Anyukák mindig kivasaljatok a baba ruhát, textil pelust? És kifozitek a textil pelust vagy mosogepben hány fokon mossatok? Kezdő anyuka.
Igen mindig kivasaltam.
kihipóztam ha volt időm beáztatni - úgyértem volt annyi fölösleges számú pelus-
mosógépben 90 C-on mostam - ha gyorsan kellett- és cloroxot adtam hozzá.
kb. 2 vasaltam át minden ruháját, aztán csak a gyűrődő ruhákat amiből alig van és azokat a pelusokat, amivel fürdés után áttörlöm.
Nincs baja a bőrének, 6 hós kisfiú anyukája
Születése óta tetrával pelenkázok. Első félévben mosódióval mostam, ecettel öblítettem. Utána baba mosószert kezdtem használni az ecet maradt. 40 fokon mosok, csak nagy ritkán teszem be 60 fokra (mivel jóval hosszabb program).
Az ecet fertőtlenít, és nem lesz így zavaró szaga ruhának.
Vasalni nem kell, viszont a gépet fertőtleníteni havonta legalább egyszer igen. 90 fokon üres járatban 2 liter ecettel kifőzni.
9 hónaposan kezdtem öblítőt használni a ruhákhoz, mivel a pelusokhoz nem lehet használni. Csökken a nedvszívásuk. De sokszor még befér a pelus mellé is ruha.
Lemaradt ha hipózol (amit én nagyon nem javaslok, inkább ecet) akkor a minimum, hogy az áztatás után kicenrifugázod és sok vízzel való öblítést állítod be a mosóprogramban. A sok vizet mosószer esetében mindig állítsd be, nehogy maradjon benne mosószer. Ha öblítőt használsz akkor minden esetben vasalnod kell!!!
Ha nagyon akarsz fertőtleníteni akkor dm-es öko fehérítő (ez színes ruhához is jó fertőtlenítőszer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!