Normális ez? (kezdő anyuka vagyok)
Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hetes, (tápszert eszik)4070g. Eddig 3 és 1/2 -4 óránként evett 110-115ml.Napi 5ször eszik + éjjel egyszer. Pár napja 3 óránként sír és addig nem nyugszik amíg nem eszik. Két evés között nyugtalanul alszik. Nem sok amit eszik? Ehet többet?2010. febr. 14. 19:22
1/5 anonim válasza:
Valószínű növekedési ugrás, ilyenkor többet igényelnek. Adj neki 10ml-vel többet, ha még mindig nyűgös, akkor 20 ml-vel. Nyugodtan, addig míg nem látod, hogy elégedett! Hagy egyen, később úgyis ledolgozza:) Jó babázást!
2/5 anonim válasza:
6 hetes kor körül van egy növekedési ugrás, amikor a babák többet kezdenek enni. Szerintem emeld meg az adagját, éheztetni nem szabad. Látni fogod, mennyi kell neki... A tápszerhez nem igazán értek, de az biztos, hogy az én kislányom már a kórházban 100-110 grammokat szopott 3-4 naposan. A nagy könyv szerint a tápszer mennyiségét úgy kell kiszámolni, hogy a baba súlya x150g / a napi etetések száma. Tehát ez nálatok 4070X150/6.
3/5 anonim válasza:
A babák tudják, mennyi az elég. Nem fog elhízni, ettől ne félj. Inkább öntsd ki a maradékot, minthogy éhes legyen. Jólakottan nyugodtabb lesz.
Halgass az előttem szólókra. :)
4/5 anonim válasza:
Fejlődési ugrás, normális, hogy többet eszik.
5/5 anonim válasza:
Mi is tápszeresek vagyunk, és 6 hetesen bár csak 5x evett egy nap, de 150-180-at megevett (cici + táp).
Növekedési ugrás, tényleg adj neki egy kevéssel többet, legfeljebb meghagyja, és vagy kiöntöd, vagy a következő etetésnél odaadod neki (addig pedig elteheted hűtőbe). Én is így csináltam mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!