Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért csinálja ezt az anyósom?

Mért csinálja ezt az anyósom?

Figyelt kérdés
Szerintetek én túlzom el a dolgot? Nem szeretem, ha váratlanul reggel beállít, mindig mondja, hogy majd ekkor jön délután, erre mikor a párommal reggel 9kor kelünk már volt egy pár nem fogadott hívása, hogy már mindjárt itt van. Tudja, hogy reggel 10-10:30ig alszik a pici és mindig ekkor kell jönnie. Persze szeretnék reggel takarítani, meg főzni is de így ugye nem lehet. Nálatok is van ilyen?
2011. okt. 1. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt. Berágtam, úgy csináltam, mint ha ott sem lett volna, tettem a dolgom, amit kell, főztem, elpakoltam stb. Nagyon besértődött, de nem nagyon érdekelt.

Amikor ígérte, akkor sosem jött, hiába szerveztük át a napunkat, váratlanul meg ne várjon sokat.

2011. okt. 1. 10:14
 2/9 A kérdező kommentje:
úgy látszik náluk az egész család ilyen. A nővérét is hozta magával, amit persze nem tudtunk. Múltkor is azt csinálta az anyós nővére, hogy váratlanul beállított hozzánk, úgy hogy senki sem tudta, meg anyóség is megszervezték, hogy a rokonaik mikor jöjjenek hozzánk, hát persze, hogy akkor amikor lakást újítottunk, csupa kupi volt minden és a legkisebb porcikám sem kívánta hogy jöjjenek. Bocsi ha ide írom, de nagyon dühös vagyok
2011. okt. 1. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát bizony ez többirányú ellenőrzés. Mit csinálsz, kivel vagy hogyan töltöd az "értékes" napjaidat mig a párod dolgozik vagy otthon pihen ? Hidd el később szóvá is fogja tenni . Lehet hogy segítségedre lehet már akkor, ha a picire vigyázzni kell ha elszaladsz valamiért és épp ezért nem árt ha szó nélkül hagyod. Ha egy reggeli légyottot kell abbahagyni miatta majd szól a férjed neki légy nyugodt.
2011. okt. 1. 10:18
 4/9 A kérdező kommentje:
én már mondtam neki, de ő is hiába szólt. Amúgy messze laknak tőlünk és nem tudom mért de nekem már első perctől ellenszenves. Hogy őszinte legyek idővel ki is derült, hogy nem ok nélkül gondoltam. Tudjátok múltkor mit hozott a picinek? Használt, koszos rongyot, hogy azt használjam fürdetésnél. Persze azóta is a port törlöm vele
2011. okt. 1. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
46%
Anyagilag függtök tőle Mert akkor tűrnötök kell ! De ha férjed kap tőle dugipénzt ,akkor neki kuss van és azt hiszem neked is.
2011. okt. 1. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Előre szólok, hogy nem leszek népszerű a válaszommal, de felvállalom a véleményemet.

Én nem szoktam az ilyesmiből ügyet csinálni. Ha váratlanul jön, és dolgom van, még meg is kérem, hogy segítsen. Általában az anyósokat sem a tömör rosszindulat vezérli, én pedig eszerint állok hozzá. Nálunk sem volt egyszerű a helyzet, ömlesztve jöttek a jótanácsok. Ha használható volt, megfogadtam, meg is köszöntem, ha nem, akkor csináltam, ahogy nekem tetszett, de elmondtam neki, bogy miért gondolom máshogy. Kellett egy kis idő, amíg megtanultuk kezelni egymást, de ma már pótolhatatlan segítség a számomra.

Szerintem van néhány dolog, ami miatt érdemes jól kijönni az anyóssal.

1. Ezt már írtam, nem a rosszindulat vezérli.

2. A férjünk számára fontos ember, hiszen Ő nevelte fel, és lássuk be nem csinálta rosszul, embert faragott belőle. Miért bántanánk apát azzal, hogy nem fogadjuk el az anyukáját olyannak, amilyen?

