Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdő anyuka kéri a segítséget...

Kezdő anyuka kéri a segítséget? Bővebben:

Figyelt kérdés

Öt hetes kislányom múlt hét óta tápszeres lett (sajnos)

Pi vízzel csinálom neki a tápit, mert azt mondták azt nem kell forralni elég csak megmelegíteni mikróba. Én úgy szoktam csinálni hogy mindig elkészítek egy cumisüveggel(éjjelre kettővel) és amit nem eszik meg beteszem hűtőbe és ha kell neki megmelegítem amennyire kell. Jó ez így nem lesz baja tőle? Viszont nagyon hasfájós születése óta még akkor is az volt mikor anyatejes volt. Nem ettől lehet a hasfájása hogy nem forralom? És azt mondták(védőnő) hogy azért kakil nehezebben mert szokja a tápit, azt nehezebb emésztenie. Igaz ez??? Nagyon aggódom.

2010. okt. 11. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Bár én is kezdő vagyok, a héten 10 hetes lesz a kislányom. ő anyatejes de van tápszerünk azért.

azt modnták a tápszert "frisen" kell fogyasztani, de a dobozra nekünk is rá van irva hogy 2 órán belül el kell fogyasztani. nem sok az összekeverés, inkább keverd frissen.

egyébként ha úgy van teának, viznek mi Jana vizet iszunk, igaz nekünk nem sok kell belőle.

Kevés oylan babáról olvastam aki nem hasfájós. mi Espumisant adunk a babának.

2010. okt. 11. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! A hasfájás nem attól függ, hogy forralod-e vagy sem. Sajnos a tápszeres babák általában hasfájósak, mert nehezebben emésztik a tápszert. Ha nagyon akar enyhülni a hasfájás 1-2 hét múlva akkor lehet kísérletezni. Nálunk a ha-s tápszertől nagyon sírt, a simától (ami mildibé 1 volt) attól kevésbé. De még így is kellett görcsoldó. A székletére figyelj, nehogy nagyon fogja neki, mert akkor csere. Én sosem csináltam meg neki a tápszert előre, még éjjel sem...azt a fél percet kibírja még megcsinálom. Szerintem jobb frissen.
2010. okt. 11. 18:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Hűtőben 24 órát lehet tárolni, utána nem szabad felhasználni. És igen a székrekedés és hasfájás gyakori probléma tápszereseknél. Kérd ki a gyerekorvos véleményét, mert vannak olyan készítmények amik enyhítik ezeket a tüneteket.
2010. okt. 11. 18:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia!nekem a védőnő és az orvos is azt mondta 1 éves koráig forralni kell a vizet forralni vagy baba ásványvizet kell neki adni.Amúgy mit jelent az a Pi víz?A tápszeren meg olvasd el mennyi ideig lehet az elkészítés után tárolni.Valamelyiket 2 óráig valamelyiket csak 1-ig.Mi is csináltunk olyat ha megmaradt és belefért a "határidőbe" akkor megmelegítettük.
2010. okt. 11. 18:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha már egyszer melegen elkészítetted, és a maradékot úgy tetted a hűtőbe, azt már még egyszer nem szabad melegíteni.

Én mindig úgy csináltam, hogy a vizet kimértem a cumisüvegekbe. Volt több. Kaja előtt megmelegítettem a mikróban, és hozzákevertem a port. Fél perc volt az egész.

Van többféle tápszer, nem mindegyik jó minden babának.

Nálunk mindkét gyerek Milupán nőtt fel. De amikor a nagyobbik egyszer kapott Humanát, mert a Milupa hiánycikk volt, szegény 4 napig nem tudott kakilni, csak kínlódott.

A tápszer nehezebben, vagyis lassabban emésztődik, ezért a tápszereb babákat 3 óránál gyakrabban nem szabad etetni. Nem tesz jót, ha a félig emésztett keveredik a frissel...

2010. okt. 11. 18:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Mindent leírtak előttem a többiek én csak annyit fűznék hozzá, hogy én úgy csináltam, hogy éjjelre bevittem termoszban a vizet, mellé hideg vizet is és úgy öntöttem cumisüvegbe, langyosra, bele a por és kész. Kb ugyanannyi idő, míg kimész a hűtőig és újramelegíted a meg nem ivott tápszert vagy még annyi sem.

Így mindig frisset eszik a babád. Egy próbát megér, nálam bevált.

Ja és még annyi, hogy én reggel felforraltam egy adag vizet, azt melegítettem egész nap, amennyi kellett, ha nagyon elfogyott este forraltam még egy adagot. A Pi vízről fogalmam sincs, hallottam már róla, de hogy babáknak lehet-e adni forralás nélkül azt nem tudom.

A kaki dolog pedig igaz. Szoknia kell a tápit.

Kitartás nektek!

2010. okt. 11. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:
5 hónapos a kislányom. Én is reggel forralom a vizet és egész nap abból melegítek, keverek. A babavizet is forralom. Szerintem a legjobb a tisztított víz, persze az is forralva. Készíts kis adagokat, hogy ne kelljen kidobni.
2010. okt. 11. 18:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen lehet az a Pí víz, de a símát 5 percig kell forralni és a Jana baba vízet is maximális steril körülmények között palackozzák, van kétségem a Pí vized felöl. És a mikro nem teszi tönkre a Píségét?

Nekünk van hőfokszabályzós cumisüveg melegítőnk. Előre az üvegekbe kimérem a vizet, éjszakára úgy teszem a hűtőbe és egy üveg megy a melegítőbe. Ha éjjel ébred a babám, csak beleteszem a pár kanál tápszer és kész a friss kaja neki. Éjjel még 2-szer eszik a babám.

2010. okt. 11. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!