Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy induljak el 6 hetes...

Hogy induljak el 6 hetes babámmal fél napra? Kezdő anyuka vagyok.

Figyelt kérdés
6 hetes kontrollról lenne szó nekem és neki is + csípővizsgálat. 1 nap szeretném letudni, mert más városba kell mennünk és nincs autónk. Szopizik, de tápszeres pótlást is kap. Kicsit idegenkedek, hogy nyilvánosan szoptassak. Nem tudok annyit lefejni, hogy azt tudjuk vinni, de ha mégis lenne, akkor hogyan? Kiveszem a hűtőből és kész? Nem lesz baja a tejcsinek csak úgy a táskában? Tápszerrel ugyanez. Ha megcsináljuk, akkor oda is kell neki adni. Hogyan vigyem magammal akkor?
2011. ápr. 12. 15:59
 1/7 anonim ***** válasza:

mivel mennétek át másik városba?

én termoszban vittem a tejcsit a picurnak, így az nem melegedett fel ha túl meleg lett volna.

ha nem tudsz fejni, tegyél be egy kendőt a táskádba amivel majd letakarod magatokat. de kérdezz rá az orvoshoz mindenhol biztosítaniuk KELL egy helyiséget ilyen célra. esetleg ha közelben van gyermekosztály, ott biztosan megengedik.

2011. ápr. 12. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:
A kórházban biztos felajánlanak egy helységet ahol megszoptatod.Indulás előtt szintén jól megeteted,ezután kb 2 óráig tuti aludni fog(addigra odaérsz)Haza indulásnál ugyan így.Nem lesz baja a tejnek egy pár óráig,azt pedig akkor vesd be amikor útközben esetleg kérné.
2011. ápr. 12. 16:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az előző írta, a kórházban, ahová mentek, biztos segítenek egy nyugodt helyet találni, ahol szoptathatod, és a kendő is jó ötlet. Tápszer: mi a vizet vittük ált termoszban vagy szimplán az üvegben (nővérszobában biztos lehet melegíteni) és frissen készítettük el a tápszert. Vigyél legalább egy garnitura váltóruhát a picinek, egy-két textilpelust, pelenkázóalátétet.
2011. ápr. 12. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Én annak idején nem voltam ilyen helyzetben, de én azt tenném a helyedben, hogy vinném por formájában a tápszert, és vinnék hozzá egy kicsit felmelegített forralt vizet, vagy babavizet a tápszerhez, én egy termoszban vinném, mert melegen kell odaadni a picinek a tápit, és ott a helyszínen készíteném el, így megetetheted bármikor, és frissen kapja. Lehet akár forrón is vinni a vizet a termoszban, legfeljebb egy picit vársz, hogy fogyasztható hőmérsékletű legyen, majd előveszed a cumisüveget, összeállítod, és már jól is lakott a gyerek.

Én legalábbis így tenném. Az anyatejet sem jó sokáig hűtetlenül tárolni, én azt most nem adnék neki az úton.

5/7 anonim ***** válasza:

Hát elvileg minden gyermekellátó helyiségben (kórházak, rendelők) kell lennie szoptató helyiségnek.

Próbáld úgy intézni, hogy a szopizás akkorra essen mikor ilyen helyen vagytok.

6/7 anonim ***** válasza:

nálunk a következő a módszer: termoszban meleg steril víz, kicsi zárható dobozban tápszer (aventes pohár nálunk, később is jól hasznosítható, érdemes venni). Cumisüveg (én többet is beteszek, biztos ami biztos).

Kimérsz annyi vizet amennyi kell a cumisüvegbe(ha forró, hozzáöntök a vizes cumisüvegéből), rákanalozm a port, összerázom és kész:)

Amúgy van tápszertartó doboz is, isteni találmány, több adagot kiporciózhatsz és 1000 ft-ért megkapod:)

Bonyolultnak tűnik, de hamar belejössz:) Mi így csináltuk, én otthon szoptattam, más előtt cumisüvegeztünk. Ja, és egy előkét is tegyél be.

Másik zacskóban: pelus, popsitörlő, krém és textilpelus a baba alá.

Harmadik zacsiban pedig váltóruci.

Én ezt a hátizsákomba teszem, baba a babakocsiban és minden tök jó, már 7 hónapos:)

2011. ápr. 12. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem mostanában több kórházba is mennem kellett, sehol nem volt szoptatós helyiség, de mindenhol aranyosak voltak, az egyik helyen egy raktárnak használt szobát ajánlottak fel, a másik helyen pedig azt a helyiséget ahol :D a beöntéseket csinálják, mindenhol tisztaság volt, bár semmihez nem nyúltunk de csak ketten voltunk és így megoldottuk. Kérdezz rá bátran, biztos segítenek helyet találni.
2011. ápr. 12. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!