3. Később, amikor a gyerkőc már nagyobb, pótolhatatlan lehet a segítsége.

4. A gyereknek szüksége van a nagyszüleire. Nem könnyű egy kisgyereknek, ha azt látja, anya és mama nem bírják egymást.

5. Ha mást is magával visz hozzátok, általában a büszkeség munkál benne az unokájával kapcsolatban.

6. Egyszer te is anyós leszel, neked is lesznek elveid, heppjeid, úgyhogy már most nyugodtan a helyébe képzelheted magad. Az meg mese, hogy majd mi máshogy csináljuk! Ők is így gondolkodtak anno a saját anyósukkal kapcsolatban.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy húzd be füled-farkad, és tégy úgy, mintha minden rendben lenne.

Ha zavar a soron kívüli látogatás, ne a férjeddel üzenj, ülj le vele, és beszéljétek meg.

Ha olyat hoz a gyereknek, amit nem akarsz használni, nyugodtan mondd meg, hogy van másik, esetleg jobb. Ha ehhez nem vagy elég bátor, rakd el, és feledkezz meg róla.

De azt tapasztalatból írom, hogy megéri a dolog a belé fektetett energiát.

2011. okt. 1. 10:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem függünk tőlük, sőt mindig a másik gyerekének(akik úgymond házat is kaptak tőlük) ad csak pénzt csak úgy mindenre, a páromnak meg soha a lakást is saját maga vette, minden segítség nélkül
2011. okt. 1. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Bárcsak nekem jönnének segíteni.

Nálam mondjuk meló van. Simán be van állítva anyós főzni. Pedig bitang rosszul főz. De akkor is jól jön. Ő igazi anyatípus, nagyon gondoskodó. De messze laki:(

Még megkérheted, hogy vasaljon ki. Vagy süssön sütit...

A lényeg, hogy mond meg neki mit kéne segíteni, mert ha részt akar venni a család életében, akkor mint egy rendes nagymamának neki is részt kell venni a teendőkből.

Ha azért jön mert otthon unatkozik, akkor nálatok ne hagyd unatkozni.

Amúgy meg miért nem lehet megmondani neki, hogy nem jöhet váratlanul és kész. Egy mondattal el lehet intézni, és ez nem hiszem hogy vita alapja.

Ha pedig már azt mondja hogy elindult, akkor szépen forduljon vissza. Vagy közölni kell vele, hogy ez volt az utolsó alkalom.

Itt mindenkinek hozzád kell alkalmazkodni, nem pedig nektek hozzá. Ő is volt anya, majd belátja, hogy igazad van.

Nekem sajnos anyukám nem segít soha semmiben. Úgyhogy inkább én viszem a gyereket, nem szeretem ha feltart, vagy lábatlankodik nálunk. Szerintem neked is ezt kéne tenni. Átvinni és ott hagyni pár órára. Vagy apjukkal átküldeni a gyereket.

Amúgy szokott titeket anyós ebédre hívni? Vagy csak ő jön?

2011. okt. 1. 11:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nálunk egyáltalán nem segítség az anyós. Múltkor átjött, hogy segít a férjemnek fát pakolni. (nem tudom, honnan vette,sem én, sem a férjem nem kértük)

Amikor ideért, kitalálta, hogy akkor inkább vigyáz a gyerekre, amíg főzök.

Az udvaron a gyerekvigyázás abból állt, hogy elhatározta, inkább leszedi a borsót (amit én személy szerint még nem akartam leszedni)és ha a gyerek 4 lépésre távolabb ment tőle, ölbe kezdte cipelni. (amit mi nem csinálunk, mert másfél éves, én meg terhes vagyok, nem bírnám egész nap hurcolni) Emellett a kutyámat csapkodta, hogy menjen onnan. (a fiammal imádják egymást)

Majd egyszercsak eltűntek a gyerekkel, kiderült, elvitte sétálni. (mi a francért nem bírt szólni?)

Aztán, miközben én nyakig voltam a fazékban, otthagyta a gyereket az udvar közepén felügyelet nélkül, hogy akkor ő most fát pakol.

Szóval persze, lehet hogy egyszer majd jó lesz anyós segítsége, d sajnos van olyan segítség, amit az ember a háta közepére nem kíván.

2011. okt. 1. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!