Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én anyósom akar...

Csak az én anyósom akar MINDENRŐL tudni?

Figyelt kérdés
Alapvetően nincs bajom az anyósommal (csak mióta babám van),de úgy érzem,valahogy nem érti meg,vagy nem is jut eszébe,hogy mi már külön család vagyunk.Első unokája,gondolom ez is a "baj".Mindig mindenről tudni akar,ez pedig zavar.Már kétszer voltunk gyógytornásznál a babámmal,azóta egyszer találkoztunk vele és egyből azzal indított,hogy mutassam meg,mit csinál a gyógytornász.Szerintem ez annyira lényegtelen,ráadásul úgysem tudom pontosan megmutatni,mert nem értek hozzá.Gyakorlatilag megállás nélkül azzal piszkálja,hogy "fordulj balra,most jobbra,na gyerünk,fordulj!"Közben húzza-vonja,mindent csinál vele.Féléves lányka,nem nagyon forog,ez valószínűleg zavarja anyóst.Néha úgy érzem,hogy az anyja akar lenni,nem a nagyanyja.Egyáltalán mi egy nagymama "dolga"?Nehéz szó nélkül megállni,de nem szeretnék vele összeveszni,heti egyszer megyünk,ez ritkítani sem lenne jó,mert megsértődne,amit nem szeretnék.Nem akarom megbántani,mert sokat köszönhetek neki,meg amúgy is így neveltek.Csak hagyjon már élni minket...
2010. febr. 15. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem csak a tiéd! De gondolom ez téged nem vígasztal... Az enyém nemcsak hogy tudni szeretne MINDENRŐL, de még bele is szól mindenbe... Eleinte iszonyatosan idegesített, és napokig agyaltam a hülyeségein, de mára már teljesen lepereg rólam. Ilyeneket mond: A gyereket tisztába kell tenni... mintha nem ezt csinálnám már 20 hónapja, vagy mindek az eldobhetó pelenka, a mai anyukáknak már semmit sem kell csinálni, mert nem kell pelenkát mosni, vasalni, meg ott van a bébiétel, de leginkább az zavarta, hogy miért szopik még mindig a gyerek (akkor volt 9 hónapos), mert ő egy napot sem szoptatott, és mégis felnőtt a fia... Meg efféle elképesztő b*romságokat...

Már nem érdekel, de ennek ellenére azárt néha meg tud lepni az űberelhetetlen beszólásaival. Mindig kérdezget, hogy mit evett, mit ivott mikor hová miért megyünk... Szerintem nincs jobb dolga, mint engem macerálni...

2010. febr. 15. 12:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Jóban szeretnék vele lenni,csak ne akarjon minden lépésről tudni.Ki,mikor,hova,hogyan,miért....Pl az első séta után felhívott (4 napos volt a gyerek),hogy élvezte-e a baba.Férjem mondta is neki,hogy aha,tapsikolt.Ezt hogy lehet kivitelezni?
2010. febr. 15. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:

A párom szülei messze laknak,úgyhogy nem szólnak bele,nem is nagyon jönnek,mi sem megyünk,pedig nincs harag v. ilyesmi.

Én úgy gondolom,hogy a nagyik fő dolga(leginkább)vigyázni a kicsire és segíteni,ha dolgod van v. kettesben szeretnél lenni a pároddal+ játszani,tanítani,"kényeztetni".

Miért baj,hogy mindenről tudni szeretne,végülis az unokája.Lehet,azt hitte,otthon is kell gyakorolni és tudni szerette volna,hogy kell csinálni.

Addig nincs baj,amíg nem szól bele az életetekbe és nem beszél bele a nevelésbe.

2010. febr. 15. 12:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Engem azért zavar,mert úgy érzem,hogy nem tekint minekt "rendes" családnak, és mintha nem akarna látókörön kívülre engedni.Én valahol megértem,de szeretném,ha nem akarna mindenről tudni.Mert ráadásul azt éri el vele,hogy semmit nem mondok el neki,pedig ha nem erőlteti,magamtól mondanám el.
2010. febr. 15. 12:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos az enyém is, de betudom annak, hogy eddig volt mivel foglalkoznia (gyereknevelés), aztán nem lett (mert elmentek a gyerekek), és most a unokában találja meg az újabb elfoglaltságot. Valahol érthető. 18-20 év gondoskodását és mindennapi elfoglaltságát nem lehet levetkőzni. Kérdés akarja-e a szabadságot, vagy inkább nem. No ez nem azt jelenti, hogy engem nem idegesít, csak hogy próbálom megmagyarázni.
2010. febr. 15. 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszer hallottam egy pszichológustól, hogy a nagyszülők túlzott törődéssel, aggodalommal irányulnak az unokák felé. Azért, mert a gyermeküket még mindig a kicsi gyermekük, azt gondolják, hogy nem képesek ellátni egy gyermeket.

Alapvetően azt kellene anyósoddal tudatosítani, hogy felnőttek vagytok, el tudjátok látni a gyermeketeket. Persze mindig is a szülők gyermekei vagyunk, de azt meg kell tenniük, hogy már mi is felnőttünk, képesek vagyunk gondoskodni a gyermekeinkről.

Addig sajnos nem is fog javulni a helyzet, amíg ezt nem fogja fel. Lehet napok, hónapok, de lehet, hogy évek kérdése!

2010. febr. 15. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!