik???
én 37 vagyok,szintén heti 4-5ször lemegyek edzeni,megoldom a fodrászt,szolit-de ez azért,mert van segitségem.mi a szerencsések közé tartounk,de másnak biztos nehezebb.nem kell aggódni,nem a gyerekedtől veszed el az időt,jó kezekben van,mig kikapcsolódsz-feltöltődsz,mert igy ők is "jól járnak" egy kipihent,elégedett anyukával
Hú, nagyon irigyellek, hogy ilyen jól meg tudod szervezni az életeteket. Szerintem ez tök jó és semmit nem szúrsz el.
Minden babának kiegyensúlyozott, derűs anyukára van szüksége és nem olyanra, aki már belefásult a mindennapokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!